Конструкція портативної саморобної буржуйки

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Мирослав, 5 жов 2014.

1. владимир гость

владимир гость Стажер

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    украина
    Уважаемый,Вы что действительно считаете что изготовить приведенную Вами буржуйку будет дешевле и легче чем взять бочку из под краски и вырезать в ней 4 отверстия(я уже не говорю сколько сварки нужно на одну и сколько на другую)?И во сколько раз больше дров спалит эта буржуйка чем печь длительного горения?Так кто ж тогда усложняет жизнь?

2. солтес

солтес Прораб

Повідомлення:
    965
    Симпатії:
    407
    Адреса:
    НІК ПЕРЕДАНИЙ ШАХМАТІСТУ
    Тут все залежить від обстановки
    Різні клієнти думають по різному і мають різні потреби і різне паливо .
    Майстерні які виробляють мебель з ДСП мають душе багато відходів .
    Ці відходи потребують при спалюванні багато повітря і малу загрузку тільки так вони горять добре .
    В інших є великий булерян , але кубатура висоти цеху така що в булерян закидають всі дерево відходи які горять і заслонку подачі повітря закривають лише вечером після робочого дня .
    Є і бубафоня заклали дровами ,запалили . все добре . аш тут телефонний дзвоник треба йти на виїзд глушимо бубафоню і по коням .
    Є буржуйка яка працює від датчика температури на одній закладці тримає повітря в приміщенні від 18 градусів до 22 градусів ( точніше не виходить тому що є інерція ) теж одна загрузка на 12 годин . Буржуйка ще працює як вентиляція подає тепле повітря з знадвору по трубі (яка підігрівається в середині буржуйки ) в приміщення а повітря яки ми видихаємо йде в топку з приміщення за допомогою вентилятора .
    І ще є пару видів буржуйок для майстерень .
    Кожна має свої переваги і кожна має свої недоліки , тут багато нюансів.

Під кожне приміщення і вид діяльності в цьому приміщенні підходить та чи інша піч опалювання .
    КОЖНОМУ СВОЄ.
    sam_1376.jpg

3. владимир гость

владимир гость Стажер

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    украина
    Эта тема создана для поиска недорогой и простой в изготовлении печки для бойцов АТО

Voyutichi подобається це.
  4. владимир гость

владимир гость Стажер

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    украина
    Цитирую Вас"Чим ширша буржуйка тим більша потужність , на малу квадратуру погано ".Поставте буржуйку размером рабочей площади 60 на 90в небольшой блиндаж и готовте на три раза постоянно еду.У вас получится сауна.В начале темы был разговор о блиндаже,палатке на 4-5 человек.И тут бы мини бубафони возможно хватило.Подкупает простотой и экономичностью.Положил на решеточку поленко и оно горит и через отвертие греет кастрюлю.Вряд ли так в буржуйке одним поленком получится.А для обогрева-заложил и часов 5-6 греешся.Красота.Я предлагаю всего лиш недорогой,простой вариант для выбора.Если он не подходит-значит надо искать дальше.

5. Nikodimka

Nikodimka Інженер

Повідомлення:
    324
    Симпатії:
    735
    Адреса:
    Украина. Николаев
    Опять таки, если на бубафоню сделать выхлопную трубу квадратную, то и переделывать ничего не надо. Можно ещё на плоской крышке что- либо приспособить, а куча запчастей- не рационально.

6. владимир гость

владимир гость Стажер

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    украина
    Опять таки,температуры уходящих газов в режиме тления не хватит для приготовления пищи.Где то на видео были замеры температура где то 300 с чем то градусов.И это в районе поршня.На крышке будет менше.Температура огня горения дерева градусов 600-900.Разницу чувствуете.1 решетка-это куча запчастей?.Но если без переделок реально готовить на бубафоне,я буду только рад.

7. солтес

солтес Прораб

Повідомлення:
    965
    Симпатії:
    407
    Адреса:
    НІК ПЕРЕДАНИЙ ШАХМАТІСТУ
    Якщо в буржуйку загрузити дров під зав’язку то сауна .
    Ви напевно ніколи не варили їжу на буржуйці тому на певне не знаєте що коли вариться їжа то полум’я регулюється як заслонкою так кількістю гілочок . тому полум’я в буржуйці горить рівномірно інакше кухар запарився б.
    По друге всередині буржуйку , обкладають цеглою що збиває і акумулює температуру , тому з боку за бляху можна триматися рукою , температура там така як в кахельній печі .
    Не в сіх гуцулів є газ так що літом вони варять їжу на дровах , і в хаті тепло але ніхто не запарюється ..
    Бубафоня економічна не спорю , там гарно згоряють дрова на чистий попіл .
    Там ще потрібні доробки.
    Наприклад в низу треба класти насадний зольний ящик , щоб оперативно виймати попіл , щоб приміщення не задимлювалось після згорання дров .
    Безымянный098.png

Коли розпалювати через верх теж курне в бліндаж , а там може солдати сплять після нічної варти .
    В бліндажі не обов’язково закладати дрова на всю ніч , там постійно рух одні приходять грітися другі йдуть на варту .
    Тай нема там 4-5 чоловіка там 10-15 щоб могли затримати ворога до приходу групи підтримки . Деякі живуть в покинутих хатах і використовують традиційні печі ..

8. владимир гость

владимир гость Стажер

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    украина
    "Ви напевно ніколи не варили їжу на буржуйці тому на певне не знаєте що коли вариться їжа то полум’я регулюється як заслонкою так кількістю гілочок . тому полум’я в буржуйці горить рівномірно інакше кухар запарився б". Температура рабочей плоскости должна быть достаточной для приготовления пищи.Если там нет кирпичей(при раб.плоскости 60 на 90) то будет большая площадь отдаваемого тепла.Если там есть кирпичи"По друге всередині буржуйку , обкладають цеглою що збиває і акумулює температуру , тому з боку за бляху можна триматися рукою , температура там така як в кахельній печі .",то зачем буржуйка за которую можна держаться рукой.Она не эфективна,для обогрева."Коли розпалювати через верх теж курне в бліндаж , а там може солдати сплять після нічної варти ."Смотря как разжигать,но может и курнуть."В бліндажі не обов’язково закладати дрова на всю ніч , там постійно рух одні приходять грітися другі йдуть на варту .
    Тай нема там 4-5 чоловіка там 10-15 щоб могли затримати ворога до приходу групи підтримки". В вашем варианте бубафоня теряет свою прелесть. Я отталкивался от 4-5 человек .Я предлагаю,но совершенно не настаиваю на предложенном мной варианте.

Останнє редагування: 27 жов 2014
  9. солтес

солтес Прораб

Повідомлення:
    965
    Симпатії:
    407
    Адреса:
    НІК ПЕРЕДАНИЙ ШАХМАТІСТУ
    Температура в середині бліндажу також регулюється вентиляцією .коли варите їсти треба відкрити верхній люк бліндажа аби виходила пара з каструль і чуть чуть при відкрити вхідні двері аби була проточна тяга вентиляції інакше получимо парілку .

--- добавлено: 27 окт 2014 в 16:24 ---

шото не пішло з першого разу кіно.

Останнє редагування модератором: 4 лис 2014
  10. Дед Хоттабыч

Дед Хоттабыч Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Я смотрю на сообщения по теме и понимаю, что лучше чем Ракета-печь никто не предложил.
    Все те негоразды, присутствующие в других печах, отсутствуют в данном девайсе. Вони нет, на выхлопе углекислий газ-то биш вода, загрузка и распал бездымный, очень экономична, а самое главное- дешевая в исполнении. Так как очень простая!
    Мне интересно, Мирослав Вы пробовали ее делать?
    Я делал практически все, что мне попадало в интернете, НО-оставил свой выбор- Ракета-Печь! И сейчас готовлюсь к серьезной печи для отопления. Был разработан проэкт дома, но куплен дом практически как по проэкту. Будем ваят уже там!

Володимир П подобається це.

Поділитися цією сторінкою