Своїми руками Розформовуючий станок власної консткрукції для виготовлення бруківки

Тема в разделе "Станки", создана пользователем viktor28465, 13 мар 2015.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосование закрыто 24 май 2015.
  1. Так

100,0%
  2. Ні

0 голосов
    0,0%
  1. Gelezo

Gelezo Майстер

Симпатии:
    32
    Я ночь неспав думав нах.. пилесос там нужен???? Може очищать направляющие.

Последнее редактирование: 30 май 2015
  2. viktor28465

viktor28465 Інженер

Симпатии:
    900
    @Gelezo, Ви неуважно прочитали, це буде вібролиття ,а не вібропресовка ,і ніяких направляючих там не буде.
    Повірте я не одну ніч не спав, поки не схрестив їжака з вужем, щоб отримати колючого дрота:-D.Рішення настільки просте, що я дивуюсь що воно і досі ніким не реалізоване.Сьогодні спробую провести експеремент, як вийде то покажу, і намалюю схему "установки":Hi:.

3. Gelezo

Gelezo Майстер

Симпатии:
    32
    Страсті накалюються, в мене руки чешуться щось зробить з станком ,але часу немаю. Зате порадуюся за ваші успіхи і творчість. Вібростол стоїть з мішалкой і формами без діла, хочу таки пресувать считаю що менше мороки і затрат,більше проізводітельності.

4. viktor28465

viktor28465 Інженер

Симпатии:
    900
    Хоч мій сьогоднішній коротенький експеремент і не вдався, розкузую в чому був задум.Може хтось реалізує, після своїх удачних експерементів.Для простоти розглянем великоформатну плитку, скажімо50*50 см , зробив 4 шт, і квадрат готовий.Потрібно вирізати 2 квадрати 60*60 см , з фанери, на одному фрезером "намалювати" узор, або приклеїти мішковину, і насверлити отворів 1 мм.Зробити 2 рамки з бруса(верхня має мати ливарні ухили) і зібрати на герметик і шурупи форму, з подвійним дном.Форму ставим на вібростіл(плита з прикрученим мотором і ексцентриками, яка лежить на старій покришці від авто)На форму кладемо рамку з нагрітою плівкою, включаюм пилосос, плівка "встеляє"форму, закидаємо дуже густий бетон, вібруємо, і відразу викидаємо на якусь рівну поверхню, разом з плівковою оболонкою, у якій бетон і "дубнутиме" Із плюсів, -бетон не пересохне, і поверхня буде глянцева.Мінус- плівка витратний матеріал.Я пробував застелити плівкою звичайну форму ,але через те що спочатку вмикав пилососа, а потім грів феном, отримав тільки дірку в плівці.Мабуть треба навпаки, і гріти не феном, бо ним рівномірно не нагрієш. І розрідження збільшувати поступово.Принципова схема така.І фото моїх невдалих проб . Безымянный.png P1030105.JPG P1030106.JPG

Мабуть треба робити так, як роблять з 1.15 хв на відео.

--- добавлено: 30 май 2015 в 22:30 ---
    --- добавлено: 30 май 2015 в 22:30 ---
    Оце то мій пилосос і зкаламутив водуbeer

Последнее редактирование модератором: 7 июн 2015
    DINAMIT-UA, bogdansv и Зазор нравится это.
  5. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Симпатии:
    1.986
    Видео не доступно

6. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Симпатии:
    1.556
    Заводський станок.

Саморобний станок.

--- добавлено: 31 май 2015 в 10:46 ---
    @viktor28465, зробіть рівномірний підігрів тенами як у останньому відео.

Последнее редактирование модератором: 8 июн 2015
    viktor28465 нравится это.
  7. viktor28465

viktor28465 Інженер

Симпатии:
    900
    Вітаю всіх з Зеленими святами:Hi:.Після свят спробую відразу нагріти, а потім вакумувати(відео подібні бачив раніше, але щось напутав) .Вакуум- формовкою роблять форми з АБС пластику, для панелей паркану.Дивіться з 3.00 хв Але мета в мене інша ,не форми, а "застеляння"саморобної форми) звичайною ПЕ плівкою(чим тоншою) щоб можна було проводити моментальну розупалубку разом з нею.І в кінцевому результаті отримати глянцеву поверхню.Тобто одною формою можна буде "штампувати"цілий день(аби було на що викидати), і не прийдеться чекати поки бетон задубне в саморобних формах як на відео.Чоловік звісно молодець, що не сидить на дивані, і на життя жаліється:cry:, але якби застелив фанеру плівкою, а не мазав маслом(з жирної поверхні погано вибиваються пухирці повітря) і в бетон ляв би менше води, і пластифікатор дав, і вібрацію відповідну організував би, то результат був би значно вищий.Хоч він і так дуже радіє, воно і зрозуміло своїми руками зроблена:akordeon:

Последнее редактирование: 1 июн 2015
    tairov77 нравится это.
  8. DINAMIT-UA

Симпатии:
    1.556
    @viktor28465, Ви хочете покрити деталі форми поліетиленовою плівкою щоб розчин не приставав до форми і була глянцева поверхня готового виробу.
    Але як однією формою штампувати ? Потрібно чекати поки розчин схватиться.

9. viktor28465

viktor28465 Інженер

Симпатии:
    900
    У тому то і суть, що не потрібно чекати, поки схватиться, бетон мусить бути таким густим, щоб виріб тримав форму після моментальної розупалубки(я раніше викладав відео- як італійці роблять тротуарну плитку, гляньте вище, або забийте в ютубі).Так само роблять панелі на європаркан, у склопластикових формах, але поверхня не виходить гладенькою(якщо звертали увагу, то одні забори гладенькі, а інші ні) Так от, гладенькі виходять, якщо бетон дубне у формах( вакуум-формованих тонких АБС )А негладенькі якщо однією жорсткою склопластиковою "штампують" цілий день.На спец форумі обговорювали як зробити гладенькі, штампуючи однією склопластиковою формою, в основному спорили чим мазати щоб не було так страшно.Але такої гладкості як у тих плит що в формах дубнуть добитись не виходить.Один чоловік пробував застеляти стрейчовою плівкою дно, і викидати відразу, але не зміг вірішити проблему зі складками плівки.А якби зробити по "моїй" технології з нагрівом плівки і вакуумуванням то вийде штампувати глянцеві вироби одною формою.Ось відео як штампують одною формою з моментальною розпалубкою.З 5,00хв. без витримки.

10. DINAMIT-UA

Симпатии:
    1.556
    Напевно причина у тому що пластикова форма не пропускає повітря, і волога не так швидко випаровується із бетона , тому і виходить глянцева поверхня. Коли ж процес роблять однією формою і виріб із форми перекидають на піддон то лицьова сторона виявляється зверху, тому інтенсивніше висихає і втрачає глянцеву поверхню.
    @viktor28465, Пропоную провести експеримент . Викласти із форми готовий виріб на піддон застелений стрейчлентою чи поліетиленовою плівкою і так само герметично накрити плівкою зверху.
    І через пару днів подивитись чи вийшло зробити глянцеву поверхню.

Поделиться этой страницей