Своїми руками Розформовуючий станок власної консткрукції для виготовлення бруківки

Тема в разделе "Станки", создана пользователем viktor28465, 13 мар 2015.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосование закрыто 24 май 2015.
  1. Так

100,0%
  2. Ні

0 голосов
    0,0%
  1. viktor28465

viktor28465 Інженер

Симпатии:
    900
    Саме так.Без отстою, по перше свіже з свіжим гарантовано "склеїться"а як відстояти, то лице почне вже формувати свою"кристалічну решітку"і "розтрушувати її не варто, до того ж на поверхні почне утворюватися кірка з цементного молочка -теж для "склейки" не добре. А по друге це лишній час і "телодвіженія".Хоча розкидати по формам лице можна і не на вібростолі(як є помічник),головне замішувати стільки, щоб встигати виробляти до того як почне прихвачуватись.

Неправильно називають.Розмір будь якої фракції щебня, це два розміри ячейок решет грохотів, на яких його просівають, через перше він не проходить, а через друге повністю.Не зовсім правильно, але це розмір в мм найменших кусочків і найбільших(бо є "довгі і тонкі"зерна які через решето "проскочать"але їх не багато.
    Гранотсев це 0-5 або 0-10.Якщо в щебні є трохи камяної пилі то мити не треба, але якщо він в глині то бажано(мені раз попався то я мив вдома)а взагалі беру той що вже митий на карєрі.Гранотсев теж можна промити від пилі, і тоді для лиця він буде дуже добрий, у суміші з піском.

Степан1982, Энки и bogdansv нравится это.
  2. viktor28465

viktor28465 Інженер

Симпатии:
    900
    Клієнт запитав, чи можна зробити на одній плитці "камінці" різного кольору , я зразу сказав шо можна, і тільки після того як вдарили по руках поняв, шо язик мій- ворог для рук.Математика проста 60м2*11шт(на квадрат)на 9 маленьких черпачків=5940O=-O=-O=-раз требуло черпнути з чотирьох відер різного по кольору бетону, і це тільки на лицевий шар.Перших квадратів 5 регулярно путав який куди кидати(якби знав що укладчики кластимуть малюнком вразнобой, то і не робив би по "схемі")був такий сердитий на свого язика шо готов був йогоpalach, але потім якось налаштувався і вже не путав.Місцями границя кольорів не попадає на "рівчачок",але то така проблема що дурний не побачить, а розумний промовчить.
    ЗАЧЕРПАВСЯ Я ТОДІ КОНКРЕТНО.
    P1020810.JPG P1020812.JPG P1020815.JPG

Последнее редактирование модератором: 28 апр 2015
    Petko, tairov77, Володимир П и 2 другим нравится это.
  3. apple

apple Майстер

Симпатии:
    38
    Получилось довольно прилично.:vo:
    Симпатичнее чем однотонная плитка.

viktor28465 нравится это.
  4. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Симпатии:
    1.986
    А, ещё одно забыл.
    Пластификатор , он какой надо? Любой или какойто правильный есть?
    --- добавлено: 30 апр 2015 в 23:33 ---
    И формы.
    Я вот думаю, есть смысл сделать самому? Тоесть понятно что они будут не пластиковае коробочки (как продаются) . Например взять лист металла и на нём выставить (и зафиксировать както) перегородки по желаемой форме плитки, ну и на этом листе чтоб не на одну плитку а на несколько, тоесть такие ячейки выстроить и потом в них засыпать раствор ?
    Или удобнее использовать готовые пластиковые формы. Там уже и рисунок и гладкая поверхность и т.д.

Последнее редактирование модератором: 8 май 2015
  5. viktor28465

viktor28465 Інженер

Симпатии:
    900
    Питання складне.Бо тут змішались наука, і бажання заробити на воді тих, хто розводить (порошок або концентрат) і продає його в каністрах під різними торговими марками.Якщо це рідина коричневого кольору, то найімовірніше це суперпластифікатор С-3.Для бруківки він добрий, до нього ще бажано дати воздухововлекающу добавку для морозостійкості.Шо намішано в каністрах, і яка концентрація, особисто для мене загадкаhello.Тому беру сухий(як я зрозумів то це С-3 з воздухововлекающою добавкою) - там де форми продають(вода в мене є:-D)і бадяжу сам, бо в бетон треба додавати розведений.Торгову марку рекламувати не хочу(маю причини)хоч він мене і влаштовує.Скину Вам у "лічку"
    Хоча мішка може бути і забагато "для себе"(треба рахувати скільки цементу піде) але він не "скисне"і може крім плитки ще в якийсь бетон піде.

Последнее редактирование: 2 май 2015
    bogdansv нравится это.
  6. viktor28465

viktor28465 Інженер

Симпатии:
    900
    У металічних форм є декілька недоліків:
    - Бетон дуже добре прилипає до металу, і такі форми кожен раз треба змазувати.Інакше требаdrel
    - Метал на відміну, від пластика, має малий коефіцієнт теплового лінійного розширення, і металічна форма мусить бути або розбірна або мати великі ливарні ухили.
    - В домашніх умовах з узором проблематично, а гладенька зимою сльзька.
    Металічні форми виправдані, якщо "відливка" великоформатна а у випадку бруківки, якщо розупалубка моментальна,-бетон у формах не дубне ,тобто це або вібропресовка або гіперпресовка -технології не домашні.Хоча є і технологія вібролиття з моментальною розупалобкою але там з поверхнею не глянц
    ,і простіше вже ляти "на землю", є зараз такі форми для садових доріжок але вигляд там не ахті.

Саме так, крім того можна пошукати Б/У з малим пробігом,(наприклад у мене Cherna-facepalm як цікавить когось, пишіть у приват)

Последнее редактирование: 3 май 2015
    шахматіст, Jonic и bogdansv нравится это.
  7. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Симпатии:
    1.986
    Ну и они ж не вибропресованные, соотв много воздуха в них, не долговечные должно быть.
    У меня у товарища есть такая форма, видел их вживую, вид нормальный, меня устраивает.

8. RESPECT

RESPECT Прораб

Симпатии:
    271
    А не можна обробити селеконом на приклад чи ще якимось полімером?

9. viktor28465

viktor28465 Інженер

Симпатии:
    900
    Не все так просто з тими формами для садових доріжок, теоретично можна і провібрувати "маленькою булавою"але повітря буде підніматись на лицеву поверхню, з усіма наслідками (якщо ляти у форми на вібростолі то все навпаки -від лицевої, і вона виходить найщільніша, і це дуже добре)Або робити 2 слоя, або "железнити"щоб пісок не вимітався.У будь якому випадку бетон має бути конкретним ,і "садова доріжка"мусить бути накрита плівкою.А то можна отримати таку картину, зверніть увагу що розсипається не однорідно, скоріш за все "водою балувались"бо рецепт навряд чи міняли.
    P1020646.JPG P1020648.JPG

Степан1982 и bogdansv нравится это.
  10. RESPECT

RESPECT Прораб

Симпатии:
    271
    З англійської concrete перекладаєтся як бетон. Тобто вашу фразу слід розуміти як "бетон має бути бетонним" ;)

kvit и viktor28465 нравится это.

Поделиться этой страницей