Как выбрать бензопилу? Рекомендации

Тема у розділі 'Аккумуляторный, пневмо, электро и бензоинструмент', створена користувачем columbus, 4 кві 2008.

1. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    Доброго:Hi:
    - да , так і буде . 3 бачки то напевно трохи забагато як для холостого.
    - так сато і 270_тка , потом буде десь в районі 10_ти там є один нюанс.

- це не добре, краще буде на повному , з прогазовками + після навантаження добре було-б пару раз прогазнути та з хвилинку на холостих дати проробити.

- може зара вже другі , але обично шо-б трохи грязновата деревина "сідає" моментально, тоді гострити.

2. ВЕРХОВИНЕЦЬ

ВЕРХОВИНЕЦЬ Стажер

Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    4
    Деревина грязнувата,бук з хащі,по інструкції піля 15 бачків треба піднастроїти карбюратор,але то вже пізніше.Хотів би взяти ще один цеп,підкажіть що взяти І може де в Закарпатті.Дякую.

3. СМЕРШ

СМЕРШ Майстер

Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Киев
    цеп бери тільки штіль)))

4. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    В мене древня електропилка(для домашнього вжитку), взяв ланцюг де на кожному звені(ланці) викарбовано stihl, для лісу маю бензо.

5. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    Доброго:Hi:
    - в нас нема (по Району) хоча є офіцій дилер від штиля але то ... не хочу казати поганих слів.
    Тут на форумі є чол. сам з славути він також є оф. представник від шиля, з рік тому купив 2 цепа, не супер якісь там (ті дорогі зараза) але чізери + він каталог дав , по рекомендував шо до чого і .д. Цепами дуже задоволений . Зара вони вже під уставші скоро буду шукати контакт і напевно буду замовляти + на ел. пилку потрібно.

+ хвостовоки мають з ліва з права спец канали для змазки + на звенах кромі штіль є код типу "зуба "по каталогу .
    Пробував "віндсоровські " ланцюги, кращі за базарні але з "штіовими" не ахті.
    Я зара мало пиляю, але інструмент потрібно мати в відмінному стані.

leshiy_40 подобається це.
  6. yurgen74

yurgen74 Майстер

Повідомлення:
    49
    Симпатії:
    78
    Адреса:
    Івано-Франківськ
    Прошу і мене записати в компанію поціновувачів Мотор Січі... :)
    Давно виношував ідею по заготовці пиломатеріалу для своїх хоббійних столярних робіт,
    методом поздовжнього розпилу бензопилою. Придивлявся до бензопил... і все ж таки завдяки цій темі,
    була вибрана пила Мотор січ МС 470, по критеріях потужності, ціни, професійності.
    Спаливши півтора бачка легко пиляючи мягку деревену колезі на дрова, взявся вже за основну задачу.
    Розпиляно 12шт. 2-метрових стовбурів черешні, берези, горіха, 30-40 см в діаметрі, на дошки 70-80 мм товщини, плюс такіж приблизно горбилі, з допомоги елементарної саморобної приспособи з кріпленням шини в одній точці.
    Ну і по темі: Порінювати дуже немаю з чим, так як це взагалі перша бензопила яку я тримав в руках, але показала себе відмінно, заводилась, трудилась, все без проблем. На розпил одного куска стовбуру йшло порядку 10 хв. спалено 10-12 л. бензину, приблизно разів 10-ть підводив напильником ланцюг (Орегон, точно який непамятаю), старався зменшувати кут зуба.
    Невеличкий звіт:

Володимир П та solo_99 подобається це.
  7. ярослав 1

ярослав 1 Майстер

Повідомлення:
    78
    Симпатії:
    59
    На крок 3/8 ліпше Хускварна Н42 або Орегон 73. Виробив більше 50 ланцюгів (не знаю точно скільки - дуже багато) і з них були тільки 2 Штіль. В порівнянні з Орегонівськими - не сподобались вони мені.
    --- добавлено: 16 фев 2015 в 11:02 ---
    Не правильно - обкатка на холостих. Це не Дружба і не Урал. Ваша пила ще нічого не заробила - а вже через обкатку на холостих втратила процентів 15-20 свого моторесурсу. Цікаво, хто це Вас таке нарадив ?:)

Останнє редагування модератором: 24 лют 2015
  8. ВЕРХОВИНЕЦЬ

ВЕРХОВИНЕЦЬ Стажер

Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    4
    Майстер в магазині штіль,на холостих + прогазовка,а як правильно?Дякую.

Останнє редагування модератором: 24 лют 2015
  9. ярослав 1

ярослав 1 Майстер

Повідомлення:
    78
    Симпатії:
    59
    Сугубо на холостих - не більше 10-15 секунд. Обкатка всіх сучасних пил проводиться так: різати тонке - просто сильно не грузити пилу, 3 - 4 заправки.

pav339, viktor28465 та Rurik подобається це.
  10. tehnomaster

tehnomaster Підмайстер

Повідомлення:
    37
    Симпатії:
    12
    Адреса:
    Киев
    Еще не давать полный газ без нагрузки первые три бачка. Идет притирка новых деталей.

ярослав 1 подобається це.

Поділитися цією сторінкою