Конструкція портативної саморобної буржуйки

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Мирослав, 5 жов 2014.

1. Мирослав

Мирослав Заслужений майстер

Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    bogdansv, основна проблема - споживання струму вентилятором опалювача. І, незалежно від того, буде це Запорожець чи Webasto, це буде 10-15 ампер, ну і ще пару ампер на схему регулювання горіння. На скільки вистачить акумулятора - порахуйте самі ...

2. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.986
    Адреса:
    Черкассы
    Вот я не совсем ориентируюсь в потреблении, но по себе знаю , у меня на Спринтере стоит мокрая автономка (греет тосол и весь двигатель соотв.) , в работе задействованы : автономка, помпа автономки, насос автономки, вентилятор печки, таймер автономки - вот этот весь набор работает всю ночь и машина заводится без вопросов. Сухая автономка(фен) потребляет меньше .
    Только что открыл инструкцию к своей HYDRONIC D5WS - потребление при старте 110Вт, в рабочем режиме 8Вт.
    Это устройство очень далеко ушло от печки запорожца и сравнивать их не стоит совсем.
    8Вт в час я думаю выдержит любой акум и очень долго, ну и + 16Вт помпа автономки. Безымянный.png

Володимир П подобається це.
  3. TYN

TYN Майстер

Повідомлення:
    101
    Симпатії:
    62
    Тонковата бочка, но в целом как вариант возможен в полне.

4. Brovar

Brovar Стажер

Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Бровары
    Я не проти, щоб пороздумувати на тему "зробить эффективну буржуйку з дешевих підручних матеріалів", але мені здається всі ці розмови приведуть до результату казки "каша із топора". Буржуйка не може бути легкою по визначенню. Ситуація в зоні АТО , принаймі зараз, така ,що точки оборони восновному стаціонарні, і це все всерйоз та надовго. Так що в першу чергу вимоги мають бути такі:
    еффективна
    функціональна
    надійна-безпечна-перевірена
    довговічна
    Із тих буржуйок ,що я бачив і користувався - найкраща ось ця : Переглянути вкладення 86264 Переглянути вкладення 86265 Переглянути вкладення 86264 Переглянути вкладення 86265 Переглянути вкладення 86266
    На ній прекрасно можна готувати(перевірено не раз), дров підкинув і години дві можеш не заглядати туди, до того ж завжди є літрів 25 гарячої води для потреб.

Вкладення:

• IMG1121.jpg
      IMG1121.jpg
      Розмір файлу:
      227,2 КБ
      Переглядів:
      165
    • IMG1122.jpg
      IMG1122.jpg
      Розмір файлу:
      228,7 КБ
      Переглядів:
      157
    • IMG1124.jpg
      IMG1124.jpg
      Розмір файлу:
      187,6 КБ
      Переглядів:
      164
    Володимир П та Мирослав подобається це.
  5. солтес

солтес Прораб

Повідомлення:
    965
    Симпатії:
    407
    Адреса:
    НІК ПЕРЕДАНИЙ ШАХМАТІСТУ
    src.jpg
    Треба походити по музеям бойової слави там напевне є буржуйки з якими наші дідусі в Берлін сходили , якраз найкращий варіант в зону АТО.

чорний подобається це.
  6. Anjey217

Anjey217 Бригадир

Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    Це польова кухня

7. Toljanos

Toljanos Новачок

Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    0
    Бочка в самий раз! Можна і 60 літрову використовувати.

8. солтес

солтес Прораб

Повідомлення:
    965
    Симпатії:
    407
    Адреса:
    НІК ПЕРЕДАНИЙ ШАХМАТІСТУ
  9. владимир гость

владимир гость Стажер

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    украина
    Посмотрите эту.Достоинства:простота изготовления,длительность горения.Недостаток:при розжиге помощь(если она действительно нужна) для организации тяги(Он придерживает крышку с поршнем и это нужно обьяснить солдатам).

10. владимир гость

владимир гость Стажер

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    украина
    Он пишет в коментариях"Здесь кислород подаётся на прямую в очаг горения, затем пламя и газы по краям поршня выходят в верхнее пространство и уже там смешиваются с кислородом воздуха который "подсасывается" в не плотности крышки и догорают.Дым практически отсутствует при использовании сухого топлива, при сырых дровах всё равно дым виден". По моему сомнительно.Подсасывается за счет тяги,а значит сразу улетает в трубу,ведь она рядом с подсосом.По идеи такой подсос должен ухудшать тягу.Существуют даже регуляторы тяги которые регулируют тягу за счет подсосов воздуха.Их устанавливают на трубах и каналах уходящих газов.Вот если приварить к трубе поршня маленьнкую трубку и вывести ее над поршнем(и еще желательно противоположной стороне от дымоходной трубы)тогда к догорающим газам будет поступать вторичный воздух.Но все конечно нужно пробывать на практике.А может не стоит заморачиваться и маленькой трубкой.Работает и так хорошо.

Останнє редагування: 23 жов 2014

Поділитися цією сторінкою