Котли СДК - відгуки

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем vladk9, 21 чер 2015.

  1. eco30

    eco30 Бригадир

    Повідомлення:
    284
    Симпатії:
    141
    Адреса:
    провінція Києва
    Чесно, до одного місця та мода (хоча тут не мода, а максимальна тривалість віддачі СО, з за того багато людей і переходить на ТА, що у свою чергу вартує додаткових фінансових та часових витрат/втрат), якщо СО працює ефективно та не напрягає, чудово!
     
    полюс та Алекс Иваныч подобається це.
  2. IrinaStasuk

    IrinaStasuk Майстер

    Повідомлення:
    134
    Симпатії:
    93
    Адреса:
    Одесса
    Моя система меня совсем не напрягает. Как раз без заморочек - для блондинок.

    ТА - отлично. Единственный недостаток - много воды. У меня в системе незамерзайка на случай срочого отъезда. Но если в доме всегда кто-то есть, то ТА - отлично.
     
  3. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    Хочется ще добавить, що "все модне" завжди коштуе дорожче чим "з колекцii прошлого сезону". Гарно зроблений самотьок - це дуже эфективне опалення, i нiщо не заважае добавити насоси, триходовi, термоголовки i зробити модну систему. Але "модна система" нiколи небуде працювати якщо вимкнуть свiтло, або здохне насос. Менi завжди кажуть : можна поставить безперебiйник, звичайно можна. Але аккамулятора вистачить всього на декiлька годин, а далi? А далi можна бензогенератор....... . От i виходить постiйна борьба, яка коштуе багато грошей. А самотьок - працюе, просто працюе i нiчого не потребуе. Бiльше всього засмучуе те, що "моднi сантехнiки" брешуть людям, або навмисно, щоб отримати роботу, або тому що самi не розумiють. За багато рокiв я зробив висновок, що найкраща система опалення - повноцiнний самотьок, в який вмонтованно насоси, триходовi, ТА, термоголовки. I якщо використовувати стальнi труби, як то кажуть "великого" дiаметру для самотьоку, це буде не дорожче нiж пластиковi труби "малого" диаметру для примусовоi циркуляцii. Але "моднi сантехнiки" варити не вмiють, в них лише паяльник за 150 грн. От i брешуть людям.
     
    silverneo, ssbernada, vito79 та 7 іншим подобається це.
  4. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    Вам дуже пощастило, що не знайшлось майстра для "модноi обвязки". Для повного шастя ще б можна поставити на батареi крани з термоголовками замicть звичайних, щоб не крутити. I у вас стане наймоднiша система, з можливiстю виставляти рiзну температуру у примiщенях, за потреби.
     
    silverneo подобається це.
  5. IrinaStasuk

    IrinaStasuk Майстер

    Повідомлення:
    134
    Симпатії:
    93
    Адреса:
    Одесса
    Термоголовки - это отлично. Если бы они еще знали, какая в данный момент мне температура нужна:-D
    --- добавлено: 29 січ 2020 у 14:48 ---
    Совет для ленивых. Чтобы не крутить краны во всех комнатах, можно открыть все двери и регулировать только 1-2 батареи
     
    Останнє редагування модератором: 6 лют 2020
  6. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    Краны с термоголовками как раз для этого и нужно ставить, чтобы они в автоматическом режиме поддерживали температуру которая вам необходима.
     
  7. IrinaStasuk

    IrinaStasuk Майстер

    Повідомлення:
    134
    Симпатії:
    93
    Адреса:
    Одесса
    Это если кому-то нужна стабильная температура. А так. Ночью нужна поменьше; днем, если что-то делаешь в доме, то побольше. А вот если сидишь за компом, так еще побольше. Я пока в раздумьях, нужны они мне или нет
     
  8. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    @IrinaStasuk, ну тогда вам стоит присмотрется к самым модным термоголовкам. Хотя учитывая все ваши пожелания, навряд ли и они справятся. Предусмотреть когда вы захотите посидеть за компом, и в зависимости от этого менять температуру.........., я верю что это возможно. Но цена вопроса, может оказатся больше, чем вы тратите на дрова за сезон.
     
    alice cooper подобається це.
  9. eco30

    eco30 Бригадир

    Повідомлення:
    284
    Симпатії:
    141
    Адреса:
    провінція Києва
    Я таке говорю дружині про телефони якими вона користується. Оперативка не встигає реагувати на її рухи.... І думки....
     
    Vanja1985 подобається це.
  10. nikol_a

    nikol_a Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    1
    Всім доброго вечора.
    Вирішив і я поділитись своїми враженнями про котел СДК а також отримати відповідь на деякі питання. Спочатку розповім про СО та інші особливості. Будинок 130 кв - новобудова., котел СДК-15 працює на ТА 1 тона. (ТА під'єднано паралельно СО). Зараз опалюю за потребою – поки не проживаю у будинку, тримаю комфортну температуру для роботи 12-14 градусів. Самостійно після основної роботи доробляємо фінішні роботи.
    Паливо: Дрова, дубові опілки (тирса), на пробу взяв торфобрикети і брикети з соняшникової лузги в термоусадці. Експериментував і дійшов висновку що горить все але по різному.
    Дрова 2-х річної сушки горять супер але котел хоче постійно «взлітати», ще один нюанс димові гази дуже високі (через сенгвіч за котлом можна обпекти руку). Ціна негуманна - 9,5-10 тис. за ЗиЛ131
    Торфобрикети – 3,2 тис за тону. Горить добре але дорого.
    Брикети з соняшникової лузги – 2,1 тис за тону. Мала щільність пресування (розсипаються по краям), по тепловіддачі як опілки.
    Опілки або тирса – не знаю як правильно (80% мілка /20% крупніші волокна). На цей сезон вдалося набрати десь 8 кубів - склав насипом під насів і 50 мішків. Само вивіз майже безкоштовноvictory. Найдешевше але в той же час проблематичне паливо.

    Для себе вирішив використанням тирси найоптимальнішій варіант при нинішніх умовах. Кого цікавить робота котла на конкретному виді паливі відпишусь більш детально. Трохи великій монолог але назбиралось різної інформації.
    --- добавлено: 31 січ 2020 у 18:10 ---
    Подальші плани розділені на 2 напрямки: аналіз температури димогазів та оптимізація роботи котла на тирсі (зараз оптимальний варіант якій вдалося досягти 35% дров/ 65% тирса)

    1. Димогази. Зрозуміти все-таки яка температура димогазів в цифрах. На дотик це не показник. Оптимізувати якщо потрібно роботу для досягнення найкращого КПД. Є можливість позичити на пару днів промисловий термо-контролер з термопарою, гільза 10см. (термопара з повіркою але заявлена температура не вище 250 С.). Купив цифровий термометр (Китай) з термопарою на 600 С. Як тільки дійдуть руки до монтажу відкалібрую свій китаєць і викладу тут дані.
    Хтось міряв Т газів у димовій трубі ? Поділиться інформацією.
    2. Тирса. Горить добре тільки перший мішок що на дров'яний жар далі гірше. Помітив постійне зависання, точніше горіння куполом біля газ вікна. Експериментував з пластинами перекривав частково колосник – стало трохи краще. Хто як спалює тирсу ? Можливо хтось пройшов цей шлях експериментів і поділиться досвідом як досягти горіння тирси по всій площі колосника?
    --- добавлено: 31 січ 2020 у 18:16 ---
    пару фото 1-min.jpg 2-min.jpg 3-min.jpg 4-min.jpg 5-min.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 8 лют 2020

Поділитися цією сторінкою