Говоримо про субсидії

Тема в разделе "Курилка, болталка", создана пользователем olly, 16 мар 2015.

1. sanykrimea

sanykrimea Firewall Команда форума

Симпатии:
    82.186
  2. РЕПЕЙ

РЕПЕЙ Бригадир

Симпатии:
    143
    Щось тихо в темі? Невже всим - усе ясно і зрозуміло? Ну-ну...
    Я так зрозумів моїх "спеців" із сільради - щоб на зиму отримати субсидію - необхідно їхати в УСЗН та по-новому писати Заяву і декларацію.
    Ну от і почав я розбиратися - як же писати-заповнювати:
    По заяві - питань немає - наче все ясно.
    А от по декларації - виникли питання:
    Розділ II. Дані про членів сім’ї осіб зі складу домогосподарства незалежно від реєстрації їхнього місця проживання (фактичного місця проживання)
    Це що ж виходить - якщо у мене є дорослий (32роки) син та ще й одружений і зареєстровані вони в іншому місті у власній квартирі (але субсидії не отримують) - то мені необхідно вносити дані сина і невістки?? Чи тільки сина?? Чи взагалі нікого не записувати??? O=-
    Розділ ІII. Дані про види та суми доходів осіб, які входять до складу домогосподарства, а також членів сім’ї осіб зі складу домогосподарства незалежно від реєстрації їхнього місця проживання (фактичного місця проживання), інформація про які відсутня в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за період з 01 січня 2018 р. до 30 червня 2018 р.
    А тут що - уже не потрібно писати де ми легально отримуємо доходи ?? А тільки заповнювати про доходи інформація про які відсутня в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків ??? Звичайно це спрощує заповнення декларації.Cherna-facepalm Але ж -чи правильно це твердження??
    Хто вже писав-заповнював по-новому - просвітіть, посовітуйте.:lulka:

3. stryzhko

stryzhko Інженер

Симпатии:
    523
    Заповнював тещі по цьому зразку. Там все описано з прикладами і зрозуміло.
    http://teplo.gov.ua/subsidii/kak-zapolnit-deklaratsiyu.html
    Якщо коротко :
    В розділі 2 вказуєте лише членів сім'ї зі складу домогосподарства( дружина, неповнолітні діти), якщо вони навіть не зареєстровані. Якщо син живе окремо і не зареєстрований, то ні його ні невістки вказувати не треба. В нього своя сім'я)). Якщо, наприклад, зареєстрований, то потрібно і дані невістки, щоб не було такого http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/134.html
    В розділі 3 вказуєте лише ті доходи, які ви приховуєте від податкової, які не відображаються в особистому кабінеті платника податків https://cabinet.sfs.gov.ua

РЕПЕЙ нравится это.
  4. stryzhko

stryzhko Інженер

Симпатии:
    523
    Більш детально описано в самій постанові
    http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/329-2018-п
    Потроху таки наводять порядок і "хитровжарених" субсидіантів, що живуть за кошти платників податків таки стане менше. Бо знайомі злякалися, що будуть рахувати по 3 прожиткові мінімуми для непрацюючих і побігли купувати твердопаливні котли))

AMGG нравится это.
  5. stryzhko

stryzhko Інженер

Симпатии:
    523
    Тільки ж якщо один із пунктів нижче стосується вашого домогосподарства https://krainamaystriv.com/index.php?posts/746133
    В іншому ж разі все перерахують автоматично.

6. почалося витиснення з субсидій , при 100% субседантів 6,5 мільйона сімей , треба скоротити на 10-25% , що зменшить тягар бюджету і переложить на плечі споживачів , в результаті ми отримаємо , тих хто не може собі купити зайвого бо живе на субсидію і тих хто не може купити собі зайвого , бо витратить гроші на опалення , бідні + бідні = нерозвивающися українці , все тому що ті що вивчившись в поті обличчя виїжджають / українська еміграція розумних спеціалістів набрала масштаб евакуації / а реформи проводять ті що купили диплом і посаду , це категорія яка не думає а виконує накази тих хто їм цю посаду продав/подарував , татко мав гроші , виучив дитинку , і притулив в тепле гніздечко , щоб пташенятко мало свій кусочок хавчика . Збільшити видобуток газу , і зменшити його ціну , по такій схемі робити реформу у нас не виходить , виходить лише піднімати ціни , і щоб підняти ціни , треба вчитись і мати вищу освіту. ПАРАДОКС УКРАЇНИ.

7. stoyik

stoyik Прораб

Симпатии:
    255
    Яке лайно, прости Боже.

rondlyk, sanykrimea, Vladimir1966 и 2 другим нравится это.
  8. РЕПЕЙ

РЕПЕЙ Бригадир

Симпатии:
    143
    Дякую за відповідь.
    Сьогодні був в нашому УСЗН. Розповідаю новини:
    Ще літню субсидію не нараховують нікому - немає програми, що рахує по новій постанові Кабміну.
    Сидять в УСЗН - п"ють каву. Людей нема. Заходять поодинокі (в основному пенсіонери) розпитують.
    Відносно Розділу 3 мені сказали таке:
    "Воно то правда, що не треба вказувати місця одержання офіційних доходів, а вказувати тільки ті які не бачить налогова служба. Але рекомендуємо Вам таки написати усі місця одержання доходів. Бо налогова не бачить пенсій і не бачить доходів з біржі праці. Щоб не було проблем (а то можуть Вас порахувати як неоформленого безробітного - 3 мін зарплати\міс) напишіть так як ми рекомендуємо."
    Оце якось так. :lulka:
    Уже в наступному місяці (щоб брали доходи за 1-2 квартали 2018р) буду писати нову заяву і декларацію.
    Мені так вигідніше .

9. stryzhko

stryzhko Інженер

Симпатии:
    523
    Немає суттєвої різниці, коли її писати. Нюанс є тільки при зверненні після початку опалювального сезону. А так автоматично на зиму рахують доходи за I-II квартал, на літо за III-IV.

11. Для розрахунку житлової субсидії середньомісячний сукупний дохід осіб, зазначених у пункті 9 цього Положення, враховується:

за III-IV квартали попереднього календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону;

за I-II квартали поточного календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;

за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, - у разі, коли житлова субсидія призначається після початку опалювального (неопалювального) сезону.

РЕПЕЙ нравится это.
  10. РЕПЕЙ

РЕПЕЙ Бригадир

Симпатии:
    143
    Виходить, якщо я звернуся (напишу заяву) у липні - 7 міс - то будуть призначати субсидію -рахувати доходи за IV квартал 2017р і I квартал 2018р ? Чи я неправильно зрозумів?
    Мені не хочеться, щоб УСЗН бачило мої доходи за IV квартал 2017р.

Поделиться этой страницей