Своїми руками Горелка под пеллеты, опилки, зерноотходы с высокотемпературной топкой

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем VALERA 2829, 29 тра 2014.

1. LVV

LVV Прораб

Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Валерин пальник може видати 300кВт тепла в годину, це перевірено на кількості спалених пеллетах за 1хв. В подальшому я ніколи більше не виводив пальник на 300кВт, бо це небезпечно.
    Точно можу сказати, що пальник може стабільно працювати на потужності 150кВт. Міряв потужність по швидкості наростання температури, а також кількості спаленого палива.

НІЧОГО що виходить за рамки офіційної науки в даному пальнику НЕМАЄ. Як в будь-якому тепловому агрегаті, в даному пальнику є плюси і мінуси.

Даний пальник має таку ж перевагу, як і шахтний котел, тобто він дозволяє спалювати вологе паливо, АЛЕ...В шахтному котлі сушка вологого палива відбувається за рахунок природнього підняття теплоти вверх, де знаходиться вологе паливо і таким чином вологе паливо підсушується, а потім по мірі опускання вниз попадає в зону горіння і при горінні віддає частину енергії на сушку палива, яке слідує за ним верху. В мене вдома я так спалюю сиру тирсу разом із сухими дровами в спеціальній приставці до котла.

В пальнику Валери не все так просто і природньо, як в шахтнику з вертикальною природньою подачею палива. Щоб сушити паливо, яке подається ГОРИЗОНТАЛЬНО в топку з допомогою шнека, то обовязково потрібно мати напір повітря високого тиску(сили), тобто потрібно мати вентилятор високого тиску. Високий напір повітря допомагає сконцентрувати більше теплоти в топці, і цією теплотою сушиться вологе паливо. Проблема в тому, що вентилятор високого тиску, який також повинен дати не тільки тиск, а і необхідний обєм повітря, який залежить від кількості палива, яке вам потрібно спалити, споживає ВЕЛИКУ потужність. Тобто сушка не безкоштовна як в шахтнику, а коштує гроші у вигляді рахунків за електроенергію.

Крім того, як і в будь-яких котлах, що більш вологе паливо, то менше ви отримуєте калорій тепла, тобто, наприклад, ви спалите 100кг вологої тирси, а отримаєте 1кВт тепла в годину, бо все інше піде на сушку.
    Якщо паливо сухе, то отримані калорії тепла будуть наближатись до добре відомих таблиць теплотворної здатності палива, але НІКОЛИ ви не отримаєте більше ніж це теоретично можливо.

Як я вже написав, пальник Валери дозволяє концентрувати теплоту всередині топки, тобто ви можете отримувати температури вищі за 1000гр.С при яких попіл починає плавитись. Чи добре це? Я не знаю. Можливо це потрібно при спалюванні лушпиння соняшника, але я палив тільки відходи деревини. Можу сказати тільки одне: попіл при розплавленні перетворюється в слюду і щоб слюда не залила вам топку, то потрібно бути хорошим жонглером, щоб розплавлені каплі слюди допалювати і викидати з топки. Наскільки я знаю, навіть у Валери бували випадки, що через два місяці роботи топки, він із зубилом вичищав топку від слюди. Але це краще на його форумі питати, можливо навчить і вас правильно жонглювати розплавленими каплями слюди.

В топці Валери я використовую ТІЛЬКИ СУХЕ паливо відходів деревини і нічого особливо не помічав в даній топці.

Також не забувайте, що для топки ОБОВЯЗКОВО потрібна шнекова подача...а це вже можливість зависання, заклинювання, поширення вогню в шнек, поширення диму в шнек і т.д. Просто потрібно мати досвід роботи з шнековими подачами, щоб правильно їх спроектувати.
    В мене зараз все працює добре, але вентилятор я використовую звичайний, низького тиску і не ганяюсь за високими температурами. До того ж МІФ про горіння води я розвіяв на форумі Валери дуже простими дитячими розрахунками і за це попав в список його ворогів.

До речі на форумі Валери є і інший пальник для спалювання лушпиння соняшника, який привів один із його учасників. На мою думку він набагато простіший і бе заморочок.

@Владмир Прошу мене з цією темою не асоціювати. Це не моя тема. Я нічого не буду радити і рекомендувати. Загалом теми по котлах занадто викликають багато суперечок, краще нехай теплотехніки цим займаються.

Владмир подобається це.
  2. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    За що і мова.

3. Владмир

Владмир Заслужений майстер

Повідомлення:
    7.587
    Симпатії:
    7.932
    Адреса:
    Харьков
    Шо Ви маєте на увазі?
    --- добавлено: May 17, 2017 4:04 AM ---
    300 в течении часа не выдаст. Кратковременно может. Понизить температуру можно не только излишним воздухом, но и лишним топливом.

Останнє редагування модератором: 25 тра 2017
  4. LVV

LVV Прораб

Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Я давно не заходив на форум Валери. Схоже та тема була видалена або я погано шукав. Якщо я не помиляюсь, то тема називалась "Невысокотемпературная горелка" і там було відео і фотографії. Я не памятаю точно, але щось на базі чугунної труби і обовязково шнекова подача.

Владмир подобається це.
  5. Владмир

Повідомлення:
    7.587
    Симпатії:
    7.932
    Адреса:
    Харьков
    Своих сообщения я и половины не нашел.

6. vtutta

vtutta Стажер

Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    3
    Если я все правильно понял то необходимые мне 100-120 кВт я получу если буду использовать сухое топливо , в моем случае это стружка столярного цеха влажность 8-12%.
    Тогда еще вопрос подойдет эта горелка к котлу (теплогенератору) который я сделал, в другой теме мне написали чро воздушный теплообменник из мералла может быстро прогореть и будет сильная деформация из за высокой температуры.

7. tairov77

tairov77 Заслужений майстер

Повідомлення:
    7.887
    Симпатії:
    14.431
    Адреса:
    Turkey. Antalya
    100-120квт Вы получите с горелки мощностью 100-120квт. Здесь изначально речь шла об ЭКОНОМИЧНОСТИ горелки. Вы хотите получить от слабой горелки высокую мощность??? По поводу прогорания металла и деформации вам правильно сказали.

viktor101058 подобається це.
  8. Владмир

Повідомлення:
    7.587
    Симпатії:
    7.932
    Адреса:
    Харьков
    У меня убедительная просьба ко всем, кто повторил мои ошибки, вынудил меня признаться, что я до сих пор "топлюсь"дровами(автор сего перла видимо не слыхал ничего про отопление),повторил мое изделие и получил плачевный результат написать в теме обличительную статью и вывести меня на чистую воду.

9. tairov77

tairov77 Заслужений майстер

Повідомлення:
    7.887
    Симпатії:
    14.431
    Адреса:
    Turkey. Antalya
    Как дети. Честное слово. Один разводит срач на своём сайте, другой таскает этот срач по другому форуму.

Hootora подобається це.
  10. Владмир

Повідомлення:
    7.587
    Симпатії:
    7.932
    Адреса:
    Харьков
    как я и предполагал синт сдох.
    Да и хрен бы с ним, жалко только за раздел Литература, все участвовали.
    Может есть способ вытащить его из под кеша, или еще каким способом.?
    Или накидаем сюда у кого что осталось?

Поділитися цією сторінкою