Майже вічний двигун

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем gam-ua, 25 вер 2014.

  1. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    Віра це особисте. Кожен може віріти в те що йому до ...
    Є факти а це зовсім інше.
     
  2. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    Існуючий генератор OverUnity Holcomb Energy System (https://holcombenergysystems.com/). Пристрій отримання енергії з допомогою електромагнітної індукції. Для посилення магнітного потоку поширений метод посилення магнітного потоку в електротехнічній сталі за рахунок магнітної проникності.

    Все, що було зроблено, доктором Холкомбом, це вирішення оригінальної конструкції: де зроблено заміну ротора, в традиційному електромагнітному синхронному генераторі з постійним джерелом магнітного потоку (електромагніт), на твердотільну конструкцію, з динамічним перемиканням кількості електромагнітів, що імітують обертання магнітних полюсів традиційного генератора.

    Зверніть увагу, що у синхронному генераторі динамічний ротор замінюється твердотілим! Немає фізичного обертання тіл, немає фізичної швидкості.

    Доведено, що генератор не є пристроєм перетворення механічної енергії (Pk=F*v) на електричну (Pe=I*U).

    Якщо подивитися на формули, то це констатація сучасної науки, просвітництва цього постулату - є фактом встановленної концепції абсурду.

    Геніально просто! Синхронний генератор є основним джерелом електроенергії в електричних мережах. Ще простіше для домашнього господарства, замість міні ГЕС, вітряка або комплексу сонячних панелей, потрібен невеликий твердотільний генератор.

    На форумі OU я вказав приблизний алгоритм дій для перетворення механічного генератора на твердотильний (https://overunity.com/.../holcomb-energy.../msg568025/...). Детальніше буде в моїй книзі, із найпростішим варіантом виготовлення колекторно-щіткового вузла. Щоправда, я вважаю, що ефективніше випускати не внутрішній ротор, а зовнішній. Мої розрахунки вказують на цю конструкцію.

    Доктор Холкомб не лише озвучив і оформив ідею в патентах, а й втілив її у численні існуючі конструкції. Крім того, пристрій використовується на комерційному об'єкті.

    Питання, що ще потрібно довести? Тролі промивають мізки панству! Навіть, якщо пан вирішить займатися будівництвом цього пристрою, йому доведеться вивчати інженерний метод конструювання. Це на перший погляд простий метод, без хороших знань та навичок його не освоїти.

    Я радий, що доктор Холкомб зміг реалізувати цю ідею. Я не можу повірити, що ніхто про це раніше не міркував.

    Закон збереження енергії не працює в твердотільній генераторній системі.
    Магнетизм і електрика аж ніяк не можуть бути прив'язані до фізичної маси та фізичної швидкості цієї маси. Вище я навів дві формули потужності – механічну та електричну.

    У цьому полягає парадокс пристрою, синхронного механічного чи твердотільного генератора. По введенню потужності електричного збудження та отримання корисної посиленої потужності споживачем, механічні та твердотільні генератори практично ідентичні. Ми збуджуємо з меншою силою, ми отримуємо більше. Підсилювач – це здатність "магнітного потоку" прискорюватися – у матеріалі електротехнічної сталі.

    Наприклад, якщо магнітна "провідність" магнітного потоку повітря дорівнює 1, то магнітна "провідність" електротехнічної сталі становить 4000.

    Що це? Це надпровідність щодо провідності повітря у вакуумі. Правильно називається магнітною проникністю. Але це початковий параметр, потім йде магнітне насичення. При падінні магнітної проникності та збільшенні магнітної інтенсивності провідність зменшується та проводиться розрахунок магнітного насичення (магнітної індукції). Магнітна індукція має межу цього насичення, тому штовхати більше, щоб отримати більше, не вдасться.

    Це гарна пара глав. Хоча все є в академічних підручниках фізики. Це не закрита наука, її викладають у всіх спеціалізованих навчальних закладах.
     
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Поле Хіггса прив'язує, чули таке?
    "Механічна" і є "електрична", це те саме. Принцип Паулі чули?
    Щас в двадцять першому сторіччі ніхто не розуміє фізику.
    Але ви її не розумієте, як не розуміли в дев'ятнадцятому.
     
    sanykrimea та Ant0ny2a подобається це.
  4. Богуслав

    Богуслав Майстер

    Повідомлення:
    177
    Симпатії:
    62
    Енергія виникає в наслідок хімічних реакцій. Іншого виду енергії не існує. Тому потрібна постійно нова матерія. Інакше запускається баланс рівноваги. І все зупиняється.
     
    Бригадир подобається це.
  5. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    Не згоден з таким висновком. Порівнювати можна будь-що. Але яким чином швидкість фізичної маси перетворюється на електричну напругу? Ніяк. Найосновніша електрична напруга, існує на нашій планенті, у вигляді електричного поля землі, (електрохімічний спосіб можемо пропустити). Будь-який електромеханічний генератор, що генерує ЕРС, способом зміни магнітного потоку в часі використовує фізичну силу як допоміжний фактор. Механічна сила потрібна, щоб обертати електромагніт або постійний магніт, який є джерелом магнітного потоку, а не фізична сила, з якою він обертається. Замініть постійний електромагніт змінним електромагнітом, отримайте ефект. Що зробив один мій читач із однофазним генератором.

    2022-06-19_212300.jpg
    Він це зробив грубо, і те, щоб отримати результат, шукав положення ротора в статорі. Змінний магніт має менший показник Магнітної індукції, але навіть у цьому грубому експерименті отримано результат не вписаний у підручники фізики. Не треба сліпо вірити тому, що навчають середньостатистичного споживача. Є деякі речі, які змінені і все ваше знання йде в глухий кут.
    --- добавлено: Jun 20, 2022 8:12 AM ---
    Для натхнення!
    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 28 чер 2022
  6. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    Аналіз цікавого експерименту, який був проведений із комплектом від однофазного генератора з електромагнітним збудженням (РОТОР + СТАТОР)

    В експерименті обмотка електромагніту ротора, послідовно з'єднана підключена через ЛАТР та ВАТТМЕТР, до мережі 220 В/50 Гц. На вихід задіяна обмотка збудження, з опором 8 Ом. Далі через ВАТТМЕТР до неї підключений водонагрівач 220В/700Вт у вигляді активного навантаження. Схема включення та показники на наочному слайді БЛОК-СХЕМЕ.

    2022-06-27_0743433.jpg

    Якщо судити за показаннями ВАТТМЕТРів, тоді від мережі отримуємо потужність рівну 45 Вт, а на навантаження з обмотки збудження надходить 140 Вт (СМР = Р2/Р1 = 140/45 = 3,0).
    Давайте спробуємо розібратися з показниками вольт-амперних характеристик на ділянках ланцюга первинного та вторинного контурів нашого перетворювача без частин, що рухаються. Ланцюг від мережі до ЛАТРА, до якого включено ПЕРШИЙ ВАТТМЕТР. Напруга мережі U1 = 220В, Потужність Рвх = 45 Вт. Сила струму даного показника становитиме: I= P/U =45/220 = 0,2А. Струм у первинному ланцюзі складе 0,2А. Можливо показник Сили струму, буде мати підвищене значення, але ЛАТР це по суті дільник напруги. У нашому випадку Обмотка електромагніту якоря і нижня частина обмотки ЛАТРа мають опір, що розраховується за правилом паралельних з'єднань. Сумарний опір зменшиться. У ролику автор показує, що Потужність холостого ходу ЛАТРА 12 Вт, це означає, що струм в ланцюзі складе 0,05А. Реальний струм у ланцюзі обмотки ротора складе 0,2 - 0,05 = 0,15А. Ми це залишимо на десерт, так само вважатимемо струм в обмотці ротора 0,21А з урахуванням зниження напруги на виході ЛАТРа, до 210 вольт.

    Далі цікавий підхід до визначення потужності ланцюга у ВАТТМЕТРА. Що я маю на увазі, розглянемо ситуацію. Ваттметр на вході вимірює напругу до Латра, до нього претензій немає, в ньго напруга мережі. Дані напруги на клемах ротора (по суті на виході з ЛАТРа: холостий хід U2 = 210В; під навантаженням U3 = 111. Ми бачимо, що відбувається падіння напруги, яке пов'язане з підключенням опору обмотки ротора. За правилом розрахунку потужності, необхідно враховувати реальну напругу і діючий струм у ланцюзі, що проходить через навантаження P = I*U:
    1) Варіант P = 0.2A*111B = 22.2 Вт; 2) Варіант Р = 0,15А * 111В = 16,6 Вт; 3) Варіант P = 0.21A * 111B = 23,3 Вт. Як бачимо далеко не 45 Вт, при цьому холостий хід латра становить 0,12А * 220В = 26,6 Вт. Як вам подобається? Схема цього процесу додається

    2022-06-27_085505.jpg

    Тепер найцікавіше, вимір ВАТТМЕТРОМ потужності вторинного ланцюга - обмотка генератора та активне навантаження. ВАТТМЕТР вказує на потужність 140 Вт, при напрузі на клемах фази 39В. Можна грубо, дуже грубо розрахувати силу струму I = P/U = 140W / 39V = 3.59A. Але хочу зауважити, що повний струм для нашого навантаження 0,7 кВт для 220В складе 3,18А. Наш кип'ятильник мав розжаритись, а від ледве гріє. Тут причина в іншому, цей струм це варіант компенсації електричного поля його різниці потенціалів. Наші показники складають: напруга холостого ходу U2 = 117В; під навантаженням U3 = 39В; опір обмотки R1 = 8 Ом, опір навантаження можемо розрахувати за формулою R2 = U2/P = 2202/700 = 69 Ом. Розраховуємо силу струму вторинного ланцюга I = (U2-U3)/(R1+R2) = (117-39)/(8+69) = 1,2A. Можемо розрахувати потужність у вторинному ланцюзі Р = 1,2А * 39В = 46,8 Вт. Як вам різниця 140Вт/46,8Вт = 2,99. Це як розуміти алгоритм розрахунку ВАТМЕР накрутив показник, 117В * 1,2А = 140 Вт.
    Застосовано формулу так званої повної потужності P = E*I, яка абсурдна за своєю суттю. Чому можете ознайомитись у моєму матеріалі "Результуюча Сила Ампера". Чим це загрожує споживачеві та вигідно продавцю? Якщо протягом дня напругу в споживчій мережі підняти на 2 вольта кілька разів, то ваш підсумковий результат спожитої потужності буде більшим. Ви навіть цього не помітите, перевірити не можете. Тому в масштабах району прибуток на порожньому місці у продавця.

    Повернемося до реальної оцінки нашого перетворення: Зробимо це у всіх іпостасях даних:

    1) За показаннями ватметрів вхід/вихід: СМР = 140 Вт / 45Вт = 3,1;

    2) За результатами розрахунку Вольт-Амперної характеристики первинного та вторинного контуру: СОР = 46,8 Вт / 16,6 Вт = 2,8 або 46,8 Вт / 22,2 Вт = 2,1;

    3) За реальною потужністю від мережі та на навантаженні: СОР = 46,8 Вт / 45Вт = 1,04. ( в якому 45Вт треба розділити на потужність другої частини намотки ЛАТРа, та обмотки РОТОРА, які включені паралельно)

    Я вважаю, що виділене є чистим показником перетворення у вузлі РОТОР-СТАТОР, і він більше одиниці.

    Ці дані відповідають граничним показникам перетворення твердотільних генераторів Holcomb Energy Systems. У його звітах та маркетингових публікаціях фігурує приблизно такий самий показник перетворення (2,0). Публікація компанії з інформацією англійською. Є інформація, що дані генератори в ролі підсилювачів потужності вже поставляються замовникам зі США.
     

    Вкладення:

  7. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    Цей хлопець також вирішив повторити експеримент.
    Він мав позицію коли він отримав гідний результат перетворення.



    https://overunity.com/19069/holcomb...-technology-to-the-world/msg568427/#msg568427


    СОР = Рout/Pin = (65V*1.6A=104W/25.3V*0.6A=25.9W) = 4,0

    Мої йому рекомендації:
     
  8. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    та воно довбойоб

    Ви банете чорта нах, чи я?
     
  10. Rakarskiy

    Rakarskiy Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Ukraine, Kyev
    У традиційній фізиці потрібно розібратися, а ви кванотову штовхаєте.
    Тут, зокрема, московські фізики поцікавилися пояснити всім як працює трансформатор, та опинилися в калюжі. На сьогоднішній день, як він працює, пояснити нічого не в змозі. Є факт, що передається потужність з першого контуру до другого, а вже як ніхто не знає. Парадокс сучасності.

    Приклад, як контур усередині осердя, бачить потужність первинного контуру. Не поспішає говорити, що це "елементарно", оскільки є трансформаторна формула Е = 4,44kФfw, де Ф = BS. Якщо розрахувати від зворотного треба мати відповідну мірну магнітну індукцію в зоні витків другого контуру.



    До речі https://fb.watch/fMZMcgmLij/ як вам показники?
    [​IMG]
     

Поділитися цією сторінкою