Детально думаю ніхто не розбирався. Згожусь ,що розбирались теоретично та одиничні невдачі . По зрівнянню ,я наприклад тільки за водяні ТП так як електричні дорого ,супер дорого ,мега дорого ))).Рахунки перекривають все .
Знайдіть мені такий "источник" ,щоб при підводі 1кВт електроенергії віддавав більше 1кВт теплоенергії і тоді буде "смотря". А я мав дурість наприклад встановити електро "теплий плінтус" ,то мені хватило з головою. Так і декілька знайомих з "електричним теплим полом" + електроопаленням тепер "рєпу" чухають даже з трьохрежимними лічильниками.
Родителям поставили Теплый плинтус, только ЖИДКОСНЫЙ, очень довольны. Для загородного дома идеально и счета нормальные. Меньше чем за трешку с центральным отоплением. А електрические плинтуса мало отдают тепла , не выгодные - знакомый сразу отговорил. Если плинтус - то жидкосный (водный)
Всім пропоную ВОДЯНІ теплі поли чи плінтуси + радіатори ,а теплоутворення твердопаливний котел ,або газовий + субсидія.))) --- добавлено: 20 лип 2016 у 17:13 --- Так , я бачив водяний теплий плінтус ,мідною трубою - супер штука.
я здогадувався, що тут можуть і дурня клеїти... Це, що пряника покуштувати? Навіщо з такою фігньою встрягати в розмову? вибачте, що не стримався... --- добавлено: 20 лип 2016 у 19:13 --- Я маю досвід монтажу обох видів ТП. А от про затратність експлуатації не думав ніколи. Це, напевне, найголовніший чинник у виборі. Дякую за підказку!
И ШО, от заказчиков ни какой статистики? В индивидуальном доме выбор большой, а в квартирах только газ и электричество? При чём водяные системы требуют полную переделку системы отопления, с риском разморозки. 8 зим на электроотоплении в квартире. Даже прошлогодние веерные отключения пережил. А по сравнению с ЦО, окупился в первую зиму. Думаю и газ, для моей ситуации, не дешевле. Сдержанней нужно быть.