Своїми руками Креслення саморобного твердопаливного котла 9 kW

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем peps08, 7 апр 2015.

1. Erni

Erni Заслужений майстер

Симпатии:
    1.858
    Правильно, коли комин високий (11 метрів) , тяга добра, то на кришу, землю падають спечені шматки сажі розміром від 1 до 10 мм вже холодними, вони легкі, поки впадуть- то охолонуть. цей жужель нападав на машину, дитячу коляску і ніяких пошкоджень речей я не виявив. коли 0,5м від конька даху- це вже досить небезпечно.

vintik1976, s_fly, styuart_36 и ещё 1-му нравится это.
  2. vintik1976

vintik1976 Бригадир

Симпатии:
    214
    @Erni, Коли я був ще малим,у нас вдома в комині загорілась сажа,горіло так ,що серед ночі позбігались сусіди,я ще в школу неходив, це запомнив назавжди

Erni нравится это.
  3. Erni

Erni Заслужений майстер

Симпатии:
    1.858
    ще раз нагадаємо всім, хто майструє котел для себе або комусь за дармо або за гроші- приділити особливу увагу на димарь- робити з заліза і не пхати асбоцементну трубу.
    забезпечити відстань 50-100 мм від димаря до займистих конструкцій ( дерево, пластик). і буде все гуд

Влад 1503, Viktor.K, vintik1976 и 3 другим нравится это.
  4. Anjey217

Anjey217 Бригадир

Симпатии:
    154
    сантиметрів

vintik1976 нравится это.
  5. Erni

Erni Заслужений майстер

Симпатии:
    1.858
    5-10см

6. vintik1976

vintik1976 Бригадир

Симпатии:
    214
    @Erni, Я некогда не ставил,и некому не СОВЕТОВАЛ асбоцементну трубу,откуда вы взяли это,что мне так говорите?

7. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Симпатии:
    3.210
    Так то не для Вас особисто, ( на мою думку) так для загального розвитку. Я ще хочу добавити до слів Ерні що треба ретельно підбирати потужність котла, щоб не заганяти його в тліючий режим, робити грамотну обв'язку і як наслідок отримаємо мінімум сажі, дьогтю.

Viktor.K, pic16f887, Влад 1503 и 3 другим нравится это.
  8. Erni

Erni Заслужений майстер

Симпатии:
    1.858
    @vintik1976, звісно, що я не в курсі, яку трубу особисот Ви ставили, так вийшло, що ми цю тему обговорювали. і написав я для для ЗАГАЛУ. багато нових користувачів заходять в тему, а читати всі сторінки не вбачається за потрібне
    згоден з @Олександер_1, . стосовно сажі і дьогтю- сьогодні почистив котла, забув обіцяні фото зробити, але можу сказати результат- з труб теплообмінника нашкрябав буром 3 літри сажі. останній раз чистку проводив 9 березня. котел забивається сажею непропорційно часу експлуатації, а виходить так- прогавиви температуру, попрацював котел на 40-50 С добу і вже треба заглянути в обмінник і прочистити.
    ще додам, що котел у мене приєднаний на пряму до СО без наворотів, і весь сезон працював в режимі розпалу при температурі на котлі 10-15С. при температурі на котлі вверху 40 С а внизу котла 20 котел майже не конденсує, а парує добряче. на старті сьогодні знову бігла вода конденсатна після чистки труб.

pic16f887, vintik1976, Nikodimka и ещё 1-му нравится это.
  9. vintik1976

vintik1976 Бригадир

Симпатии:
    214
    ОК, А я сегодня уже не топил,на улице жара у нас капец(град.не смотрел)котел почищу в выходной,тоже давно чистил.Но у меня буром ненадо ,у меня шкребок нужен

Дмитрий ДАР нравится это.
  10. vintik1976

vintik1976 Бригадир

Симпатии:
    214
    поддержую,чем дальше тем лучше

Поделиться этой страницей