Своїми руками У пошуках економії газу - кухонна піч

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем Володимир П, 8 лип 2014.

  1. blossem

    blossem Прораб

    Повідомлення:
    754
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Черниговская обл. г.Новгород-Северский
    Сделал из половины газового баллона.
     
  2. Т.М.

    Т.М. Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.405
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Дніпро
    У вашей печи труба прямая и вы написали что чем длиннее тем лучше. А могут эти печи бы с изогнутой трубой?Как, например, поставить печь в гараже? Это же надо в крыше отверстие делать.
     
    Влад 24 подобається це.
  3. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Висота комину впливає на ступінь градації тиску,в народі -"тяга". Особливість печей типу "ракета" -якщо дозволити пояснити її відмінність від традиційних печей на "пальцях"-в тому,що за рахунок доброго утеплення так званого термоядра, створюються умови для якісного ,тобто,"чистого" згоряння димових /піролізних газів з дуже високою температурою самого процесу-тепло концентрується в термоядрі і.при певних умовах,досягає температури у 1000 град С.Це,в свою чергу, спричиняє драматичне розширення газів і швидкість їх "витікання",тобто ,тяга створюється в самій печі.Описана в цій темі піч задовільно працювала навіть без димаря взагалі!!!! -хоча ,мушу константувати,що інтенсивність горіння дещо знизилася.В моїх експериментах ,виходячи з наявних труб,досягав задовільної роботи при довжині горизонтальної частини димоходу до 6 метрів (при перерізі паливника у 380 кв.см. Зустрічав у літературі довжини (при більших перетинах каналів) до 12-14 метрів. Тобто,у печі такого типу сміливо можете використати вказані вами коліна у димарі,але порадив би зробити перехід під 30 -45 град.і сміливо виводити через бічну стіну гаража,не чіпаючи дах.
     
    С@ньок, strelets59 та Т.М. подобається це.
  4. Владимир 156

    Владимир 156 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.702
    Симпатії:
    2.678
    Адреса:
    Киев
    Класс.
     
    Poputchik Mihail та Володимир П подобається це.
  5. Pablo100

    Pablo100 Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    14
    Доброго дня, вечора, ночі, шановні майстри !!!
    Я тут новенький, та мене дуже зацікавила тема такої плити )) Останнім часом зацікавився конструктивом данного типу. І от коли почав детальніше вивчати ракетні печі, дивитися різні відео - зрозумів, що ж то брати-китайці пропонують та продають... )))
    Думав - дивився, та ніяк не міг зрозуміти що то воно за плити такі. Але вони ще й воду у них гріють. Коротше прикладу пару картинок. Цікаво, чи хтось бачив ці "вироби" на власні очі ? Як воно там у них все реалізовано...?

    Да, правлять вони за ці плити, як за "рідну маму", від 500 вічно-зелених і більше....

    screenshot-ru aliexpress com 2015-02-25 04-36-18.png screenshot-www aliexpress com 2015-02-25 04-32-42.png screenshot-www aliexpress com 2015-02-25 04-34-04.png screenshot-www aliexpress com 2015-02-25 04-36-59.png screenshot-www aliexpress com 2015-02-25 04-37-34.png screenshot-www aliexpress com 2015-02-25 04-38-10.png
     
    leshiy_40 подобається це.
  6. dneva27

    dneva27 Майстер

    Повідомлення:
    89
    Симпатії:
    51
    Адреса:
    Хмельницьк
    Добрий вечір шановні форумчани.
    Володимир П- Ви не моглиб показати більш детальні фото самого ядра, а саме як виглядає внутрішня його частина. Також поправте мене якщо я не правельно зрозумів, вторічка в Вас поступає через нижнню частину де вставлений лоток під золу? А первічка попадає разом з патиком через загрузку. Дякую.
     
    С@ньок подобається це.
  7. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    На превеликий жаль,я не мав фізичної можливості зробити фото ядра,оскільки в конкретній конструкції (це описано вище,читайте тему уважніше) підйомний канал виконаний методом литва з високотемпературного цементу у саморобній формі,в яку я аж ніяк не міг запхати фотоапарат.У форму я вклав мідну трубку Д22 із заклепаним з одного боку кінцем і просвердленими отворами (4*Д5),які розташувалися на висоті приблизно 10-12 см вище повороту J -каналу.Відповідно другий кінець трубки сполучений з профільною трубою 30 * 30,яка одночасно слугує силовим елементом каркасу (її видно справа внизу). Первинне повітря в усіх класичних компоновках ракетних печей подається разом з паливом.Якщо комусь цікаво,то за осінь-зиму (оціночно) ця пічка ''зекономила'' близько 200 куб.м газу,причому, в сильну негоду не використовувалася,оскільки встановлена не в приміщенні,а під дашком ,на повітрі-не 'комільфо' готувати сніданок у завірюху....
     
    Т.М. та Энки подобається це.
  8. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Шановний Томаше,не бачу жодної проблеми у встановленні печі любої конструкції в житловому приміщенні.Розглянутий в цій темі прототип планувався 'базуватися' в селі у приятеля.Для своєї хати розробив значно потужнішу модель,вже підібрав матеріали ,однак конкретно у мене в запланованому місці встановлення немає комину (димоходу),чекаю теплих днів-пробити стіну і змонтувати сендвіч.
    На мій погляд,основна проблема ракетних печей -жорстка прив'язка перерізу паливника і димових каналів,що в реалі не дозволяє робити бункери великого об'єму,а ,отже не достатньо значний час горіння палива для стабільного нагріву води,як це відбувається в класичних чи піролізних дров'яних котлах.Спроби деяких форумчан (а також мої власні) скомпонувати гібрид шахти (для завантаження значної кількості палива) і елементів РП призводять до ''створення'' звичайного шахтного котла з усіма його специфічними характеристиками і одночасною втратою 'гламуру' ракети.Для нагріву води ,в кількості достатній для кухні і душу,я проблем не бачу,але для водяного опалення це ,на мою думку,не є оптимальний варіант.
    Ракета прекрасно може обігріти приміщення у варіанті масиву-цегли або саману-погугліть теми Rocket mass heater.
     
    С@ньок та Энки подобається це.
  9. Т.М.

    Т.М. Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.405
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Дніпро
    Очень надеюсь на фотки.:Hi:
     
  10. Вогнистый Владимир

    Вогнистый Владимир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    @Володимир П, -Не было мысли -сделать пристройку и типа -кухонного комплекса. +ракетную печь и коптилку. Все таки мысль - ракетная печь и коптильный шкаф /абрикосу хочу / -не дает мне покоя. Извените если не в тему.
     

Поділитися цією сторінкою