Добрый время суток! Постараюсь кратко. Зовут Игорь, жуву на Украине. Вопрос следующий. Имеется общая площадь квартиры 75 кв.м., из нее жилая площадь 50 кв.м., Установлена система отопления, но проблема с котлом. Хочу поставить однофазный котел до 6 квт, т.к. трех фаз и газа в квартире нету. Как вы думаете сможем ли мы комфортно пережить зиму, в декабре ждем ребенка. Зимой, думаю как везде и всюду, с напряжением не густо т.к. почти каждый включает камин. Уважаемые электрики просветите.
Так а отопление есть или нечего нет (если нет то какое собираетесь делать)? И котел хотите только для отопления или для горячей воды тоже?
У себя дома я уже больше года использую электрокотел Интойс. Прошлую зиму пережили замечательно, в тепле и уюте. Проблем с работой котла не возникало. Мощность котла от 3 до 18 кВт, имеет возможность питания от однофазной электросети.
Добрий вечір! Прошу поради. Встановив ел. котел, поставив насос. Вмикається котел і насос одночасно і виключається так само. Як продовжити роботу насоса на деякий час при тому, як тен вимикається. Тобто тен вимикається, а насос ще деякий час працює
Теоретично - це дуже просто. Насос повісити на окремий вимикач. А до того вимикача підвести живлення пряме - без розриву вимикачем котла. Це якщо вручну вмикати-вимикати. Насос якої потужності? Це треба, щоб знати - який струм піде через той вимикач. Можна поставити 2-х клавішний вимикач з діодом. Сам я насос так не включав. Тому що його не маю. Включав свій дриль на 500 ват через діод 1N5408 з максимальним струмом 3 ампери декілька разів. Вийде 2 режими роботи насоса - через діод на пів-потужності. Друга клавіша - повна потужність. Деталі тут. https://krainamaystriv.com/threads/23618/ Якщо насос має перемикач режимів роботи - то діод і 2-х клавішний вимикач не потрібні.
@rowmar, Завантажте сюди електросхему до Вашого котла. Щоб насос відключався з затримкою потрібно його підключати через реле часу . Я собі на ринку купив рік назад за 50 гривень, зараз ціни не знаю . Ось схожий опис реле часу ,на вид таке саме, тільки в мене інша назва . https://olkpeace.cc/cgi-bin/nph-olk...aymer-rele-vklyucheniya-vyklyucheniya-na-220v
Скільки коштує реле часу? Яке воно? Посилання дайте В будь-якому випадку насос потрібно заживити без розриву вимикачем котла. Якщо насос має свій вимикач - можна напряму. Або через інший вимикач або через реле часу. Як тимчасовий/простий варіант - насос можна вмикати в розетку або напряму або через реле часу.
@Testter, щоб Ви не гадали як підключати, для цього потрібна електросхема електрокотла, про що Я написав вище. Коли буде схема, от тоді, як підключати можна буде порекомендувати людині.
Якщо насос на 220 вольт, то і так все ясно. А якщо там ще додатковий блок живлення для насоса - то все те саме, тільки живлення треба подати на блок живлення. --- добавлено: 5 жов 2015 у 23:31 --- Якщо насос на 220 вольт, то і так все ясно.
Добрий вечір Всім! Дякую за відгуки. Насос підключений до ТЕНа. Вмикається ТЕН-вмикається насос Термореле вимикає ТЕН-вимикається насос. Я про продовження роботи насоса на деякий час після вимикання ТЕНа, щоб він проганяв трохи теплоносій по системі, внаслідок чого температура в бачку з ТЕНом швидше знизиться і тен швидше буде вмикатись. Аналог є в зварювальному апараті- апарат вимикаєш, а вентилятор ще деякий час працює. А от що там стоїть за хитра штучка-не знаю. Якщо поставити реле часу-то чи буде насос вмикатись і вимикатись в автоматичному режимі.Може я щось не так сформулював, бо не є фахівцем в цій сфері, то вибачайте --- добавлено: 6 жов 2015 у 19:59 --- Testter! Насос на 220в, має 3 режими роботи.