Своїми руками Верстатик токарний

Тема в разделе "Станки", создана пользователем Саша., 31 авг 2014.

1. NikIN

NikIN Бригадир

Симпатии:
    170
    В два рази дорожще ціни металобрухту...
    Дехто живе цінами десятирічної давнини?
    Колись собі підшукував "школяра" - вони тоді стоїли 600-800 доларів. Помножте на сьогодняшній курс в 25... Що вийде?
    ...@Karmadon, ... А хто продає? Дайте ссилку чи тел.

2. Karmadon

Karmadon Заслужений майстер

Симпатии:
    4.767
    Блаж нравится это.
  3. NikIN

NikIN Бригадир

Симпатии:
    170
    Є об"яви з неадекватними цінами. Але зразу казати що якийсь там Вася зі Снятинина чи Шаша з Києва "кидали" не варто. Якщо цікавить покупець подзвонить вияснить всі нюанси. Впевнений то ціна в доларах виясниться. А загалом такі речі кіплюється на зекономлені роками кошти, то ж і купляти краще їхати самому і на місці все виясняти, узгоджувати. На кінець, можна в місто продавця поїхати на автобусі/поїзді, якщо влаштує самому ж замовити доставку транспортною фірмою в свій населений пункт, тобто сам відправляєш - сам потім отримуєш. Інколи, якщо власне авто "прожорливе", так вийде дешевше і... безпечніше.

4. Karmadon

Karmadon Заслужений майстер

Симпатии:
    4.767
    Повірте, я навесні це все пройшов. Павлоград біля Дніпра, а там у мене багато знайомих, коли мова зайшла про приїхати і подивитись, все - мороз.
    Друге. Збережіть фото з об'яви і за допомогою гугла пошукайте.
    Наприклад:
    http://olx.ua/obyavlenie/tokarnyy-stanok-tv-7-IDlLq90.html#e3823ac719
    А ось це схоже (дивимся дату)? ;)

https://www.prostanki.com/board/item/23229

Блаж и NikIN нравится это.
  5. woxhol

woxhol Заслужений майстер

Симпатии:
    1.089
    Я їздив дивитись аж в Одессу...ті всі їзди "ломаного гроша" не коштують.Повірте,якщо хороша ціна і достойний верстат то його куплять моментально.Вже тепер зловити на ЛОХі халяву практично неможливо,там або шахраї або станки трупаки і їхати дивитись на непідключений станок нема смислу,а металолому і тут достатньо по області по дуже великих цінах.Я пів року шукав токарного по металу,і шо думаєте знайшов?дулі,за 1000 долярів пропонували станки які навіть десятки не тримали,все в люфтах,за добрий станок правили 30-45 тисяч грн.Шукав-шукав і перестав.

pic16f887, NikIN и Karmadon нравится это.
  6. Саша.

Саша. Інженер

Симпатии:
    1.450
    Вітаю. Робота на токарному кипить. Немає часу нічого написати. Звісно, оснащення верстату різними опціями дає розлогіщі можливості.
    Патрон 4 кулачковий, кітайській. Він непоганий, дає можливість виставити деталь по індикатору доволі точно. Але є невеличка проблема- невеличкій кут зміщення деталі від вісі шпіндєля. Тобто, якщо торець квадрату віставити по індикатору, то тильна частина (та , що в середині патрона) помітно вихляє (має биття).
    Я вже і кулачкі розточкою по-одному поправляв, але краще не стало. Така особливість, з якою треба рахуватися.
    IMG_3319.JPG IMG_3321.JPG
    Нариклад, розточити квадрат одразу точно не вийде. Треба зробити посадку під підшипник (для кріплення в люнет ) і тоді вже розточувати. Тобто весь час треба в голові прокручувати можливі варіанти, щоби уникнути похибок.

Але, все одно патрон виконую свої функії.

Блаж, Karmadon и woxhol нравится это.
  7. turner

turner Прораб

Симпатии:
    280
    Не допускаєш,що квадрат може бути кривий?

8. Саша.

Саша. Інженер

Симпатии:
    1.450
    Допускаю. Шліфованого квадрату немає де придбати.

9. turner

turner Прораб

Симпатии:
    280
    Зажимай через мідні прокладки
    Виставляй якомога точніше біля патрона, а на краю- вистукуй
    Мідь це допускає
    Потім знову перевіряєш біля патрона
    При необхідності- повторити виставляння
    Трошки знівелюєш кривизну
    --- добавлено: 14 сер 2016 у 20:23 ---
    А кулаки поменше розточуй- знімається шар цементації, а це не є good:)

Последнее редактирование модератором: 22 авг 2016
    Саша. нравится это.
  10. Саша.

Саша. Інженер

Симпатии:
    1.450
    Вітаю. Всі жаліються ,що заводи позакривали і працювати немає де!
    Так, заводи позакривали, а потреби у людей лишилися!
    Ось наприклад автозапчастини. Ролікі ременя генератора - обвідні, натяжні і т.д
    Сам по собі ролік це підшипник в середині карболітового кругляка:
    IMG_3486.JPG IMG_3487.JPG
    З якісним підшипником коштує в моєму випадку дорого. Було 230 гр., коли долар був по 8 гр. Скількі зараз коштує я не маю уявлення.
    Між тим якісний підшипник коштує 68 гр. Я їх 6 шт., так купив в інтернет-крамниці.

IMG_3488.JPG

З неякісними підшипниками ролікі довго не служать. Треба часто брати нових, бо свистять коли псуються.
    І схотілося мені такого роліка, щоби лише підшипника міняти в ньому, а не купляти нового. Тим більше, що у мене їх стоїть пара. Тому буде 500 гр., або ще дорожче. А два підшипника - всього 136 гр.
    І ніхто в Україні таких розбірних автороліків не робить!
    Довелося самому точити:

IMG_3489.JPG IMG_3490.JPG IMG_3491.JPG IMG_3492.JPG

IMG_3493.JPG IMG_3494.JPG IMG_3495.JPG

Ролік дюралевий (Д16Т). Бічна кришечка сталева. Підшипник не запресовується, а затискаеться кришечкою за зовнішню обойму чотирма гвинтиками. Гвинтикі стопоряться конторогаєчкою від відкручування.
    А хто має доступ до пресового обладнання міг би штампувати також розбірні ролікі з листового прокату:

10506.jpg

Ось така бізнес-ідея. Користуйтеся хто хоче. Автосервіси і продавці брали би для своїх клієнтів такі ролікі.
    Мені вже хотіли замовити хлопці з однієї автомайстерні, але я відмовився через брак вільного часу.

Последнее редактирование: 19 окт 2016
    Karmadon нравится это.

Поделиться этой страницей