Супорт. Наклеювання текстолітових смужок : Автомобільна малярна стрічка захищає супорт від приклеювання до станіни. Це замість мастила, що намащується... Клей (поліурєтановий герметик) застигає за 2-3 години, але в моєму випадку пройшло 2 доби. Знімаю: Надлишкі затверділого клея легко видаляються: Далі мастимо станіну фарбою, накладаємо супорт, робимо заміри індикатором і починається шабрування: Але шабер має бути загострений і довений, так само як і для чавуну. Тоді шабрування йде приємно. Шабрую вже другий день, по троху роблячі заміри, щоби вевести коректний стан супорта.
Закінчую супорт. Роблю мастильні канавкі: Велика допомога тепер - наявність відео, з котрих можна навчитись або зауважити корисні дрібниці. Подивився я відео із зауваженнями щодо ЗБ і собі це виправив: Отвір по краях намастив фарбою і за відбитком прорізав його у накладці:
Отже, день за днем по тихеньку верстатик збирався. Нові скрєбкі з фторопласту вимагали фрезерування накладок, де вони сховаються (раніше там були скрєбкі з войлока): Так воно виглядає на супорті: Прийшла скалочка для взаємного узгодження ПБ і ЗБ. ЗБ пришабрював і ії центр вийшов на 3,5 соткі вище ніж центр ПБ. Я так і лишив на майбутній знос, бо ЗБ вошкається туди -сюди. Відео замірів:
Зібрав верстат. Пробую точити, щоби виявити наявність чи відсутність конусности проточуваної деталі: Все добре, можна користуватися.
Щодо допоміжних написів на верстатах та табличок. Простий спосіб , що я застосував. Спершу оформлюємо бажаний текст в програмах малювання. Я робив в PAINT. Роздруковуємо на принтері. У мене білий папір скінчився, але був кольоровий (в колір верстату). Ось: Вирізаємо і підклеюємо на клейкий бік прозорой плівкі. У мене автомобільна антигравійна: І приклеюємо на верстат: Маємо файні і охайні написи, до того ж ЗАЛАМІНОВАНІ. Катран, яким протиратимете верстат за них не зачіпется.
На Алі-експрес придбав роликі для накатування рельєфів прямих та сітчастих крупних кроків. А тепер же ж хочеться кожній парі зробити індивідуальні тримачі. Отака непроста забаганка.
державки від зношених токарних різців, болгарка, свердлильний станок або дриль. Ну на вісь можна підібрати кругляк, або хвостовики з відпрацьованих сверлів. --- добавлено: 14 лип 2017 у 23:05 --- мені от станок токарний хочеться..
Я дививси , але немаю старих різців. Доведеться на фрезері з металопрокату робити. Та й до всього, ще й хочу тримачі дещо складніщі. Щоби на малому верстаті глибокій накат робити: Для цього треба накаткі такої конструкції: Оце таких мені п'ять штук треба.
Потихеньку почав копирсатись в напрямі виготовлення 5-6 накаток затискного типу. Спочатку квадрат - металопрокат. Він не має чіткої прямокутної форми в поперечному перетині. Отже доводиться фрезерувати: Маємо заготовкі більш-менш прямокутної форми в перетині: Розмічаємо на хвостовик і ту частину де прикрутяться планкі з роликами Ріжемо, фрезеруємо: Зварюю: Далі буде.
Тепер доварюю ще один прямокутний відтинок до тих хрестиків для виносу конструкції за межі різцетримача Примірка: З полоси вирізаємо бічні частинкі і виточую дистанційні втулкі трохі ширші за сам ролік: Стягуючі частини з будівельної шпількі М8 Вісі дя кожного з роликів довелося точити індивідуально, бо внутрішні отвори в роликах різняться на 0,1-0,2 мм. Збираю докупи і починаю : За 10-15 хв, на автоподачі отримаємо накат з кроком 2 мм.: Файно. Лишилося зробити ще 4 одиниці.