Отопительный щиток на четыре комнаты

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем blossem, 20 бер 2014.

1. Валерон К

Валерон К Прораб

Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    ЗЛХ потрібна для того щоб розпалити в топці і пару раз підкинути дров.Далі коли прогрівається труба,то ЗЛХ в основному закрита навіть під час підкидання дров,закривається тільки піддувайло.Якщо Вам так зручніше буде то робіть оборотну заслінку,вище про це писав,менше проблем буде із заклинюванням.
    У себе в дома на кухні стоїть котел КСТ-16,за ним грубка на 5 колодязів з прямим ходом,яка додатково забирає тепло яке не забрав котел та обігріває дві кімнати (опалюється в основному дровами).ЗЛХ користуюся тільки при розпалюванні котла в основному при теплій погоді,а так цілу зиму не зачіпаю то до весни заслінку прихвачує.
    По Вашій задумці опалювальних щитків буде чотири (якщо я правильно зрозумів) то заслінки обовязково потрібно ставити на кожний щиток,а згрупувати їх в одному місці не получиться.Тому Володимир дав слушну пораду,що велисопед винаходити не потрібно.

2. blossem

blossem Прораб

Повідомлення:
    754
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Черниговская обл. г.Новгород-Северский
    Будет три. Один большой горизонтальный(если смотреть на макет моего щитка), и два примыкающих вертикальных с лежанками подключаемых по надобности задвижками.

3. blossem

blossem Прораб

Повідомлення:
    754
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Для кого-то это может и "лисопед", а для меня в каждом вопросе открывается что-то новенькое, потому что без вопросов нет ответов!

4. Валерон К

Валерон К Прораб

Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    У кожного пічника своя технологія і мислення.Тому читайте і аналізуйте,щось не зрозуміле запитуйте.Але повний досвід здобудете на практиці.Сам я більш практик чим теоретик,інколи застосовую метод "тика",після якого роблю висновки.На даний час вивчаю піролізне горіння і в майбутньому планую застосувати в пічній справі.А чи вийде щось,час покаже.

Дмитрий ДАР подобається це.
  5. Вогнистый Владимир

Вогнистый Владимир Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    blossem, [​IMG] [​IMG]
    --- добавлено: 30 май 2014 в 22:14 ---
    Что то не стираеться один рисунок. и так- Привет. Обьясни такое расположение задвижек.? Знаю что не твоя картинка. Но твое мнение хочу знать.?

Останнє редагування модератором: 7 чер 2014
  6. blossem

blossem Прораб

Повідомлення:
    754
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Здрасте!

На каком рисунке? Первый или второй? И вообще на этих рисунках подключение печи слева и длинный путь дымовым газам придется проделать до ЗЛХ, и если щиток поделен на две части перегородкой комнатной стены, как в моем варианте то к ЗЛХ вообще нужно будет бежать в другую комнату.
    Как по мне такой вариант более приемлем, ЗЛХ всегда под рукой. 8769613.jpg

7. Валерон К

Валерон К Прораб

Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    Пічь можна підключити з любої сторони,тільки міняємо розположення каналів,точніше напрямок руху газів.Так само стосується труби,можна вивести з тієї чи іншої сторони.

Ось тут я не зрозумів,як це поділений? У Вашому випадку,на мою думку, потрібно робити грубку на дві кімнати в простенку,тобто однією грубкою (повноцінною) опалюватиметься дві кімнати.Вам дві грубки на чотири кімнати вистачить.По поводу ЗЛХ,то вона ставиться в основному на одній грубці,а варіанти її розміщення вище описував.

8. blossem

blossem Прораб

Повідомлення:
    754
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Я описал подключение печи на вашем рисунке.

Неправильно написал. Горизонтальный щиток, если смотреть на рисунок моего варианта щитка-крестика будут по середине к щитку примыкать два вертикальных(глядя на рисунок) щитка, вот это разделение щитка на две комнаты я и хотел описать. И если печь подключается в одной стороне щитка, а ЗЛХ находится в другом конце щитка, то это лично для меня неудобно, особенно когда это все находится в разных комнатах. ИМХО.

Но Ваш вариант подойдет для каких-то других условий.

9. blossem

blossem Прораб

Повідомлення:
    754
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Собрал макет планируемого щитка. Получается постоянно в двух рядах совпадают швы и только в третьем ряду перевязывается. Это критично? DSC00221.JPG DSC00214.JPG DSC00216.JPG DSC00209.JPG

10. Вогнистый Владимир

Вогнистый Владимир Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    blossem, Печь у тебя на схеме не так стояла. Если печь стоит лажком -то хайло / вход в щиток/ левей -/белый кирпич./ Перевязка желательна. Прийдется резать 3/4.

Дмитрий ДАР та blossem подобається це.

Поділитися цією сторінкою