Faina Kaplan 5 мин. · Славік 47 років, ветеран Іракської війни, light PTSD, каже своїй мамі (а його мама мені переказує): "Я такий радий, шо вирішив спробувати зустрічатись з американкою. Боже, яке це огромне полегшення людських стосунків після всьої тієї крові, шо з мене випили дівчака з колишнього СССР. Шо ти блять, од мене хочеш, ти можеш казать нормально, словами, а не намьоками, чим ти вєчно недовольна, чому ти орморажуєшся без видимої причини, шо проісходе? Американки - вони як пацани, і на хокей з тобою, і побалакать на любу тему, їм все інтересно, і прості такі в стосунках, нема нічого загадочного і непонятного і стрьомного. Для чого я скіки потратив часу і нервів на наших дівчат? Женюсь." Спойлер Давайте представим, шо в нас нема розподілу на жінок і чоловіків і землю населяють тіки люди, шо розмножуються вегетативним способом. Давайте відслідкуєм, хто з них зробе кар'єру, а хто буде сидіть на кухні. Подивимось на типове(!) українске середовище празніка з алкоголем в когось дома. Одні люди (категорія А) сидять за столом і голосно балакають за політику, історію, технології, а інші (категорія Б) перебрались на кухню чи в іншу кімнату і там балакають про дітей і рецепти. Коли категорія А балакає, категорія Б мовчить. Категорія Б рідко влазе в розмову людей категорії А. Може категоря Б тупа і їй нема шо сказать? Ні, просто категорї Б глибоко нецікаві ці теми, їм цікаво балакать за дітей і рецепти. Може категорії Б просто нема коли інтересуватись цими питаннями і розширювать кругозор, бо вони сильно заняті домашніми ділами? Ні, це не так. Адже безсімейні люди категорії Б також не цікавляться глобальними питаннями. В робочому середовищі категорія А завжди впевнено і голосно балакає на нарадах, а категорія Б рідко робе зауваження, і коли робе, то звучить тихо і невпевнено, тому їх ініціативи проходять незаміченими. Чому категорія Б невпевнена? Бо вона боїться, шо категорія А зверхньо поставиться до її ініціатив? Я, наприклад, ніколи не сталкувалась, шоб люди категорії А зверхньо ставились до моїх ініціатив в реальному (не віртуальному) середовищі. І ось чому. В віртуальному середовищі не видно твоїх рухів. А те, як тебе сприймають - чи ти категорія А чи ти категорія Б - на 85% залежить від твоїх рухів. Якшо ти заходиш в кімнату, де люди категорії А голосно шото обсуждають, і ти маєш упевненість огромної горіли, занімаєш індивідуальним простором всю вільну територію, - за таких умов люди категорії А будуть тебе сприймать як одного з своїх. Ти можеш вклинитись в розмову програмістів нічого не смислячі в цьому, але задавши цікаві питання. Це так ти приєднуєшся до розмови, в якій ніхуя не смислиш, - шляхом задавання цікавих питань. Так роблять люди категорії А, коли приєднуються до розмови, шо в ній нішиша не смислять. Широкі жести горіли і цікаві питання зроблять з тебе людину категорії А. Категорія А буде зфокусовано з тобою спілкуватись, з задоволенням з тобою забухає і з увагою буде слухать твої ініціативи на нарадах і ти підвищіш свої шанси просування по службі, якшо з тобою працюють не травмовані батьками люди категорії А (травмовані батьками - це інша історія, тут нада інший подход). Але треба виконать такі умови: вести себе упевнено, як огромна горіла, і вміти заінтересовано і весело балакать на різноманітні глобальні теми. А для цього нада хотяби трохи інтересуватись всим: футбол, механізми, як внутрі устроєна машина, політика, ї т. п. Якшо ти поводися з упевненістю огромної горіли, вільно балакаєш на разнообразні теми, і при цьому в тебе веселе ліцо, а не врочиста отмороженість, - в тебе нема шансів на дискримінацію. І наступного разу подумай, оця дискримінація, це тому що ти, як казав Славік, вєчно недовольна, орморажуєшся без видимої причини, не маєш спільних інтересів з категорією А, невпевнено рухаєшся, чи тому шо тебе дискримінують за ознакою. Чи значить це, шо в США нема дискримінації, бо там женщіни - це люди категорії А? Ні, не значить, бо тут також є повно травмованих сім'єю мужчин, а значить є дискримінація. Але жінки США шляхом корекції своєї поведінки змогли зробить так, шо нетравмовані мущіни сприймають їх як інших рівний собі нетравмований матеріал. І таким чином вони змогли до мінімума звести дискримінацію шляхом корекції своєї поведінки і шляхом вихованню в собі більш задоволеної особи. Я і мої подружки зазвичай ведем себе в муському колективі як мущіни (коли ми були незаміжні, ми даже позволяли собі щипать їх за gluteus maximus в процесі бесіди, бо тоді не було такої категорії як харасмент) голосно і упевнено балакаєм, ржем, хлопаєм співрозмовника по пузу. І нас дискримінували, наскоко помню, тіки хіба шо таксісти, водії автобуса, сантехніки чи інші маленькі обслужующі персонали, но були швидко приведені в норму матюччам і радіоактивною впевненістю. Люди категорії А - це чоловіки і жінки, шо весело просуваються по службі і життю. Серед категорії А більше чоловіків. Самі робіть висновки чому. Може в Україні більше травмованих сім'єю мущин? Може українські жінки мало цікавляться глобальними і спортивними питаннями? Може і те і те?
Скоро будет Рождество Гадкий праздник буржуазный, Связан испокон веков С ним обычай безобразный: В лес придет капиталист, Косный, верный предрассудку, Ёлку срубит топором, Отпустивши злую шутку. Тот, кто елочку срубил Тот вредней врага раз в десять, Ведь на каждом деревце Можно мацколя повесить!