Теплоакумулятор великої ємкості

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Охрiм Макуха, 23 лют 2015.

1. o.neymark

o.neymark Майстер

Повідомлення:
    157
    Симпатії:
    49
    А ніхто не думав в систему опалення перетворювач іржі додати? Пластику і прокладкам нічого не має бути від малої концентрації ортофосфорної кислоти на скільки я розумію. А От для сталевих частин -- не завадить

2. glory

glory Майстер

Повідомлення:
    174
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    Киев
    Ортофосфорная кислота действительно реагирует с оксидом железа, но не замедляет процесс коррозии стали. Пожалуй даже ускорит его, так как является электролитом.

o.neymark подобається це.
  3. o.neymark

o.neymark Майстер

Повідомлення:
    157
    Симпатії:
    49
    Дякую. Думав, що навпаки краще. А магнієвий анод як у бойлера?
    Просто хочу поставити ТА сталевий зсередини нічим не оброблений. От і думаю як його захистити від корозії.

4. glory

glory Майстер

Повідомлення:
    174
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    Киев
    Уже поставил, но "защиты " много не бывает.

5. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    @glory, Ваше твердження було вірне в Київській обл. десь років 150-200 потому. Також таке твердження вірне десь, наприклад, на острові Пасхі. Ті мільйони машин, що їздять довкола, ті заводи (асфальтні, нафтопереробні, хімічні, тощо) надзвичайний "вклад" роблять в Вашу "демінералізовану воду".

Пи.Си. Доречі лише в цьому році замітив , що деякі "умніки" почали продавати таку собі "демінералізовану воду" замість термодисцилірованої води, тобто класично дисцилірованої води, яку повністю замінив надуманий псевдодисцилят. Тож форумчани, кому треба дисцилірована вода в акамулятор чи концентрат розвести, будьте уважні,- заполонила ринкі і заправкі дощова вода!

glory подобається це.
  6. glory

glory Майстер

Повідомлення:
    174
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    Киев
    Спасибо за предупреждение.
    --- добавлено: 6 лис 2015 у 20:50 ---
    Мне доступна только вода из моей скважины и вода дождевая. Я пользуюсь той логикой, что вода в моей скважине берется все же из дождя, а пройдя сквозь грунт дополнительно насыщается примесями, отсюда единственно доступная, чистая вода достается мне из дождя.

Останнє редагування модератором: 14 лис 2015
  7. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Так той грунт і слугує величезним фільтром, особливо пісчаний (кварцитний) і є фільтром тонкого очищення. Інакше б ми всі пили б наші випорожнення (пробачте за грубі уточнення), продукти нашої брутальної промисловості.

Пи.си. Але вода зі свердловини підходить для нашого випадку тільки для систем опалення і ніяк не для розбавлення концентратів антифризу, соку, ... пива (так, так і пива теж), електролітів.
    --- добавлено: 6 лис 2015 у 21:15 ---

Доречі, хотів Вас запитати. Увас цей ТА залитий бетоном чи в водяній сорочці? Я так по темі і незрозумів.

8. glory

glory Майстер

Повідомлення:
    174
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    Киев
    --- добавлено: 6 лис 2015 у 21:19 ---
    Нет, от бетона Бог миловал :)
    Это водяной.

9. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Ставте, не хвилюйтесь. Окислення металу, оксидація можлива лише при наявності кисню. Нема доступу повітря,-нема оксидації заліза.

Автоматчик та glory подобається це.
  10. glory

glory Майстер

Повідомлення:
    174
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    Киев
    Сразу видно "Заслуженный мастер".
    Таки Энки был прав. ТА заряжается и разряжается Сверху, отсюда "недозаряд" ТА, в нижней части 54 град., в верхней 85 град.

Буду строить
    Какие могут быть варианты?

Поділитися цією сторінкою