Потрібна консультація на рахунок підключення із ладдоматом.

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем vitaliy Ok, 20 січ 2015.

1. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Що несерйозна?
    Кажу, на сайті в шведів, є креслення, де нема такого конуса, як на тому що Ви показали, а на кінці штоку внизу є погрубшання, типу грибка. Якщо є три різні малюнки про те саме, то не хочеться вірити жодному, або, який саме з них про ладомат?
    А на хату насос теж вимикаєте? А що за триходовий там стоїть?

2. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Україна,Косівский р-н,Стопчатів
    Ну Ви й прикрий!
    Пімпочки ,шляпочки, шайбочки яка різниця?
    Мова йде про завуження,і я задав конкретне питання(чи закриється "хлопушка ",якщо я зроблю окремий байпас).
    що то міняє?
    --- добавлено: 20 січ 2018 у 21:37 ---
    Не вимикаю,Херц.
    --- добавлено: 20 січ 2018 у 21:45 ---
    а от такі прибори інших фірм,не має тих загогулин, все на пряму і "хлопушка в середині"

Останнє редагування модератором: 28 січ 2018
  3. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Ви, після розбору свого ніби ладомату, не можете сказати який з трьох малюнків про Ваш клапан, наліпили бо зна шо по дебілуватим совєтам "практиків" з ютуба, воно не хоче працювати, але далі хочете продовжувати ліпити навмання., а я прикрий? Це, доречі, едине питання, що по темі було зайве. Відповіді на решту щось міняють.
    Коротше, викиньте ту "стрілку", бо вона нічим не врятує. Аварійну циркуляцію вона не забезпечить, якщо по батареям нема перепаду достатнього для природньої циркуляції. Також не буде ПЦ через ладомат, без перепаду.
    Якщо достатній перепад є, то стрілка тим більш зайва, а ладомат має працювати, якщо то ладомат, і якщо виконані рекомендації з інструкції.

onyx_75 подобається це.
  4. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Як це ніби.
    В мене - Laddomat 21-60 фірми Termoventiler , з термопатроном на 63С.
    при чому тут практики і дибілуваті?
    Гідрострілку поставив що б розділити потоки,між будинковим контуром і контуром ТП з Ладоматом.І до якої на майбутнє прикручу ТА.
    Викидати я ні чого не буду ,бо така система в мене прекрасно працює.Просто думав якщо є перепад між "стрілкою" і котлом то має бути природня циркуляція,та на жаль не має.
    Система в мене закрита,як би хто питав...

5. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    При тому, що потоки слід розділяти тоді, коли треба розділяти потоки. Тобто маємо "потоки", точно знаємо які, і точно знаємо, що як їх не розділяти, то нічого не вийде.
    Ну і скобка звісно знята?
    Закрита, чи ні - то на ПЦ не впливає. Щоб ПЦ була, треба щоб внизу (ближче до центра планети) вода грілась і була гарячішою (легшою) за верх, де вода повинна охолоджуватись, і бути холоднішою(важчою). Воду з більшою питомою вагою (холодну) планета притягує до свого центру трошки сильніше, за воду з меншою питомою вагою. І важка вода вичавлює гарячу знизу нагору, а гаряча вичавлює холодну зверху вниз. Якщо внизу вода постійно гріється, а вгорі постійно охолоджується, то виходить така "карусель", що не зупиняється, допоки є нагрів - охолодження. Перебуває в так званій динамічній рівновазі.
    Сила (тиск на поперечний переріз труби) такої циркуляції залежить від різниці питомої ваги (температури) двох зон, та від різниці відстані до центра планети двох зон.
    Чим холодніша вода в центрі верхньої зони, чим гарячіша вода в центрі нижньої зони, і чим більша відстань між горизонтами зон, тим більша сила спонукання циркуляції.
    Наприклад, середня температура в центрі зони нагріву десь на ядром горіння 80 С - 972 кг в кубі. Середня температура десь по центрах ряду радіаторів 50 С 988 кг в кубі. Різниця висоти між центрами - 1 м.
    То сила буде (988 - 972) 16 кг помножених на 1м висоти, помножених на прискорення падіння до центру планети 9,8 = 157 паскаль, чи 157 ньютон на квадратний метр. 1 Н, грубо кажучи, це десь 100 грам сили.
    Чи 1,57 грам на квадратний сантиметр.
    Ще цей напір падає, поки вода тече трубами. Бо вода "треться" липне до стінок, і напір від того падає. Падіння напору залежить від швидкості, від діаметру, та від довжини труби. Чим швидше, вужче і довше - тим більше падає.
    Тобто ті 1,57 грам на кв. см. це вже з урахуванням піднятої ваги тарілки з штоком клапану, і падіння напору трубами. Тобто в динамічній рівновазі.
    Якщо перепаду між котлом і батареями нема, або батареї закриті триходовим. А той верхній метр сотки труби буфера (який Ви називаєте стрілкою) вже заповнений гарячою водою з котла. То нема вже ані перепаду горизонтів, ані різниці питомої ваги. Тобто нема умов для каруселі гравітаційної циркуляції, і нема сил на підняття клапана.
    Коли котел без циркуляції нагріє в собі воду ще гарячіше, тоді з'явиться трохи перепаду ваги та відстані, з'явиться тиск, підніметься трохи клапан, і крутанеться кілька літрів води, бо ж буфер вузенький, і висоти над ядром горіння має трошки. І знов все зупиниться в рівновазі, але без динаміки.
    Тому та стрілка завйва через дві причини: має замалий об'єм, і ніхто не знає чи потрібно розділяти потоки.

electrick, satok та onyx_75 подобається це.
  6. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    А хіба це з схеми не видно?Як буде насос ладомата прокачувати теплоносій,коли закриється(прикриється) триходовий на будинок?
    Безымянный6.jpg
    --- добавлено: 22 січ 2018 у 11:42 ---
    Так,вона з упаковки іде знята,знаходиться на теплоїзоляції,і я перевіряв чи бува не приклинив клапан,тому й розбирав.
    --- добавлено: 22 січ 2018 у 11:44 ---
    А коли я добавлю теплоакумулятор на 1000 літрів,буде?
    Виходи на стрілці я вварив.

Останнє редагування модератором: 30 січ 2018
  7. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    А нашо йому прокачувати? "Стрілка" тепла візьме мізер, вода дуже скоро гаряча піде знов в котел - що прокачує, що ні.
    Насосу то по барабану. Коліщатко в камері собі місить воду і все, там є зазори. Я на кілька діб лишав закриті на виході насоси працювати, нічого їм від того нема, хіба трохи теплішими стають. Аби тиск в камері "статичний" достатній був, щоб вода на колесі не кипіла, для закритої системи то не проблема.
    А по-друге, в нормі триходовий на хату завжди буде відкритим, чи більше, чи менше, отже і витрата ладоматом буде чи більша, чи менша.
    А допоки ТА нема, то котел хоч як має видавати потужність не більшу, що розсіює хата.
    Ну буде, поки рівень гарячої води не опуститься до рівня ядра горіння. Тобто, об'єм ТА, що нижче рівня ядра, для аварійного розвантаження без світла,- зайвий. Якщо на момент вимкнення світла, ТА вже буде добре заряджений, то гравітаційної циркуляції не буде.
    Добре, коли середина котла нижче дна ТА, і котел не завантажується дровами більше теплоємності ТА.
    На що виходи? Ставте ТА замість "стрілки". Ото як воно є, але більшу. А цю викиньте, вона непотрібна.

onyx_75 та satok подобається це.
  8. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
  9. Vik73

Vik73 Стажер

Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    1
    @satok,
    --- добавлено: 23 січ 2018 у 19:00 ---
    Якщо Ви все ж вирішили ставити хлопушку,то її варто ставити на прямій лінії зворотки,а ладомат-байпасом.

Останнє редагування модератором: 31 січ 2018
    satok подобається це.

Поділитися цією сторінкою