Майже вічний двигун

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем gam-ua, 25 вер 2014.

  1. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    По-перше, це не вічний двигун. По-друге, в генераторах, де обмотка фази закладена в паз статора, ЕРС вже пояснюється не Лоренсом, а зміною магнітного поля за часом. Винахід грунтується на розробці твердотільного ротора, де полюси електромагніту переміщуються включенням/вимкненням електромагнітів за алгоритмом, що дозволяє утримувати полюси магнітного диполя в статорі, що переміщуються, в заданому рівні магнітної індукції. У такому разі немає механічної протидії розриву електромагнітного зчеплення полюсних пар ротор-статор.

    Можете це зробити, на системі колекторно-щіткового вузла Якоря. Тільки необхідно правильно розрахувати намотування електромагнітів, виключити намотування внахлест. Якір у статорі залишається нерухомим, обертаються тільки щітки навколо контактних ламелей. Фактично це механічний варіант керування твердотільних ротором. Для таких цілей необхідно правильно розрахувати магнітний ланцюг. Донори не підійдуть. Патент US8629588
    https://patents.google.com/patent/US8629588B2/en?oq=8,629,588

    2022-05-19_152108.jpg
    --- добавлено: May 19, 2022 12:34 PM ---
    "Електрична енергія", комерційний термін, у фізиці професійної ЕНЕРГІЯ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ПОЛЯ.
    Але є ще одна бяка, про яку мовчать, але використовують у будь-якому генераторі з електромагнітним збудженням магнітного поля
    [​IMG]
    --- добавлено: May 19, 2022 12:40 PM ---
    Зроби сам
     
    Останнє редагування модератором: 27 тра 2022
  2. Ant0ny2a

    Ant0ny2a Бригадир

    Повідомлення:
    166
    Симпатії:
    197
    Адреса:
    м. Суми
    По-перше: яке електроМАГНІТНЕ поле у гальванічного елемента? Або акумулятора. А ще у зарядженого конденсатора, сонячної батареї.
    Всі ці пристрої можуть видати електричну енергію, і не обов'язково на комерційній основі :)
    По-друге: замість відповіді на питання чіпляння до термінів - це явна маніпуляція.

    Ну це шедевр!
    Тут по більшій частині люди діляться тим, що зробили самі, а не понукають когось зробити.
     
  3. Богуслав

    Богуслав Майстер

    Повідомлення:
    177
    Симпатії:
    62
    Доцільність робити самому малоефективна. Потрібна майстерня з інструментом і зайвий час. Вигідніше заказати у професіонала. У ВАС. З бензином зараз проблемно, так що потрібен дармовий генератор на автомобіль. Ви тепер у нас український ІЛОН МАКС. вся надія на ВАС.
     
    Ant0ny2a подобається це.
  4. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    Не все так просто, як здається! За наявності обладнання та матеріальних можливостей, давно б робив. У всякому разі, мої дослідження давно мали готовий прилад. На жаль, у мене таких можливостей немає.

    Простий конструктив генератора, з мінімальною реакцією ротора (AU53890/86) вимагає інженерного конструювання, розрахунків, креслень то що. Виконання експериментального зразку, перевірки та доведення конструкції до закінченої моделі. Нічого, що забороняє чи заперечує фізика у цій моделі немає. Один інженер конструктор, мені на питання чому не робіть, відповів: "Замовлень немає, якщо були, таке завдання б вирішили, в конструкції нічого немає не вирішуваного, всі особливості для явно полюсних машин. Єдина ціна в порівнянні з типовим синхронним генератором, буде захмарна за матеріаломісткістю та технологічним ланцюжком налаштування, особливо в області балансування ротора з безліччю елементів".

    Самостійно спроектувати та виконати такий генератор зі схемою керування для видачі напруги у мережу до споживача дуже непросто. Компанії, всі енергетичні, це ланки світового енергетичного ринку. Викреслювати зі своїх зон реалізації електроенергії, гарантованих споживачів їм не тільки невигідно. смерті подібно.
     
    Останнє редагування: 20 тра 2022
  5. Ant0ny2a

    Ant0ny2a Бригадир

    Повідомлення:
    166
    Симпатії:
    197
    Адреса:
    м. Суми
    Ну так і атомна енергетика - досить складна штука. В сараї не побудуєш. Ще й конкурент енергетиці викопних ресурсів. Але це не викреслює споживачів електроенергії. І незважаючи на складність і значні затрати, атомні станції будуються.
    Якби "вічний двигун" не суперечив закону збереження енергії, то давно б уже якийсь Ілон Маск реалізував такий проект для комерційного використання.
    Тим більше, що:
     
  6. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    Це не так. Ілон Маску вже одного разу вказали, де його місце, коли він намагався здобути технології Джо Флінна (США). /Джо Флінн виключно виконує замовлення НАСА та уряду США/. Заможні американці не змогли отримати розробки Флінна для своїх будинків і яхт. Система не дозволить і в цьому випадку з Холкомбом. Споживач, це дійна корова, яка має платити за енергоносії. Якщо споживач матиме своє джерело безпаливного самохідного типу, він назавжди піде з ринку як споживач. Незаймисті втрати: у мироедов, бюджету тощо.


    https://drive.google.com/file/d/1yxlwK-zMJlflIu4DycTCPcVA21x8-z_h/view?usp=sharing
     
    Останнє редагування: 24 тра 2022
    Бригадир подобається це.
  7. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    Доктору Холкомбу задовольнили патентну заявку в США на твердотільний генератор 17-05-2022, US 11336134 B2. (в базі Гугла ще немає). Штаб квартири Холкомбу в Ірландії. Є інсайдерська інформація про домовленості Холкомбу та зацікавлених осіб США, що виробництво установок буде здійснюватися в США, для ринку США, тільки в лінійці промислових потужностей, як підсилювачі потужності. Самохідні пристрої та побутові потужності вироблятися не будуть.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Накладено обмеження, що й слід очікувати.
    Міжнародний патент доктора Холкомба дозволить не допустити виробництва технології в інших країнах.
    Маю думку, що система працює і не допустить вільного розповсюдження технології.

    Залишається тільки робити самому, за більш простим варіантом для початку. Хлопець із OverUnity (https://overunity.com) показав приклад.
    2022-05-24_163302.jpg 2022-05-26_085809.jpg
     
    Останнє редагування: 26 тра 2022
  8. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    Генерація електрики - процес отримання електроенергії із джерел первинної енергії. Особливістю електрики є те, що воно не є первинною енергією, що вільно присутня в природі у значних кількостях, і її необхідно виробляти. Виробництво електрики відбувається, зазвичай, з допомогою генераторів на промислових підприємствах, які називаються електростанціями.

    Прилад який присутній в 99% електростанцій і ВИРОБЛЯЄ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ, називається Електричний генератор, в якому отримує ЕРС навколо провідника від магнітного потоку (магнітного поля), шляхом зміни поля в часі в зоні проводу, де власне наводиться ЕРС. Жодну механічну енергію в електричну, він не перетворює, тому що це неможливо по суті. Для створення цього змінного поля з постійного поля застосовують механічне обертання електромагніту (постійного магніту) ротора, в електромагніті статора. Дані електромагніти мають властивість притягуватися, щоб подолати це тяжіння і створити обертання поля, потрібно докласти фізичну силу виражену в Ньютонах.
    При появі струму у дроті фази, що знаходиться в тілі магнітопроводу статора, він формує магніторушійну силу, яка формує поле статора. (Магніторушійна сила (МРС) - фізична величина, що характеризує здатність електричних струмів створювати магнітні потоки.) Саме це поле після збудження і формує магнітне поле статора, яке потрібно переміщати. А чим переміщати, силою дурня чи перемиканням електромагнітів – справа інженерної творчості.
    Фактично поле статора генератора саме індукує.
    Про це вам не викладают у підручниках, на кафедрах та аспірантурі. Якщо й пояснюють, то за сімома печатками, але в будь-якому підручнику це зазначено:
    [​IMG]
     
  9. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
  10. Ant0ny2a

    Ant0ny2a Бригадир

    Повідомлення:
    166
    Симпатії:
    197
    Адреса:
    м. Суми
    Тим не менше, вироби Ілона Маска літають і обслуговують потреби NASA.
    Так яке місце йому вказали? Працює на уряд і на себе.

    Ви вперто переводите все на простого споживача. Ігноруючи можливості держав і великих промислових груп.
    А ще дивно, що всі все знають. І принципи роботи і багато теорії. Але ніхто не може зробити, бо якісь кляті буржуї не дають :)
    Та той буржуй сам собі зробив би і продавав електрику! Так ні, витрачається на викопування вугілля, щоб шахтярям платити :-D
     
    Voyutichi подобається це.

Поділитися цією сторінкою