Вдогонку, может лишнее... На Вашем станке, наверное, можно обойтись без сварки. Вот эта оправка для круглых державок резцов, имеет сечение 16х20 мм, разрезана вдоль и всё вместе зажимается штатными винтами резцедержки моего станка https://krainamaystriv.com/data/attachments/100/100881-2abe65b41afc3119b2ae82d760d89b95.jpg Сечение вполне позволяет выполнить и 10-ти мм отверстие.
Вітаю. Знайшов потрібний комплект роликів косої накаткі кроком 1 мм. Встановив в прилад за допомогою шайб: Спробував: Дрібна накатка утворилася бо ролікі були не паралельні один одному. Вирівняв: Такого візерунку і хотілося. Буду ще шукати крупніший крок.
Такая ещё чаще получается, если шаг накатки не укладывается по длине окружности целое число раз. Для исправления необходимо снять с диаметра иногда буквально неск. соток.
Час використати планшайбу. Проточивши вимірюю биття: В межах півсоткі. Файно. Планшайба треба щоби поправити заводській брак - неточність посадочного отвору абразивного діамантового диску. Кріплення диску на планшайбу вимагає нестандартного мислення: Ось виправлена посадка дисків: Також треба було виправити неточність посадочної частини валу заточного верстатика. Було придбано упорний центр з віджимною гайкою: Але надія поточити в центрах з поводковим патроном не виправдалася. Причина в невідповідності вісі центрів і посадок підшипників- закріплений в центрах вал виявив биття підшипників на валу. Тому прийшлося використати люнет, щоби проточити у відповідності до посадок підшипників: Отак виручає верстатик токарний. Раніше і не мріяв такі операції провадити.
Оно все замечательно у Вас получилось, респект! Только небольшой вопрос-зачем? Алмазный диск (юзаю примерно такой же) для заточки резцов, очевидно. Осевое биение торца особоого неудобства при этом не составляет. Проточка в "0" посадочных подшипников заточного, при допустимом по ГОСТ-у смещении центра абр. диска до 0,2 мм (для 200-т мм. а тем более при несоизмеримом при этом небалансе ротора двигателя и камня). перфекционизЬм, однако .
Є бажання зробити верстатик для досконалішого загострювання свердл і різців. І це той випадок коли недолікі диска і вала не вдалося одружити як два мінуси, щоби отримати плюс. Тому доводиться вертатися до мінімізації неточностей вала і диска.
Знакомая ситуация. Если бы мне удалось установить вал моих точилок в токарник! Вы проделали такую большую работу, а нет желания установить на валу конусы для быстрой смены кругов и проточить их (конусы) с одной установки? Возможности другие получатся.
А як зробити легке роз'єднання посадкі на конус? Бо думка така є, але конуса для роз'єднання потребують шомпола або віджимної гайки.
Если бы я сам такое делал, может чего более путевое сказал, а так и в ГОСТ 2270-78 (картинка оттуда), и на видео Леонтьева нет особых прибамбасов [/quote] ЗЫ. Как вариант, два винта в резьбовых отверстиях оправки круга+пластина с винтом, упираемым в центр оси. Для ориентира, св. патрон с посадкой В13 легко сдергивается винтом М6, например.