Латексная краска. Стоит ли?

Тема у розділі 'Лаки и краски', створена користувачем rudi, 7 кві 2015.

  1. rudi

    rudi Стажер

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    1
    Здравствуйте!
    Делаем в квартире ремонт.
    Покрасили стены в одной комнате: вид не очень. Знакомые посоветовали использовать для покраски латексную краску.
    Вот вопрос: Стоит ли использовать именно ее, возможно есть лучшие варианты, где можно купить такую краску, какого производителя выбрать и какими инструментами лучше красить.
    Спасибо за советы.
     
  2. Мурчик

    Мурчик Підмайстер

    Повідомлення:
    38
    Симпатії:
    6
    Як на мене, то це ж та сама водна емульсія, тільки зв’язуюча основа - латекс.
    Аналогічно до водоемульсіонних фарб вона стирається.
    хороша вона тим, що швидко сохне, не має запах.
    погана - при високих температурах може лущитися і тріскатися. а в вогкому середовищі на ній може поселитися пліснява.
     
  3. rudi

    rudi Стажер

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    1
    использовать хотим при обустройстве спальни, там температура 23 градуса приблизительно, думаю, плесень тоже не грозит. а как она будет ложится на декоративную штукатурку?
     
  4. Лисенко

    Лисенко Майстер

    Повідомлення:
    128
    Симпатії:
    24
    мы красили... вышло неплохо.
     
  5. Витэк

    Витэк Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.084
    Симпатії:
    1.863
    Адреса:
    Золотоноша
    В Україні сама дешева фарба якою уже можна фарбувати стіни - " Колоріт Люкс"- матова, "Колоріт 7" - шовковиста, " Колоріт - 20" напів глянцева. Ці три види фарби досить стійкі до мокрого стирання. Хоча, при протиранні стін, в боковому зорі все ж буде видно різницю.
    Всі фарби що дешевше, багато гірші в експлуатації. Ті, що кращі ніж ця, імпортні і значно дорожчі. Так вчора на "Строим Дом", обговорювали чудову фарбу за 500 гр літра.

    Фарби лінійки від "Колорит Люкс" і вище, потребують дещо іншої підготовки поверхні, аніж біль дешеві фарби. Якщо буде кому цікаво запитуйте, розкажу далі.
     
  6. metalcut_pro

    metalcut_pro Новачок

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    г. Харьков, ул. Академика Проскуры, 1
    Ну вот в тему латексной краски. Использовали ее для покраски стен и потолка в ванной, там где нет прямого контакта с водой. Пока вот полгода все отлично и никаких проблем нет. Понравилась ее текстура, шелковистость на ощупь. Акриловая такого эффекта как по мне не дает.
     
  7. ivannremizov

    ivannremizov Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Я тоже красил...очень красиво смотрится:vo:
     
  8. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    Добрий день , останнім часом все частіше доводиться фарбувати латексними фарбами , в моєму регіоні раніше використовували частіше акрилові фарби в основному Снєжка . Якою було достатньо пофарбувати в 2 шари ну деколи стелю 3 рази. Після фарбування залишається так звана " апельсинова шкірка" це залежить від густини фарби , довжини ворсу валика. З часом вимоги до стін стають все вищими і люди хочуть гладенькі стіни , і можливість мити. Латексні фарби менше вигорають і міняють колір але чи кращі вони акрилових це спірне питання. Латексна фарба капризніша в роботі , менш дихаюча , погано піддається точковому ремонту. І як на мене миюча фарба це маркетинговий хід . На останньому обєкті фарбував фабою Тріора TR-320 це напівматова фарба , дуже тонкошарова . Чим більший глянець в фарби тим тонший шар вона покладе . Доводиться фарбувати валиком з дуже малим ворсом. Вона швидко сохне , доводиться швидко фарбувати і при боковому світлі видно сліди від валика.. Вона миюча але я кажу умовно миюча. В неї настільки ніжний глянець . що при витиранні навіть не значного бруду вона матується . І місце де витирали виглядає як пляма. Стіни я фарбував Тріора TR-37 шовковисто матова . проблеми ті самі , покривна здатність дещо краща. Якщо би я оцінював фарбу тріора за 5тибальною системою , я би поставив 3.
     
    WalterCV та NEMAN подобається це.

Поділитися цією сторінкою