Как выбрать бензопилу? Рекомендации

Тема у розділі 'Аккумуляторный, пневмо, электро и бензоинструмент', створена користувачем columbus, 4 кві 2008.

1. ярослав 1

ярослав 1 Майстер

Повідомлення:
    78
    Симпатії:
    59
    Ніяка бензопила не повинна перегріватись навіть при +35 в тіні, звичайно, якщо правильно виставлені макс. обороти. Хускварна 359 - досить тяговита бензопила, Штиль 260 програє однозначно: 2,9 кВт - 3,3 Нм проти 2,6 кВт - 2,7 Нм. Хускварни взагалі відрізняються тяговитістю на свої кВт, за рахунок порівняно великого об'єму циліндра. Мотор Січ поки працює то нормальна, потужність на висоті. Але не відзначаються ні довговічністю ні, тим більше, надійністю. З розходом бензину і вагою ще можна би миритися, але карбюратори там взагалі нікудишньої якості, а по надійності не тягне навіть на свою вартість. Говорю як людина з немалим досвідом по роботі з бензопилами а також і по ремонту їх.

2. LYPA

LYPA Стажер

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    7
    Так слушні поради.Дякую СМЕРШ і ярослав 1.пробувати добавити бензину попробую,хоча я вже здається таке робив ,і тоді не міг завести пилку бо переливала то я міняв рідну свічу 17 на 15 бріско і проблему з заводкою рішив фактично з 2 разів ніхто не вірив що вона так легко заводиться то приходили дивитись.але я думаю що порада дуже слушна лише треба трохи приділити часу робота ювелірна непогано було б і тахометр мати.Правда не знаю чи мені це вдасться зробити 80 бензин зник на азс.Купити можна хіба що в комунальників сміттєвози на такому ще їздять, не знаю чи відпишусь про це.Такі питання постали і в росіян з білорусами на російському форумі мастерсіті.ру пропонують виставити більш раннє запалення , для бензину 92 але там і компресія і поршень ,але воно не лічиться напевно це питання вже не актуальне.А постає питання заготовки дров,а звідси придбання нової пилки .НА штиль 260 або його аналог не дотягну по бюджету бо є ще великі витрати.А вона мені дуже подобається .ЯК НЕМАЄШ ТО ЩО ЛЮБИШ,ТО ЛЮБИШ ТЕ ЩО МАЄШ.10 років тому мотор січ 270 коштував 1600 гр,а я купив тайгу за 1150 правда вага тих грошей була інша,я не прогадав апарат працює лиш бензин 80 зник.ситуація може повторитись але... Отже на другий тиждень планую таки купити мотор січ.думаю досвід поводження з російською пилкою допоможе обходитись і з україннською.переглянув ціни у виробника і магазині електромотор на мс-270,370,470 відповідно ціна 2700/2900/3500 .правда в деяких магазинах мс-270 пропонують від 1984-2200гр.хто що може про це щось сказати фахово як підприємець здаєься на форумі такі люди є.Можливо це закупки по старій ціні, кількарічної давності .тоді там вилізе проблема з прокладками ,бо навіть велосипед коли на ньому не їздять чомусь виходить з ладу.а гумові прокладки старіються ітд.. чи це можуть бути рекламаційні товари. Трапляється навіть мс-470 по ціні 3300гр напевно економити смішно .чому виробник продає дорожче від преставників.Як працівник одного з машинобудівних підприємств я добре знайомий з вітчизняною якістю ,а також з тим як кмітливі люди з підприємства і не тільки торгують запчастинами і цілими вузлами виготовленими в обхід прохідної по габаритах і ціні в десясятки разів більшими за бензопилу.часто такі товари зібрані на совість і працюють краще ніж зі штампом ВТК.але бувають і такі що з певних причин підміняють марки сталей,не проходять повної термічної обробки. і ті і інші не попадають на стенд випробування це закономірно.Менше знаєш легше жити.Форум я покурив, зрозуміло що користувачів мотор січ дуже мало принаймі з тих кому доступна мережа.розкажіть трохи більше про тонкості роботи з цими пилами .зрозуміло що мс-470 це новинка .і чи варто тратитись на 470ку .370 теж мало поширена я так зрозумів це майже одне з певними добавками по безпеці.буду вдячний за технічні і фінансові аспекти покупки.

3. СМЕРШ

СМЕРШ Майстер

Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Киев
    LYPA

у меня телефон с номерами поломался,если восстановлю то дам человека у кот я покупал свой штиль. он их с европы таскает.
    по поводу дешевле купить МС-найди работника завода МС и ему как работнику дается скидка. она одинакова для оптовиков и для работников. работник в махазине предоставляет свой пропуск,а тебе потом отсылает пилу через НП,интайм,деливери.... вроде как цена на 4семь0 для работников-2800хривен

4. LYPA

LYPA Стажер

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    7
    СМЕРШ ДЯКУЮ.:nozhovka: Цікава ідея .Попробую когось знайти.Можливо десь є форум працівників .Починаю пошуки.

5. LYPA

LYPA Стажер

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    7
    Andrii_M та zvolo4 подобається це.
  6. zvolo4

zvolo4 Стажер

Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Львів
    Всім вітання. недавно надибав цей форум і дану тему. Трохи з власного досвіду. 3 роки тому потрібна була б/пила щоб "прибрати" 3 горіхи. вибір тоді впав на російську "тайгу " з китайським розрізом очей. При купівлі зразу замінив ланцюг на орегонівський з зубом 7. провів обкатку як рекомендували - 3 заправки на маленьких патиках . далі перший горіх . _DSC5172.JPG _DSC5179.JPG _DSC5181.JPG _DSC5195.JPG після того як горіх завалив почались капризи- даєш газу - вона дуситься і глохне. віддав на сервіс. випали регулюючі голочки з карбюратора, вони від вібрації самі розкручуються. - після кожних 3-4 бачків бензину заново тре карб регулювати . перша поломка- розірвало стартерний ролик з 4 зубами. - компресія як на диво була досить хороша от і пластмасса не витримала, замінив. Далі фокус з шиною, вилетіла зірочка -розсипалась. Наступне - 2 зуба на маховику які входять в зацеп з стартерним роликом- посипались. чашу терпіння переповнив момент коли при різці гілки на рівні пояса - злетів ланцюг і мало не в мене- , причина розійшлась нова шина(брав таку ж).
    В результаті на пилу за 600 грн було витрачено
    -200 грн два ланцюги орегон - різали відмінно
    -280 грн 3 шини
    -180 регулювання карба +заміна стартерного ролика+ заміна 2 зубів на маховику.
    відповідно свою ціну в запчастинах пила "зїла" за що була віддана знайомому який забрав на запчастини.

після цього задумався чим продовжити різку- вибір пав на мотор січ 270, придбав, добрав при купівлі 1 ланцюг штілівський з напів круглим зубом(64 ведучих -3/8) що порадувало - комплектність а саме наявність комплекту для заточування пили (круглий напилок з шаблоном, шаблон для обмежувача і плоский напилок(для китайця це купувалось окремо) та такої приблуди як гачок для чищення пазу шини і чохла на пояс для ключа з викруткою.
    окрім стандартного докупляв
    - шприц для змащування зірочки шини хускварна + смазку орегон для зірочки
    - каністру для заправки хускварна 2в 1 (частенько тре на дачу їздити і там деякі патики різати )- зручно

на даний момент відпрацьовано лише 1 бак бензини. ріже аж бігом.

пара запитань до користувачів - масло для бензину - взяв хадо 2т чи хтось користується таким?
    масло для ланцюга даю 10w40 чи не зарідке ?(80грн за 5літрову каністру)

Andrii_M подобається це.
  7. LYPA

LYPA Стажер

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    7
    В паспорті вказано mobil super 2t як основна суміш,а в зимовий час valvoline, AZMOL ,HUSQVARNA....Я ВИКОРИСТОВУЮ HUSQVARNA HP Воно теж дуже рідке синього кольору ціна 68гр за 1 літр.Це здається напів синтетик, десь вичитав що це мінералка + присадка для наших неякісних бензинів і для миття двигуна в середині від нагару.що цікаво при обкатці на холостих оборотах звісно з прогазовками воно просто витікає з глушителя,напевноще дуже щільна пара кільця- циліндр ну і зрозуміло холості.справді в середині немає копоті спалив 2л суміші.НА мотокосі було масло штиль 80гр правда густіше.Політ нормальний спалено 1л масла за 4 роки.Досить підозріла ціна 80 гр за 5 літрів.Якщо масло універсальне 2т до мс 270 напевно краще не використовувати.такі масла підійдутьдля мопедів скутерів до 6000 об/хв ,а тут робочих буде 9000 об/хв.А горіх серйозний .,до такого підходити потрібно після повної обкатки пилки так літрів з 10 суміші.

8. СМЕРШ

СМЕРШ Майстер

Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Киев
    скутер ремонтировать дороже и хлопотней чем пилу,роэтому 2т масло и туда лить надо хорошее.
    масло еще вытекать может через неправильную дозировку-перелив в смесь
    на смазку цепи пох какое масло. я в свой штиль заливаю отработку...хотя она 0-в40синтетика с моей машины. 20л. уже откатал,т.е. новый мвслонасос уже окупил 2 раза)))
    LYPA- какие впечатления от пилы,вес,мощь,...цена-качество. рекомендуешь ли покупать такой апарат?
    по чем купил?

9. LYPA

LYPA Стажер

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    7
    Прошу вибачення я не зовсім правильно зробив допис для zvolo4 на рахунок змазки ланцюга 80гр за 5 літрів там все нормально я не правильно зрозумів .Я сам для цих цілей використовую вже 10років індустріальне масло І-20.І-40,і навіть сульфафрезол ,але то для тайги 245 де 8000 об/хв макс.індустріальні масла вони ж гідравлічні в народі веретьонка.І-20 ПРЕКРАСНО І-40 КРАЩЕ ЛІТОМ трохи загусте для зими і навіть розбавлене з бензином погано прокачує насос,а в тайзі він качає добре.За 10років насос працює без ремонту,правда він зроблений там по всіх правилах жанру, червячна пара бронзова чи може латунна але не пластикова точно я оглядав його.Сульфафрезол це змазка чорна схожа на ТАП але рідша використовують на підприємствах в основному на багатошпиндельних для нарізки різьб де робітник тримає руки в маслі ,вона є безпечна для рук і добре змащує.Пишу бо зустрічався з цим на професійному рівні.А взагалі пробуйте і ви ,і пишіть відгуки мені теж цікаво.СМЕРШ ти правий масло гонить через передозування я дав трохи більше для обкатки ,але там холості в добавок я вище писав це масло ще й миє в середині двигун я оглядав там немає нагару .СМЕРШ на рахунок моїх вражень.... трохи відійду від теми,думаю ти мене зрозумієш.ТАЙГА 245 Vдв-70.5см3 Dпорш-50мм,N-2.6Квт M-8.8кг суха вага.МС-470 Vдв-70.5см3, Dпорш-50мм,N-3.8Квт.M-6.7кг.суха вага.так-так я не помилився тайга 245 це копія штиля не памятаю моделі,бо в них помінялась маркування,але я бачив цей апарат зелений б/у повністю алюмінієвиий 1:1 в тайгу 214. можливо це теперішній штиль 260. мотор січ 470 схожий на stihl-440 як ти підмітив в попередньому дописі це монстр.Буду порівнювати з тайгою бо більш з нічим.Отже тайга буде п1,мс470-п2.П1 важчий за П2,але п2 вищий ,габаритніший за п1.Я взяв одночасно в руки обидва і п1 здався легшим за п2 так сказати по габаритно ваговому сприйняттю.хоча повертівши в руках зрозумів що п2 таки легша.Зробивши пробні різи враження такі:обидва ланцюги нові.баланс ваги в п1-важка приземиста пилка вага якої тягне більш вперед за шиною,а ручка з газом ледь допомогає так сказати направити пилу в перед до колоди.п2 -нелегка обємна (велика) пила баланс ваги якраз на передній ручці,але ніби тягне вагою в зад до ручки з газом,та частина пили де шина, здається легшою і відповідно в роботі потрібно перевертати пилу якби через умовну вісь на передній ручці і підтискати задньою ручкою вперед але як тільки вона вріжеться в дерево то,ого вспівай її тримати до бою вона рветься страшно задавити її неможливо Відповідно і вся вага автоматично йде вперед в напрямку колоди і якби притискає цілу пилу до колоди,чи може наоборот підминає колоду під себе.Цим і відрізняються пили професійні від побутових.Скажу так мс-470 пилка велика з усіма наслідками по масо -габаритних показниках .Цього ж дня в магазині тримав в руках гузварну 372хр і ще якусь того ж класу масо-габаритні відчуття дуже і дуже схожі різниця в кольорі в ергономіці,для мене це не важливо та й я знав нащо іду.потужності достатньо навіть з запасом.Я купив за 3500гр.Якщо відкинути ергономіку .зовнішній вигляд так сказати .власне те чого в нас не вміють робити ,а взяти чисто вигляд вузлів.якість зборки виглядає скромно але добротно я б був згідний на ціну 3200.враховуючи що вагу привели як в брендових пилах і глянути на ціни брендів для відповідних завдань може бути.хоча ціна тут більш комерційна ніж реальна.Я тримав в руках гузварну ранчер,і штиль260 то вони як колобки гарно складені .баланс ваги і габарити там дуже приємні.Пила ще в обкатці,тут важко щось твердо сказати бо в середину не влізеш..Скажу так як би штиль 260 коштував 3500гр я б взяв його бо потужності хватає,але він легший і зручніший і в лісі і в дома.Якщо потрібен апарат з достатноью потужністю для заготовки дров для ТП котла в лісі і в дома і не тільки .щоб не задумуватись потягне чи не потягне бо ланцюг тупий чи ще якийсь ньюанс з розділу малопотужних пил думаю можна сміливо купляти, але треба памятати що це потуга і комфорту штиля 180 не чекайте..Але знаю таких що для гузварни і штиля масло відповідне купляють на ціну не дивляться а для мотор січ лиють м8.навалюються цілою вагою повний газ ,фільтр не чистять, ланцюг не точать,горло залиють а потім кажуть що то г...но вже здохло,через що такі відгуки з лісових господарств. СМЕРШ я виклав фотки і огляд пили в розділі *Мотор січ 270 КРАЇНА МАЙСТРІВ*так можеш і набрати. На 15 сторінці там є мій відгук.якщо моє нагадування лишнє то соррі .

10. СМЕРШ

СМЕРШ Майстер

Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Киев
    LYPA
    капець,стільки букв настукав...
    знайомий працює на прочистці залізничних просік...то вони в сезон ложили по 2 пилки. коли їм сказали що по закінченню сезону їм будуть дарувати пили на яких првцювали,то всі пили доживають до переходу додому.
    на рахунок якісних мастильних добавок в бензин-ти правий. тут економити не потрібно і всі пили будуть жити в рази довше

Поділитися цією сторінкою