Чи варто утеплювати фасад перлітом?

Тема у розділі 'Стены, фасады и перекрытия', створена користувачем іван кунець, 17 лип 2014.

  1. Dmytryk

    Dmytryk Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киевская обл
    Облицювальна цегла БЦ - Біла Церква ( місто по дорозі Київ - Одеса):)
    Перліт - матеріал з вулканічних порід, який має велике вологопоглинання та дуже добрі теплоізоляційні властивості ( в сухому стані) на рівні пінопласту:)
    2НФ - подвійна цегла, керамічний камінь. Цегла яка має розміри 250х120х138 та хороші теплоізоляційні властивості. У вас на заході типу " Русинія":vo:
    Базальтова арматура - арматура яка з'єднує облицювальну цеглу з 2 нф і не утворює містків холоду
    Щоб визначитись з матеріалами потрібно розуміти: теплозбереження чи працюєм на газпром, дихаючий ( екологічний) чи пінопласт. Потрібно рахувати не тільки матеріал, а й роботу по його встановленні.beer
     
  2. PetroLviv

    PetroLviv Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    5
    Спученим перлітом утепляти варто, точно так само як і утепляти пінопластом чи мінватою, якщо це зробити правильно. Неграмотне утеплення пінопластом чи мінватою не гарантує хорошого теплозберігаючого ефекту.
    Щодо засипки в стіни - важливо щоб не було прямого доступу вологи, наприклад деякі умудряються незаізолювати несучі стіни від фундаменту чи то по незнанню чи то по інших причинах. Засипка в стіні буде мати точну таку ж вологість як і стіни будівлі.
    Зараз набули популярності перлітові штукатурки. Перліт найнижчої марки у чистому вигляді має коефіцієнт теплопровідності 0,042Вт/м*К, у вигляді штукатурки при дозуванні цементу не більше як 120-130кг/м3 перліту і з застосуванням пороутворюючої добавки получиться близько 0,08 - 0,09Вт/м*К. Для порівняння - пінопласт найменшої плотності має також десь 0,042Вт/м*К. Можна на хлопський розум собі уявити, що 5см пінопласту і 6-7см перлітової штукатурки по теплозбереженню будуть приблизно однакові. Штукатурку прийдеться обовязково закрити оздоблюючим водонепроникним матеріалом (фарбою чи ін. варіант), щоб штукатурка не намокала.
    По ціні перліт на сьогоднішній день відносно пінопласту не є дорожчий, ціновий діапазон приблизно той самий, мінвата - дорожчий матеріал.
    Якщо враховувати дійсно всі нюанси, то їх багато.
    Пінопласт - насправді повинен бути кращої якості, а не тої якої він використовується в більшості випадків - це додаткові витрати, але гарантія довговічності, як правило - всі економлять, беруть найдешевший. Не потрібно заморочуватись сильно в роботі, швидко, чисто і дешево. Горючий матеріал, паронепроникний.
    Мінвата - це саме що із пінопластом, якість матеріалу та робіт повинна бути відповідною, інакше просідання матеріалу під зовнішнім погоднім впливом - неминуче. В роботі також не важко, але потребує практики і вмінь. Горючий, паропроникний.
    Перліт - два варіанти 1) дорогий - готові штукатурки із вмістом полімерних добавок, надійний по якості та теплоізоляції 2) дешевший (зроби сам) - на основі лише вапна, цементу, двох найнеобхідніших добавок та перліту. В роботі - штукатурка, - а це трошки інше ніж просто на лєпки класти та дюбелями страхувати. Не дуже зараз майстри хочуть руки "марати", хоча перліт в роботі насправді легкий, перепрацьовувати і надриватися не потрібно як із піском. Не горючий матеріал, паропроникний, екологічно чистий.
    Питання у виборі утеплювача для кожного особисте, для когось важлива також екологія, для когось і якість, для когось тільки теплозберігання, вартість утеплення, а для когось все в купі.
    Головне пам'ятати, що тотально на всьому зекономити не можна, і підходити до серйозних питань серйозно, бо вже не один будинок перероблявся після "утеплення".
     
    barnych, Vladimir1966, Володимир П та 2 іншим подобається це.
  3. nk1411

    nk1411 Підмайстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    1
    Ось добре придумали для засипки перліту.
     
  4. ака86

    ака86 Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Добрий день!раніше утеплив будинок пінопластом 50мм ,що є недостатньо,плюс пінопласт монтували на ляпухи без контору і стіна муроваа в півтори цегли із каналом ,получається два продувних вентканали чи можна їх задути перлітом ,і чи таким хтось займається у Львові?
     
  5. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Краще по верху пройти ще одним шаром пінопласту товщиною 8см.
     
  6. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    А то і всі 10см.
     
    Дед Хоттабыч подобається це.
  7. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Чехи роблять ще інакше - здирають ппс і дають 10см. мінвати, але вони мають більші зарплати, і відповідно більші можливості в виправленні раніше зроблених помилок.
     
  8. ака86

    ака86 Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Переглянув багато інформації,що поки є продувний канал і пінопласт на ляпухах то фасад не працює і можна давати і 15 см але в каналах всьо буде охолоджуватися!
     
  9. london2013

    london2013 Новачок

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    1
    Я думаю лучше утеплять пенопластом.
     
  10. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    у випадку з блоками брехня.щоб вентилювалось з охолодженням треба канали в пів цегли.і взагалі російськомовні сайти повна туфта.там ви нічого не знайдете.але вольному воля.
     
    andrij64, meroro та Дед Хоттабыч подобається це.

Поділитися цією сторінкою