Своїми руками Камін для мого будинку

Тема у розділі 'Декор и поделки своими руками', створена користувачем Володимир П, 20 кві 2015.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 24 тра 2015.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Мушу вас розчарувати-камін саме у цій версії інтенсивно пропрацював увесь сезон-жодного сліду кіптяви чи нальоту.Багато залежить від тяги комину ,у мене 6,8 м висоти,тяга перфектна,часом ''притискаю'' шибером,який дуже зручно вмонтований у цій моделі топки ( справа зверху). В разі завантаження порції дров,завжди відкриваю шибер повністю-ніякого диму,жодного разу не було зворотньої тяги-обудова сніжно біла.
     
    andrij64, Julla та ostapus подобається це.
  2. Степан1982

    Степан1982 Бригадир

    Повідомлення:
    252
    Симпатії:
    218
    @Володимир П, А вы им топите зимой или просто для интерьера пару раз подпалили и все?
     
  3. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Опалюю вітальню і суміжну кімнату,починаючи з перших осінніх холодів,коли газ.котел вмикати ще жаба давить,але в хаті стає некомфортно і вогко,закінчив палити 2 тижні тому.В морози протяжність паління відповідно довша.Ефект?На зиму я відключаю СО на мансарді і опалюю цокольний поверх та 2-й,сумарною площею 186кв.м,за цілий 2014 рік спожив 1820 куб.м газу ( опалення,кухня,гаряча вода-в мене газ котел Senior Duval з бойлером).Без каміна споживав в межах 2400-2500 куб.м газу.Як на мене,різниця суттєва,це не рахуючи естетичної насолоди і особливої атмосфери специфічного тепла,яке дає вогонь.Поки що дрова були майже задурно,-сам заготував,висушив,поколов і склав у дроварню,яку можна побачити в іншій моїй темі-''Дорога до дому''.
     
    Julla та Odissey подобається це.
  4. Степан1982

    Степан1982 Бригадир

    Повідомлення:
    252
    Симпатії:
    218
    @Володимир П, понял, у нас тоже камин стоит в зале и тоже с воздушной разводкой в две верхние комнаты, таким образом греется две верхние комнаты зал коридор и лестница, в принципе довольны, но сразу всем скажу что не так все весело, дрова надо колоть, заносить в дом и конечно же подкидывать, все это идет с затратами как сил так и сопутствует срачем от дров и иногда дым, в принципе нормально, но это все есть сопутствующие вещи с камином. Всего отопляется камином большая часть дома, метров 120-150 дома а остальное как кухня и ванна и душевая электричеством, так вот дров выходит чтоб натопить зимой каждые выходные кубов 12, стоимость уже 350 грн. И электричества 1200 кВт в месяц. Плюс камины бывают разные, непрерывного и временного горения. Ну т конечно стоимость камина важный фактор играющий не совсем в положительную сторону, так что как албтернативу газа когда он есть думаю не совсем целесообразно, если газа нет то можно, для души и если есть деньги то можно. Думаю лучше потратить деньги на утепление дома, и всевозможными вариантами понижения потерь тепла. Сейчас какраз уцепляем дом эструдирлванным пенополистиролом 50 мм, это будет тема на следующий конкурс. Но результат уже есть, осенью утеплили пол дома, так на 2 этаже замерзала раньше вода в мороз -20; в этом году все ок, да и расход дров стал меньше. Я ни в коем случае не говорю что у вас что-то не так, просто как дополнительная информация к теме. В общем камин как отопительная система с воздушной разводкой не супер айс, но топить можно.
     
  5. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Шановний Степан,в жодному із своїх дописів я не стверджував,що мій камін-альтернатива газовому опаленню.Єдине те,що я вказав про реальну економію газу в конкретному випадку,ше конкретніше- цього року за допомогою каміна і моєї ракетної кухонної печі зекономив не менш ніж 30% газу,який зазвичай споживав. Гадаю ,що для будинку з опалювальною площею більш ніж 200 кв.м залишитися в найнижчий ціновій категорії газу,-вже не погано.
    Якби я будував будинок зараз,неодмінно зробив би декілька коминів і змонтував теплоємні цегляні або кафельні печі (ще раз зазначу,не замість газу,а в додачу-чим більше джерел енергії,тим більше свободи).

    Ще один,не акцентований момент,але важливий в наш час фактор-камін (або піч)-енергонезалежний прилад,у мене вентилятор на сусідню кімнату вмикається тільки для "форсажу"-в усякому випадку вижити можна і без електрики.
    Про утеплення в цій темі не говориться "по умолчанию"- "дірявому" будинку не допоможе ні газ,ні електрика,ані дрова.
     
    andrij64, Мирослав, Odissey та ще 1-му подобається це.
  6. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Володимир, читаючи Ваші теми, у мене весь час відчуваються паралелі з власним господарством - ось тільки Ви весь час на крок-два попереду =) . Камін сподобався, тим паче, що в мене в планах на цей рік щось дуже подібне: в недалекому минулому проводячи ремонт даху, відновив старий комин, частково розібраний тридцять років тому. Комин вмонтований в перехрестя стін в центрі будиночку, так що потроху грітиме всі кімнати, як і у Вас, на додаток до штатної системи опалення. Топитися камін буде з їдальні, де вже постелено ламінат, тому Ваш досвід малої прикамінної площадки і скляного екрану дуже зацікавив. Буду вдячний за детальніший опис і відгук про експлуатацію.
    За гарну роботу гратулюю!
     
    tvoymir та Володимир П подобається це.
  7. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Друже Saisan, Ви просто не живете в Закарпатті :-D. У нас без пляшки неможливо обійтися: ми живемо в оточенні дарів землі і людських рук - виноградників і садів, а земля багата на мінеральні води.
    Тому у нас пляшка потрібна кожному - кому для власноруч виробленого вина, кому для слив'янки чи, скажімо, абрикосовки, а кому просто для мінеральної чи джерельної води. :-D beer
     
    Володимир П подобається це.
  8. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Гарний камін(чик). Скромно, але зі смаком. Даю "ЗА".
     
    Володимир П подобається це.
  9. Владимир 156

    Владимир 156 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.702
    Симпатії:
    2.678
    Адреса:
    Киев
    класс , :vo:
     
    Володимир П подобається це.
  10. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Дякую. Часом робляться певні хибні чи компромісні кроки,які ведуть за собою подальші дії по виправленню ситуації. Наразі камін займає невеличку площу в кімнаті і не домінує /не тяжіє над іншими предметами-просто вписується в інтер'єр,як на мене.Проте при інтенсивній експлуатації помітив,що дубовий паркет навпроти камінного порталу дуже сильно гріється,тому для запобігання деформацій і пошкодження останньго,вирішив зробити з шматка грубого скла екран,який повністю нівелював небезпеку.Екран являє собою вертикально стояче скло,вклеєне по краях у дві дубові рейки 30*40*100, які служать ніжками.При розпалюванні екран відкладається в бік,в подальшому ставится на межі керамограніту і паркету,зовсім не впливає на роботу агрегату,ще й добавляє естетичний ефект за рахунок відбиття і заломлення на гранях світла від полум'я,та й захищає підлогу.В давні часи,для відкритих камінів,застосовували металеві сітчасті або металеві перфоровані екрани,які служили тій же меті +захищали підлогу від випадкових жарин,що часом могли випасти з топки.
     
    Останнє редагування: 26 кві 2015
    Мирослав подобається це.

Поділитися цією сторінкою