Своїми руками Твердотопливный котёл "Бубафоня" - отличный вариант для дома без газа

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Iven, 25 фев 2014.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосование закрыто 23 апр 2014.
  1. Так

85,7%
  2. Ні

14,3%
  1. mexanikcom

mexanikcom Майстер

Симпатии:
    65
    От і я "накопав" по регулятору -

Последнее редактирование модератором: 8 июн 2015
  2. ur6lck

ur6lck Підмайстер

Симпатии:
    21
  3. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Симпатии:
    1.698
    За год у меня никаких изменений . Как новая . Только верхушка почернела от сажи . Но и конденсата не было ни капли. Но видел и прогнившую оцинковку через 3 года. главное - режим топки

mexanikcom нравится это.
  4. mexanikcom

mexanikcom Майстер

Симпатии:
    65
    У Вас з оцинковки, утеплювали? А режим топки, Ви маєте на увазі якщо не "кочегарити без пам'яті", що б труба червона не була? Я доварюю котла по принципу Стропуви, топка 45х45см, і висота водяної рубашки 155см, тобто "на вскидку" 20кв потужність виходить, будинок поки що не утеплений 85кв, думаю в режимі тління більшість часу повинен працювати.
    P.S. Дякую всім за інформацію)))

5. Sergey1966

Sergey1966 Заслужений майстер

Симпатии:
    5.816
    У меня стоит метр оцинкованной трубы на дымоходе от АОГВ непомню как давно может 6 может 5лет изнутри весь ржавый , стоит на асбестоцементной трубе , кстати на советском котле типа КСТ стоит асбесто цементная труба и ничего ей нет это я к тому , что асбестоцементную трубу на дымоход ставить можно живет уже лет 40-35 ей , а после 4 метров асбестоцементной можно и паруметров нержавейки со стабилизатором тяги .

6. mexanikcom

mexanikcom Майстер

Симпатии:
    65
    У мене є сталева 150мм, і азбестова, але справа в тому що конструктивно таку вагу я не можу встановити, таке місце під димохід не стандартне, тільки легку версію)))) А колись у мене на старому газовому котлі стояла саморобна труба з совкової ще оцинковки багато років і лише трохи підгоріла. А в даному випадку з ТП котлом висока температура, а цинк, пишуть при +200гр. згорає.
    Мені от ще цікаво за стабілізатори тяги - якщо конструктивно, регулятор тяги, який контролює подачу повітря в котел одночасно приєднати до шибера, при високій температурі води - відкриває шибер повністю, а при, скажімо так, робочому тліючому режимі - прикривав би димохід. Хоча на відео вище кажуть що це нічого не міняє, все одно гази витягує з тією ж швидкістю назовні, тільки через менший отвір. Так кажуть продавани, рекламуючи стабілізатори за "від 700грн". Я б придбав цю штукенцію, може хто знає вітчизняних виробників даного девайсу?

7. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Симпатии:
    1.698
    Покупной сендвич , диаметром 150 мм

Лучший режим - стабильное горение примерно на одной мощности и примерно одинаковой Т в дымоходе

Поэтому и я покупал готовый сендвич и просто снизу ее монтировал

От газового котла нет выхода агресивных сред, в отличии от ТТ.

8. mexanikcom

mexanikcom Майстер

Симпатии:
    65
    Подякував))) Панове, ще запитання - зворотній клапан вентиляції повітря, такий, наприклад 150914611_w640_h640_obratnij_klapa__mm_473564b.jpg - http://kiev.prom.ua/p76215553-obratnyj-klapan-150.html мабудь, буде виконувати ту ж фунцію, ну майже, але за такі гроші)))) Як кажуть в Одесі: "а это две больших разници"))))
    На форумхауз в принципі піднімалась тема з от таким 125254531_w640_h640_cid125377_pid59891633-0b80bb74.jpg 150914611_w640_h640_obratnij_klapa__mm_473564b.jpg з однією створкою, але конкретно немає ніц:close_tema:

Последнее редактирование: 7 июн 2015
  9. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Симпатии:
    1.698
    Дело конечно творчества. Но мне например не нравятся преграды в дымоходе. Это что плотину на реке поставить. Заилит рано ли позно.

10. mexanikcom

mexanikcom Майстер

Симпатии:
    65
    В принципі він монтується з боку в димоході, не перекриває трубу зовсім.

Володимир П нравится это.

Поделиться этой страницей