Своїми руками Креслення саморобного ТТ котла 20 kW

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем peps08, 21 фев 2014.

1. kr60502

kr60502 Інженер

Симпатии:
    522
    вчора пробував, горить але морочно, якщо нічого не вийде то так і допалю і більше не буду звязуватись з ними, але ж я хочу добитись нормального горіння, власне добився, треба довести до прийнятного рівня
    козирок не пробував, хоча здається мені шо це не допоможе

2. predka

predka Прораб

Симпатии:
    403
    @kr60502, багато купили?

3. kr60502

kr60502 Інженер

Симпатии:
    522
    1 тона, скільки в машину влізло
    від дров відмовлятись не збираюсь, але вони скінчились зненацька, якраз в сильні морози, і мабуть не тільки в мене бо дрова значно підскочили в ціні, а так буде якась альтернатива, приспособу вставив/витягнув і топи

Последнее редактирование: 15 фев 2017
    bogdan_1983 и predka нравится это.
  4. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Симпатии:
    1.698
    Попробуйте закрыть ход от нее и сравнить горение . Больше температура , выше скорость дымогазов , больше паразитного воздуха попадает и тяга в котле падает , а за ним и горение .

Дмитрий ДАР нравится это.
  5. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Симпатии:
    3.210
    Я пробував такими брикетами палити, горять - бомба. Теплообмінник очистився від сажі. Не знаю скільки коштують, так взяв мішок на пробу. Дуже сподобалося.:)

Вложения:

• 7296989.jpeg
      7296989.jpeg
      Размер файла:
      235,8 КБ
      Просмотров:
      87
  6. kr60502

kr60502 Інженер

Симпатии:
    522
    аналогічно, корєш дав на пробу, був приємно вражений, але вони дорожчі від пелет вдвоє, не зрозуміло чому

7. Vasyayaremche

Vasyayaremche Майстер

Симпатии:
    21
    Сьогодні забрав пластину перед газ вікном. Розгорілось добре, потім диміло бо зависли дрова, пошарудів по колоснику і стало краще. Другу закладку поклав на жар, то вже не зависало, горіло добре, але потрібно зменшувати потужність, переходить в режим тління. Значить потрібно експерементувати з колосником, ще спробую повністю закрити подачу повітря над колосником

8. Валерон К

Валерон К Прораб

Симпатии:
    378
    Дуже хороша річ,але зольність висока.
    У нас такі брикети по 800 грн.за тону.Від дров майже відмовився.Якщо я правильно підрахував,то 1 тона такого брикету повністю заміняє 5 кубів дров твердої породи.На зиму мені вистачає 3 тони брикету або 10 кубів акаційових дров. Не важко і підрахувати-10 кубів дров за 7000 грн. або 3 тони брикету за 2400 грн..Ось вам і економічна вигода.

9. Futer

Futer Новачок

Симпатии:
    0
    Можливо я помиляюсь але 1куб.м акаціі при вологості 15% важить десь 700кг. 5 х 0.7=3.5тн
    Невже 1тн брикету замінить 3.5тн акаціі?

Последнее редактирование: 16 фев 2017
  10. Валерон К

Валерон К Прораб

Симпатии:
    378
    Все криється в теплотворній здатності палива. У брикета теплотворність більша майже в 2 рази ніж в дереві.Велике значення має вісоток вологи в паливі,в брикеті він становить в середньому 5% а в дереві від 20% і вище. Чим нижчий відсоток вологи в дереві тим вища теплотворність. Мало хто сушить дерево два роки і більше, для прикладу-дрова спалював літньої сушки (заготовлені в зимку на наступний сезон),звідси і всі наслідки через високий відсоток вологи.

Поделиться этой страницей