І шо до самогона там шліфувалка? Є поплавці на рибалку. Ті що з однією точкою кріплення дуже швидко б'ються. Робляться переважно з деревини бальса. Вона, через тріснувший лак, всичує воду, питома вага збільшується - поплавок не працює. Є поплавці фірмові модні (Кралусо) виконані з пластмаси. Коштують в районі 250 грн штука. Бальсові фірмові коштують приблизно так само. Через якісніший лак, бальсових фірмових вистачає трошки довше ніж на одну рибалку. Дешеві китайські, 100..150грн, брендовані під різні фірми, витримують строго одну рибалку. Потім треба переклеювать, лакувати. Комплект поплавців на воді треба мати приблизно наприклад такий в грамах вантажу. Для фіксованого монтажа (класичний ваглер, прелодед, перше число - на скільки вже навантажений, іноді змінними шайбами, друге число - скільки ще треба навантажити жилку, щоб поплавець став в робочій стан): 4+2, 6+2, 8+2, 14+2, 16+2.. Ковзунці (слайдер) 1,5, 2,5, 4, 7, 11, 17... Пеллет ваглер, фулі лодед (це товстенькі коротенькі циліндри, повністю навантажені, щоб ловити коропа при поверхні, на малій глибині, на падінні гачка з насадкою) 4, 6, 10, 16.. Тобто, маючи поплавцеву вудку на далеке закидання, ще в тубусі треба мати 10-15 штук поплавців по 150...300 грн кожен. І вони швидко б'ються, бо з бальси. Є роблять з еластичного пінопласту з закритими порами. Фірмовий, наприклад пелет ваглер з піни коштує фунтів 6..7. Піна з закритими порами не п'є воду, не потребує затратного фінішного покриття, не б'ється. Такий поплавок майже вічний. Піна - то, певної питомої ваги і жорсткості, або етиленвінілацетат, або поліуретан. Піна точиться шкурками на верстатах типу вашого. На антенки є недорогі кабонові трубки типу 2х0,5мм, 3х0,5.., абощо. От якби був бойовий набір "матчевих" поплавців, під широкий спектр умов на любих водоймах, із 9..12 штук, важковбиваємих, одразу в транспортній упаковці, за 700...1000 грн ціни, - то напевно був би хароший товар, за який варто віддати гроші. Бо альтернатива, за ті самі гроші,- одноразові.
В мене така історія, що або гарно, або не клює. Там де гарно, там не цікаво і дорого. А де цікаво, там не клює.
@Олександер_1, я приблизно здогадуюсь про що закид, про що хочете сказати. І маю що відповісти. Я тут в себе не місцевий, виріс на інших водоймах, ну і часи трошкі інші стали. От наприклад, щоб не про себе. В мого хрещеного хата 100м від немалої річки. Викопана своя затока, там причал на півтони металу, три човни, кілька саморобних вудлищ. Під причалом на ланцюгу залізна з полоси клітка, в якій завжди є кілька десятків дебелого карася. На виході з затоки, на глибині 1,5м, викошується з високої трави п'ятачок. Двічі на день рано і ввечері, строго у відомий час, виходиш на човнику на край п'ятачка, прив'язуєш між двох дрючків, і півтори години клює карась, так що закинув-дістав, закинув-дістав.. шморгаєш. Клює на будь що, на любий гачок, на любу насадку, на любу палку. На бамбук з ізолєнтою. Не дуже більших за долоню можна не брать, бо там штук дватцять в клітці вже є, а на сніданок багато не треба. Риба є завжди всяка. Щоденний ріціон. І кілька мішків зимою сушеної продати. Бо він точно знає де і коли яка ходить плитка, точно знає на якій ямі коли стоїть 40вий судак, а коли 80тий. І все це в 5..15 хвилинах від порогу до покльовки. Але якщо хрещеного з його вудками і знаннями провезти по ставкам навколо моєї дачі тут, то напевно він нічого там не зловить. В мене в дитинстві була одна бамбукова поплавчанка, і один спінінг з арматури. Одна катушка і один поплавок. Я знав "моїх" сім місць, недовго пішки йти, де в мене ловилась риба. І це дідові місця. Він мене геть малого туди на рамі возив, і я знав хто, коли і як там ловиться. Зараз я можу поїхати на кілька десятків різних місць. А так то і під сотню. Вони всі однаково мною дуже погано вивчені. Це типу точка в навігаторі, і все що в гуглі можна знайти, а що там і як насправді не знаю. Зараз виїзд на рибалку - ціла подія. Важко виділити час, отже він цінніший. Хочеться цей час провести з толком. Бути готовим під різні умови й випадки. Тому треба мати купу різного рибальського барахла. А щодо цін на барахло, то маю вже досвід. Викинув вже купу грошей на недороге. По суті, як виявляється, на гімно. Бо є таки різниця. Дешеве, в зазначеній вище ситуації, свої гроші не відробляє. --- добавлено: 29 чер 2018 у 23:59 --- Допомагають. Модний корм, модна снасть, модні методи.. починають ловити, де раніше риби не було. Десь плюс метр-другий, десь мінус десять грам, десь грам, десь мінус хвилина за раз, десь плюс двацять, бо без бороди, десь плюс штука бо не зішла... Все разом дає відчутний ефект.
О. "Продам 4 вантажних, один пасажирський буси, якусь срібну торпєду, помаранчову Кенгу. В ідеальному стані" (с)
Дякую, пощастило. Авто стояло на стоянці над рівчаком, то тільки колеса помило. Дім також під горою, но далі знов таки вулиця вниз пішла, то без пошкоджень. Но взагалі по місту пипець - машини під водою, підземні перезходи також, проблемни містини, які в низинах, подекуди в приватном секторі вода під стелю підходила. Зара зайду в інший браузер, вставлю свої фото. Ось, це кінець моєї вулиці, змило асфальт.
https://www.instagram.com/p/Bkmcl2QFcPh/?taken-by=typical_cv Злива перетворила Богдана Хмельницького на потужну річку - © Чернівецький Промінь Це вже втретє за місяць Сильний дощ вже втретє за літо затопив вулицю Богдана Хмельницького. Вода потужним потоком стікає з неї вниз до залізничного вокзалу.