Приставки нижнього горіння до котлів КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Витэк, 5 дек 2014.

1. Mostovoy

Mostovoy Стажер

Симпатии:
    16
    В приставці як теплообміник використовуем ТТ котел і нам потрібен горизонтальний факел .

ФГ це ось це :http://technologieforum.forumatic.com/viewtopic.php?f=19&t=171

Последнее редактирование: 11 янв 2015
    Валерон К нравится это.
  2. Валерон К

Валерон К Прораб

Симпатии:
    378
    З Вами згідний.Але в планах на це літо зробити приставку водоохолуджувальну,тому такий процес горіння проходе.

3. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Симпатии:
    1.698
    Зачем еще ТВ если и ВВ больше чем надо . От внешнего ВВ отказался именно поэтому . Если его много он только мешает и охлаждает зону горения и ТО. И этот избыток невозможно предотвратить .

Aleks dp нравится это.
  4. Валерон К

Валерон К Прораб

Симпатии:
    378
    Згідний з Вами на всі 100%,це просто думки вголос.Якщо роблю зміни в котлі то не менше тижня спостерігаю за горінням та знімаю показники.Трішки розкажу історію приставки,з чого починалося і до чого прийшов.
    Зробивши приставку,вирішив не чекати похолодання а зробити макет котла із цегли і провести іспити.Перший варіант приставки був взагалі без футеровки,навіть в переході її не було.Колосники на рівні газвікна без ВП тільки ПП.Після першого іспиту зрозумів що без футеровки залізо довго не витрамає.Зробив футеровку і ось результат

Але радів не довго,весь настрій пропав коли я підєднав до котла і зробив перший запуск.Чистого горіння не було-дим із труби,на горіння дуже впливали холодні стінки котла.Не довго думаючи подовжив тунель до задньої частини котла по боках а зверху поставив на ребро вздовж розрізану шамотну цеглу,щось на зразок каталізатора і на рівні топочних дверок поклав лист заліза,щоб не так вилітало в трубу (див.малюнок)
    Копия Безымянный.jpg
    Горіння стало краще але при довгому тунелі температура на котлі дуже повільно піднімалася.Час горіння також не влаштовувало.Зробив подачу ВП під колосниками,також забракував-довго прогрівається камера допалювання.Методом "народного тику" зробив подачу ВП за допомогою трубок по боках газвікна.
    Копия Копия Безымянный.jpg
    Час горіння збільшився,якість горіння також-дим в деяких моментах зовсім пропадав.
    Так я протопив до вчорашнього дня (неділя,11.01.2015р).Перед цим спробував покласти плитку в тунелі як додатковий каталізатор,але горіння пірогазів перемістився в тунель в результаті чого впала температура на котлі.І тут як грім по серед ясного неба,а якщо спробувати максимально змістити горіння до котла а не в тунелі.Обережно пробую відкривати прохід під колосниками для ВП (котел в роботі,камера допалювання максимально прогріта)
    Безымянный.jpg
    Правду кажучи,я злякався.Гул такий стояв наче поруч реактивний літак летить.Температура на котлі почала рости.Горіння в тунелі зовсім пропало,гази запалювалися під каталізатором в котлі.Крізь колосники добре видно горіння,саме горіння нагадувало горіння піролізника. Коротко кажучи-так увійшов у азарт,що мене дружина з дому замалом не вигнала за спеку.
    В 6,00 год.(сьогодні) розтопка і називається приїхали,великий проскок повітря під колосниками в камеру допалювання (важко розгорається).Закриваю прохід під колосниками,через годину відкриваю-знову гул і температура вгору.
    Висновки поки що рано робити,бо топлю вранці та ввечері.З настанням холодів,якщо вони будуть (я про морози),подивлюся як такий варіант себе зарекомендує при тривалому горінні.Ще хочу спробувати переробити лист біля топочних дверок,так щоб гази трішки проходили спереду котла,бо все йде по задній стінці котла.
    Безымянный 2.jpg
    Якщо в когось будуть зауваження чи рекомендації-вислухаю і прийму до уваги.

Вложения:

5. Aleks dp

Aleks dp Бригадир

Симпатии:
    91
    Валерон К, Тобто, у вас камера допалювання получається в самому котлі. І пережимом (якщо правильно виражаюсь) являється лист заліза, що находиться на рівні дверок. Я ще теоретик і подібні експерименти попереду. Виникла думка, - а якщо зробить камеру допалювання перед котлом, з ще одного залізного ящика, футированого всередині? Просто, хобот, чи перехід зробить довшим і, може, трохи більшого перерізу зі звуженням на вході в котел. Ясна річ, громіздко і розтягнуто. Але вся конструкція може вдатись більш регульованою і з повнішим згорянням.
    А ваші зусилля наштовхнули мене на думку, зробить шахтну приставку до плити з грубкою, в літній кухні і на дачі. Експериментуватиму, але трохи пізніше, з чого знайду. Відпишусь потім.

6. Витэк

Витэк Заслужений майстер

Симпатии:
    1.863
    Доклеїли ракетний котел. пробували трішки спалити дров. Навіть без труби реве і дим пропав десь через хвилину.

[​IMG][​IMG]

7. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Симпатии:
    1.698
    Все хорошо. А как на счет длительности горения .

8. Витэк

Витэк Заслужений майстер

Симпатии:
    1.863
    Поки що невідомо. Цей буду ставить тещі, їй вистачить, так як площа зовсім маленька, а далі буде видно.
    Пишуть що ККД у них на рівні перолізних.

9. Валерон К

Валерон К Прораб

Симпатии:
    378
    В ході експериментів вийшло так.Одне що переживаю за стінки котла які за цеглою.Потрібно при наступній чистці перевірити,що за цеглою робиться.

Там пережиму немає.Просто положений лист щоб не зразу в трубу.Тяга утворюється за рахунок каталізатора (якщо його можна так назвати),який накаляється від високих температур.

Тут я мало що можу сказати,але камера допалювання повинна бути таким обємом щоб гази встигали згорати до зіткнення з холодними стінками котла.

Якщо робитемете для грубки то довгий хобот не потрібний,там все одно цегла яка буде підтримувати горіння.

Тому і мені сподобалася конструкція бо робилося з підручних матеріалів,за винятком цегли, електродів і відрізних кругів.
    --- добавлено: 12 янв 2015 в 19:14 ---
    А що на виході із труби,заміряли?

Последнее редактирование модератором: 20 янв 2015
    Voyutichi и Aleks dp нравится это.
  10. Aleks dp

Aleks dp Бригадир

Симпатии:
    91

Последнее редактирование модератором: 20 янв 2015

Поделиться этой страницей