Та то я пожартував,відносно секретного рецепта,обхожусь чорним перцем та часником. І так ліверна ковбаса;було взято сердце та легке ,нирки з двох кабанів,600 грам печінки,1.5кг свинячої шкірки із салом,для придання продукту більшої енергетичної цінності.Проварив все крім печінки зо дві години,печінку 20хв.,потім на дрібну решітку в мясорубку,в цей фарш добавив 4 яйця,1кг манки,5пасерованих цибулин,сіль спеції.Вперше використав шприц,виявились деякі недоліки,із за великого зазору між поршнем та циліндром,фарш вилазив трохи назад,треба виточити нового,більшого діаметру.Мясорубкою даже й непробуйте,бо ти його туди,а воно назад.Потім півтори години у воду на пропарку при температурі 75гр.Вживати охолодженою,можна й закусювати.
@volusik, Знаєте ,зараз якщо звичайний один оселедець коштує понад 30гривень,от народ швидко зоорінтується що приготувати собі рідному,звичайно рибу не заміниш,але я пропагую доступні місцеві продукти для повноцінного харчування,власне для мене еталоном являється борщ,і немає різниці чи червоний чи зелений.
То есть процесс такой. Нагрел воду. Померял градусником. 75 град. Выключил конфорку. Положил в кастрюлю колбасу. И все? Но как только колбасу положишь так вода уже не будет 75 град. и дальше будет остывать. Какой смысл колбасе плавать в этой воде?