Своїми руками Креслення саморобного твердопаливного котла 9 kW

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем peps08, 7 апр 2015.

1. Vitaliy-Aviator

Vitaliy-Aviator Майстер

Симпатии:
    26
    В мене 2-х поверховий будинок,СО відкритого типу,розширювальний бак знаходиться на першому поверсі поруч з котлом-все нормально працює з 1987року(головне щоб перепад висоти від нижнього зрізу труби розширювального баку до її верхнього краю підключення до СО була не більше 7 метрів):Hi:

Витэк нравится это.
  2. peps08

peps08 Заслужений майстер

Симпатии:
    2.662
    А куди врізаний РБ? В подачу чи зворотку?

3. Витэк

Витэк Заслужений майстер

Симпатии:
    1.863
    А хіба можна в систему відкритого типу врізати бачок в зворотку? Судячи з того, що він написав про 7 метрів, то врізка на подачі на другому поверсі в самому найвищому місці, а труба переливу опускається до полу на перший поверх. Головна умова герметичність швів і відстань між врізкою і дном бачка не більше 7 метрів.

4. vlkt0r

vlkt0r Новачок

Симпатии:
    0
    Уважаемый Vitaliy-Aviator дайте пожалуйста схему своей СО, а то мне не очень понятно в каком месте подключать РБ.

5. peps08

Симпатии:
    2.662
    Не просто можна а потрібно! В мене особисто так і зроблено за порадою Voyutichi за що ВЕЛИКЕ йому ДЯКУЮ. Він мені розтлумачив чому так краще. Якщо цікаво то почитайте в моїй темі про 40 кВт котел там десь описано. Потрібно лише передбачити спукники повітря в проблемних місцях.:Hi:

Erni нравится это.
  6. Vitaliy-Aviator

Vitaliy-Aviator Майстер

Симпатии:
    26
    В подачу в найвищій точці.
    --- добавлено: 27 вер 2015 у 09:17 ---
    Так воно і є:Hi:
    --- добавлено: 27 вер 2015 у 09:26 ---
    Схема СО звичайна(стара)-подача вгорі під стелею,зворотка внизу ,РБ підключений в найвищій точці подачі,труба переливу опускається на 6 метрів вниз на перший поверх де встановлений РБ:Hi:
    --- добавлено: 27 вер 2015 у 09:28 ---
    Анатолій Іванович розтлумачте і мені ,будьте ласкаві

Последнее редактирование модератором: 5 окт 2015
  7. Erni

Erni Заслужений майстер

Симпатии:
    1.858
    так і є. у мене РБ встановлено в найвищій точці- під стелею. так от, коли працює ЄЦ- бак гарячий, бо гаряча вода туди пре, а коли насос ввімкнено- бак охолоджується, бо там виникає розрідження, і вода туди не циркулює, його температура вирівнюється з температурою в приміщенні. насос стоїть перед котлом на обратці, РБ- на подачі виходить. перевіряв- в найвищій точці на подачі- розрідження тиску, бо насос з обратки тягне воду, і циркуляція в РБ припиняється.

8. peps08

Симпатии:
    2.662
    Як пояснив мені Voyutichi якщо врізати РБ на подачі в найвищій точці то він буде самий гарячий а це втрати тепла. Якщо врізати його у зворотню трубу він буде найхолодніший з усієї СО відповідно про втрати тепла не має і мови. Я все спочатку зробив на подачі і дійсно він був найгарячіший потім на зворотку став найшолоднішим при цьому РБ як лежав зверху на ТА так і лежить до цього часу.
    --- добавлено: 27 вер 2015 у 10:05 ---
    Також вихід, я про це і не здогадався.

Последнее редактирование модератором: 5 окт 2015
    Дмитрий ДАР нравится это.
  9. Витэк

Витэк Заслужений майстер

Симпатии:
    1.863
    Якщо врізка РБ на подачі в самій найвищій точці, а сам РБ стоїть на полу біля котла, то він практично не гріється, в нього попадає підігріта вода, хіба що із за розширення. При самому опаленні тепла вода в РБ не попадає.

makus и peps08 нравится это.
  10. Vitaliy-Aviator

Vitaliy-Aviator Майстер

Симпатии:
    26
    Дякую за відповідь:Hi:

Последнее редактирование модератором: 6 окт 2015

Поделиться этой страницей