Как выбрать бензопилу? Рекомендации

Тема у розділі 'Аккумуляторный, пневмо, электро и бензоинструмент', створена користувачем columbus, 4 кві 2008.

1. Cergey_P

Cergey_P Стажер

Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    3
    мне советовали-пила хорошо будет служить если на газ нажимать не более 10-15 секунд,далее секунда-две холостого хода

2. ярослав 1

ярослав 1 Майстер

Повідомлення:
    78
    Симпатії:
    59
    Если без нагрузки - не желательно и 10-15 секунд (особенно во время обкатки). А при обкатке не пилится толщина (если не хотите сразу подсадить пилу), а значит на полном газу будет 3-5 секунд. От правильной обкатки зависит дальнейшее состояние пилы и ее моторесурс. К сожалению, многие не дооценивают значение обкатки и не уделяют этому процессу должного внимания. Или слушают бестолковых советов "знатока", продавца, соседа.

Sergey1966 та Килин подобається це.
  3. Cergey_P

Cergey_P Стажер

Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    3
    Хорошая цепная электропила Brigadier Professional.

4. mexanikcom

mexanikcom Майстер

Повідомлення:
    183
    Симпатії:
    65
    Адреса:
    Хмельницька область, Базалія
    У мене Vitals 5022rm (типу професійний прибалт, з піднебесної)))) там вказано - обкатка на середніх оборотах, не менше 5 годин, сьогодні розпочав обкатку, але оберти на третій годині (з перервами звичайно) скинув майже до мінімальних - серце крається, реве як скажена)))
    --- добавлено: 8 мар 2015 в 21:39 ---
    Ось і вір після цього людям))) Кілька років назад купував в оф. дилера Stihl FS55 (мотокоса) і в магазині докупив масло Олео мак, теж червоне, запитував, може Штіль є мастило? Мені відповіли що це не гірше, але "чуток" дешевше. Я його вже другу літру допалюю :elektrik:.

Останнє редагування модератором: 16 бер 2015
  5. ярослав 1

ярослав 1 Майстер

Повідомлення:
    78
    Симпатії:
    59
    Насамперед, діло не в кольорі а в складі масла, напр. мінеральне, напівсинтетика, синтетика. Штіль червоне - якраз мінеральне. Я використовую бензопилами на рік в середньому 10 літрів 2Т масла (більше 400 літрів бензину), але тільки напів.- і синтетику. ( бензопили Хускварна 575 ХР, 272 ХР і Партнер 371, а також мотокоса Хускварна 125 R). І між сезонами ремонтую бензопили - вже точно відремонтував більше тисячі штук. Так що, можна сказати - два в одному, і що повязано з бензопилами, обкаткою їх і т. п. - для мене секретів і неясних моментів уже немає. Так що мені можете сміливо вірити:) і запитувати що не ясно, поскільки у мене реальна жива практика, а не з інструкцій, книжок чи каталогів.
    --- добавлено: Mar 9, 2015 7:03 AM ---
    Але в роботі, звичайно. Сугубо на холостих обкатувати - шкідливо і недопустимо. А якщо на середніх оборотах але без нагрузки (не в роботі а в холосту) - просто жах, пилу викинете дуже скоро, або дорогущий ремонт. І в тій китайській інстркції погано вказано - треба різати не на середніх а на повних оборотах, але в тонкому дереві - так щоб до п'яти секунд.

Останнє редагування модератором: 17 бер 2015
  6. mexanikcom

mexanikcom Майстер

Повідомлення:
    183
    Симпатії:
    65
    Адреса:
    Дякую що відгукнулись.
    Я листувався з оф. сервісом Віталс, ось відповідь:
    "В ответ на Ваше письмо от 02.03.15 сообщаем:
    - для обкатки бензопилы, масло для смазывания цепи, заливать не обязательно.
    - работать без масла для смазки цкпи категорически запрещено.
    - в систему смазывания цепи лить только масло для смазки цепей и никакого другого."

А от витяг з інструкції від пилки (http://vitals.com.ua/i/upload/instrukcyi/V-24.pdf)
    "Новий або нещодавно відремонтований двигун бензопили повинен пройти обкатку протягом 5 годин. Обкатку двигуна можна здійснювати при від'єднаній шині з ланцюгом. Протягом усього періоду обкатки двигун повинен працювати на холостих обертах, зазначених у пункті 3 даного керівництва. Під час обкатки не допускайте роботу двигуна на підвищених оборотах і з навантаженням, тому що від правильності обкатки залежить довговічність роботи двигуна"
    Пане Ярославе, я вже обкатав по інструкції, і тепер "делаю себе нервы".
    По мастилу - у мене Олео Мак, напівсинтетика (червоне).

Останнє редагування: 9 бер 2015
  7. ярослав 1

ярослав 1 Майстер

Повідомлення:
    78
    Симпатії:
    59
    На рахунок спец. масла для ланцюга - я виробив сотні літрів масла М8 і ні одного грама спеціального. І ніколи, ні на одній бензопилі, не було проблем ні з маслонасосами ні з приводами ні з шинами чи ланцюгами.
    А по поводу обкатки: крім Уралів і Дружбів на холостих оборотах сучасні пили НЕ обкатуються. Ні брендові ні китайські. Вибачте, але для мене інструкція до китайської пили - не аргумент (всі питання з цим пов'язані - давно пройдений етап).
    Обкатка на холостих - це зразу 15-20 процентів моторесурсу, вибачте, коту під хвіст. Моє діло - підказати, але "Хозяин - барин".

Sergey1966 подобається це.
  8. mexanikcom

mexanikcom Майстер

Повідомлення:
    183
    Симпатії:
    65
    Адреса:
    Дякую за підказку, дуже шкода що раніше не проконсультувався з вами. А обкатку, на жаль, вже зробив. Питання до Вас - мастило М10 гк2 (жигулівське) і ТАД 17, можна заливати для ланцюга? Ще питання, мабудь риторичне - в комплектації шина + ланцюг оригінальний Орегон (це може бути?) і хромований циліндр, коротше кажучи, з вашого досвіду, нею справді можна працювати 8 годин в день?

9. ярослав 1

ярослав 1 Майстер

Повідомлення:
    78
    Симпатії:
    59
    Вказані вами мастила можна повним ходом використовувати для ланцюга. Якщо оригінальний Орегон - це супер, трапляється, на китайці іноді ставлять його в комплектацію. Циліндри ідуть також хромовані. Відкрию вам секрет: китайські бензопили ідуть приблизно 4-5 сортів по якості - від найгіршого підвального циганпрому (де покриття циліндра стирається дуже швидко і летять підшипники нижньої головки шатуна) до бензопил досить пристойної якості. Хоча різниця в кольорі і назві - а всі деталі взаємозамінні.
    На рахунок 8 годин на день - я би не радив. Хоча китайці є й непогані (у вас, скоріше всього - один із них), але до справжньої якості і надійності брендових професійних бензопил - їм ой як далеко. Якщо Хускварна чи Штіль проф. класу може дати 2 - 3 тисячі кубів на місяць - і так декілька років без ремонту, то китайця треба використовувати не так інтенсивно - максимум як пилу фермерського класу: не працювати щодня зранку до ночі а час від часу. Але при тім всім, при нормальному відношенні і обслузі (якісний високооктановий бензин, масло напівсинтетика, завжди гострий ланцюг, правильно відрегульований карбюратор) - може служити досить довго.
    Масло ліпше не червону мінералку, а напівсинтетику Хускварни, Штіля або Ехо. Хоча трохи дорожче, але повірте, в кінечному результаті - іменно в фінансовому плані виграєте.

Sergey1966 подобається це.
  10. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Залежно що робити.
    Як по заробітках, то краще відомий бренд(і з гарантією).

Поділитися цією сторінкою