Своїми руками Твердотопливный котёл "Бубафоня" - отличный вариант для дома без газа

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Iven, 25 лют 2014.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 23 кві 2014.
  1. Так

85,7%
  2. Ні

14,3%
  1. Rusus

Rusus Майстер

Повідомлення:
    99
    Симпатії:
    47
    Знизу до верху викладаю попарно нахрест поліна, потім засипаю мішок тирси, зверху для розпалу 3-5 полін для жару і сутки до котла не підхожу.

elektrik232, Андрей 27 Андрей, uvoloshko та ще 1-му подобається це.
  2. Fisher2210

Fisher2210 Майстер

Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    17
    Вчера снимал крышку с котла. Там в принципе всё было нормально, только в передней части котла какой-то "пух" из копоти. Всё почистил, поменял распределитель, положил для пробы 6 полешек в самый низ и поджёг. Разгорелся котёл хорошо, только при разгоне, если подачу воздуха открывать больше, чем на 4-5 см, начинает пыхтеть как паровоз и выбрасывать дым через подачу. Вот снял видео
    Горели эти 6 полешек где-то 2 часа. Сутра посмотрел, а там 3 штуки не догорели - это значит им воздуха не хватило, или это нормально?
    И ещё вопрос: у меня, конечно всё подключено очень неправильно, но пока котел разогревался я не включал насос, а батареи на втором этаже начали нагреваться. Это значит, что даже с таким кривым подключением работает естественная циркуляция?

Вкладення:

3. Rusus

Rusus Майстер

Повідомлення:
    99
    Симпатії:
    47
    Ну якщо батареі нагрілись і іншого нагріву не зазнали, то таки так циркуляція працює, тільки схема підключення виглядає не зовсім комільфо:) як на мене то переробив би. На рахунок недогорілих поліняк то я думаю що ім не вистачило жару для повного догорання все просипалось через клосніки, як на мене то густіше треба приварювати арматуру, одну через одну. Те що пихтить то виходить що при інтенсивному розгоранні Ви даєте багато кисню, горіння не рівномірне, треба заслонкою підрегульовувати. А взагалі то неберучи до уваги що задумка котла від Бубякіна, в мене назва котла асоціюється від того як він працює бу-ба-бу,... Бубафоня, це нормально

Fisher2210 подобається це.
  4. Fisher2210

Fisher2210 Майстер

Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    17
    А если как на картинке сделать трубой 1,5 дюйма (такие резьбы на котле), будет естественная циркуляция работать? Или для этого нужно котёл, как и газовый в углубление ставить?

Вкладення:

• ЕЦ.jpg
      ЕЦ.jpg
      Розмір файлу:
      93,6 КБ
      Переглядів:
      34
  5. Rusus

Rusus Майстер

Повідомлення:
    99
    Симпатії:
    47
    В заглиблення котел не обов'язково ставити, нова врізка в систему логічна, але чи буде природня циркуляція рівномірно обігрівати дім залежить не тільки від врізки а від того чи правильно змонтована СО. Газовий котел при природній циркуляціі рівномірно обігріває дім?

6. Fisher2210

Fisher2210 Майстер

Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    17
    Так, якщо включити на холодну, прогріває рівномірно десь за 30-40 хвилин без насосу.

Останнє редагування: 18 лют 2016
  7. Papp Janos

Papp Janos Прораб

Повідомлення:
    815
    Симпатії:
    399
    Адреса:
    Украина

8. Rusus

Rusus Майстер

Повідомлення:
    99
    Симпатії:
    47
    Вже вище викладав, див фото

Вкладення:

9. Papp Janos

Papp Janos Прораб

Повідомлення:
    815
    Симпатії:
    399
    Адреса:
    Украина
    @Rusus, У Меня тоже самая, завтра Я тоже попробую с опилками.

10. Rusus

Rusus Майстер

Повідомлення:
    99
    Симпатії:
    47
    Але тирсу використовую суху, якщо щось, Ок!

Papp Janos подобається це.

Поділитися цією сторінкою