Котли СДК - відгуки

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем vladk9, 21 чер 2015.

  1. полюс

    полюс Прораб

    Повідомлення:
    557
    Симпатії:
    457
    Провірено! СО - гравітація, насос тільки для підмісу - качає зверху котла в низ. Минулого сезону пробував кілька днів топити на Т котла біля 50°С, в лючку чистки останніх ходів вигріб мокру сажу, ми вже розмовляли на цю тему, після Вашої підказки - прижати краном - подачу на СО - конденсат пропав. Т на котлі 65°-70°С, подача на СО 45°-55°С. Т на котлі в самій нижчій точці між трубами підмісу та зворотньої води 50°-60°С.
     
    Erni подобається це.
  2. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.573
    Симпатії:
    7.923
    Адреса:
    Харьков
    с этого места подробней...
     
  3. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Водичка зявляеться. Яка ще і воняє . Кондер пропадає десь на 50 гр на звороткі. Якщо зворотка в цьому режимі то і на ец його не буде.паливо дрова.
     
    Дмитрий ДАР, полюс та Владмир подобається це.
  4. IrinaStasuk

    IrinaStasuk Майстер

    Повідомлення:
    134
    Симпатії:
    93
    Адреса:
    Одесса
    По моим наблюдениям конденсат в шахте появляется только в том случае, если дрова сыроваты. Это когда дрова горят и шипят. Тогда да, при ЕЦ нужно повышать температуру в котле, чтобы обратка была горячей. Если дрова сухие, то конденсат не появляется даже при довольно низких температурах.

    В первый год волновалась, что у меня в межсезонье сильно конденсат капает из трубы. А потом поняла, что у нас большая влажность воздуха в межсезонье. И это не столько конденсат из дров, сколько из воздуха. Успокоилась
     
    Vanja1985 подобається це.
  5. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    коли насоси ще були не в моді,і в наших батьків і дідів були системи з природньою циркуляцією,щось про конденсат ніхто і не чув....
     
    Vasil77 та Владимир В подобається це.
  6. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    rondlyk подобається це.
  7. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    так.з триходовим теплообмінником певно не було
     
  8. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    АГА і котли інші і дрова кращі! можливо і закони фізики працювали по іншому? Згоден @Іван 55555, Мінімальний опір теплообмінника ( по ходу димогазів + ПЦ) то шлях до мінімізації явища конденсатоутворення, але не ображайтесь на півищену витрату палива!
    Вважаю: для котлів встановлених в приміщеннях, поруч з житловими кімнатами, більшу увагу потрібно звертати на димність котла (це герметичність газоходів та топки) та можливість утворення креазоту та конденсату в димових каналах НІЖ на показники економічності в процесі спалювання!
    Котел з підвищеним опором теплообмінника, збільшеною камерою завантаження палива Завжди!!! буде піддимлювати, підкапувати, підкипати і це НЕДОПУСТИМО в закритих приміщеннях та закритих системах опалення ( або, спроби бородьби з ціми явищами потребують додаткових фінансових витрат!)
     
    Vanja1985 та Erni подобається це.
  9. Vanja1985

    Vanja1985 Майстер

    Повідомлення:
    214
    Симпатії:
    45
    Адреса:
    Яремче
    За 6 років не було жодного разу підкипання СДК,на рахунок піддимлювання чуть-чуть ,то можливе тоді,коли шибер на виході прикриваю більше ніж на 70% коли вже вийшов в номінал.режим. На попередньому СДК 15,підкапувань не було ,конденсату в попільнику чи під котлом також ,його з'їв конденсат який утворився між шамотом і металом,ч/з зворотку t 45-50 C. Зараз 10-ка , обв'язка триходовий HERZ на 61 С. Котел в підвальному приміщенні.
     
    Останнє редагування: 27 лис 2019
    silverneo подобається це.
  10. silverneo

    silverneo Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Да какие там трёхходовые,груба с теплообменником,откуда там кондёру взяться было,пламя высушивало всё,да ещё и уголь как топливо было основное,да в основном антрацит кулак,орех,семечка со штыбом для длительности,дрова только на розпал применяли,по крайней мере в нашей области так топили родители и дедушки с бабушками.
     
    Erni, Дмитрий ДАР та полюс подобається це.

Поділитися цією сторінкою