Своїми руками Креслення саморобного твердопаливного котла 32 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 26 бер 2015.

  1. swwsww

    swwsww Підмайстер

    Повідомлення:
    52
    Симпатії:
    20
    Саме так мій Батько палив сам пил вугілля . Бо без води не горіло.
     
  2. Mobrey

    Mobrey Підмайстер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    30
    Доброго вечора. Нарешті ми з зятем підключили котел. Робили повільно. 20 січня перекрили газовий кран на котел , та більше не відкривали. 9.jpg 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9,1.jpg 9,2.jpg 9,3.jpg 9,5.jpg 9,7.jpg
     
    Yanuwevsky, николас15, stas7896 та 9 іншим подобається це.
  3. Sergey1979

    Sergey1979 Підмайстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    7
    Всім привіт!! Дорогі форумчани підкажіть чи є креслення котла на 100 кВт на основі 32-ки? Я вже й Анатолію Івановичу писав в профілі але тиша. Так може ще хтось цікавився, може в кого що є то поділіться. Буду дуже вдячний.
     
  4. Sergey1979

    Sergey1979 Підмайстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    7
    Ще питання. Якщо в котлі 32 кВт зробити трубчасті колосники вода підкипати небуде? Чи буде ? Поділіться своїми думками.
     
  5. Smarodina

    Smarodina Прораб

    Повідомлення:
    503
    Симпатії:
    258
    Адреса:
    Харьков
    не будет, их же воздух с одной стороны охлаждает.
     
  6. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    Проблеми з підкипанням в 32-ці не пов'язані з конструкцією колосніків.Підкипає він інколи при дуже інтенсивному розгоні(сухі,добрі дрова і забагато відкрите піддувало) і підкипає в верхній частині теплообмінника.Одним словом,коли даєш йому максимальну нагрузку,а теплообмінник не встигає знімати тепло,тоді і тепло в димохід втікає,і починає булькати.Коли набирає температуру плавно,підкипань немає.Другий сезон ним кочегарю,можу сказати,що підкипання не є проблемою.Напевне як і до кожного котла потрібно знайти до нього підхід,зрозуміти що він хоче.На рахунок колосніків,то для дров водяні не ставлять.
     
  7. Sergey1979

    Sergey1979 Підмайстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    7
    Я просто думав що буде краще та швидше нагріватися. У мене котел на 20 квт трети рік експлуатую. То в ньому найбільша температура на колосниках, так я думав в 32 -ці зробити іх трубчасті.
     
  8. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    якщо топити вугіллям то напевне трубчасті краще,а на дрова краще звичайні-чи чавунні,чи з арматури.На дровах водонаповнені рушта будуть вистуджувати ядро горіння.То не буде добре.
     
  9. параска

    параска Прораб

    Повідомлення:
    721
    Симпатії:
    342
    Адреса:
    Івано Франківська обл. Косівський р-н
    Добавлю,і будуть недогари по боках,тут і зависають дрова,але це на сирих дровах,з сухими менш більш
    --- добавлено: 7 лип 2018 у 12:50 ---
    Якщо можна враження від котла,розхід дров,час горіння загрузки.
     
    Останнє редагування модератором: 15 лип 2018
    Лютий_Бандерівець подобається це.
  10. Mobrey

    Mobrey Підмайстер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    30
    Будинок не утеплений, вихолоджується швидко. На момент запуску тпк не до верха був утеплений та, і котел. Тяга дуже гарна. але був дуже здивований коли на виході димогазів з котла поставив датчик температури з терморегуляторомREX-100. Температура швидко набирає 450 і хоче ще більше. тому регулюю ( поки-ще ) заслонку подачі повітря в ручному режимі. пристосувався. і ще залежить від різних дров. у котельні температура до 38 градусів під час топки котла. котел інколи підкипа. після першого запуску все запрацювало. ніяких конфліктів нема. при тому що в старій системі свій РБ на 30-40 Л, я встановив ще один на 100Л з верхньої точки ТА. Виставивши їх по верхньому рівню. На газовому котлі перекрив крани після насосу та на байпасі. Однієї закладки дров замало щоб прогріти СО біля 300 Л з чавунними батареями та ТА 1000 Л. тому підкидаю ще трохи. У суміжних приміщеннях:ванна та вітальня ніколи так тепло (жарко) раніше не було. Кількість протопок на добу залежить від температури на вулиці. коли біля 0, однієї протопки хватає, коли біля-5 то три протопки на 2 доби, коли ще холодніше то вранці і ввечері. Горить з 16:00 до 21:00 5 годин. Встановив три термометри на ТА, дуже зручно. терморегулятор REX-100 теж працює без зауважень. ПІД відключив для управління насосом котла. Через 10-20 хвилин після розпалу дим з труби пропадає. За три місяці експлуатації сажі у димоході нема. але на котлі з верхньої дверці достаю сухий попіл кожного дня. під ним чистий метал. Взагалі котлом задоволений але треба довести все до ума. Маса заслонки повітря виявилася завеликою для РТ-3. і від великої тяги сильно вібрує. Труба ВП не нагрівається до красна. тільки іскорки інколи пробігають по ній всередені. Ще підвисають дрова- читав що від не рівномірного горіння в площині колосників.
     
    Лютий_Бандерівець, Малюк, predka та 2 іншим подобається це.

Поділитися цією сторінкою