Я звернув увагу що на витяжках алюмінієва сітка, чомусь не нерж, і в багато слоїв, щоб жир не проходив далі (мотор не заліпляло і тд). В епіках є в продажу сітка для витяжок алюмінієва. Я як був в Києві на заводі Фрунзе (метал просічний, сітка різна), то згадав також що непогано б сітку на витяжкі змінити - вони сказали що нєрж не підходить, треба алюміній - можливо шось шарять
все правильно, хай залишається штірліцом, легендний Штірліц працював проти тих, хто навколо нього знаходився.. --- добавлено: 7 січ 2019 у 11:00 --- алюміній має кращу теплопровідність, це в свою чергу має надати перевагу щодо відбору тепла від парів жиру і таким чином їх скрапленню на поверхні сітки. В свою чергу це дає змогу зробити вічка сітки більшого розміру, що зменшує динамічний опір рухові жирової пари.. Отже застосування алюмінію дає переваги щодо нержавійки у ефективності роботи, ціні виробу, та його вазі.
Я оце подумав, у мене посудомийка не вимиває повністю фільтр витяжки, якщо віднести на автомийку цей фільтр - там напор хороший, можливо вимиє повністю. Я ще компресором видував, але слабо чистить (жиром заліплено добре).
У мене є клієнти, завод фільтри роблять (для вентиляційних систем, хепа, вугільні), але у них немає алюмінієвої сітки. Можу брати фільтроматеріал (обрізки є) схожий на синтепон, різна товщина і властивості. І міняти можна часто (бо безкоштовно і багато).
Дружина вже не раз в посудомийкі мила фільтри - нічого такого не робиться, нічого не з'їдає - просто слабо миє, тільки верхній слой вичищає а те що всередині не вимиває.