Своїми руками Креслення саморобного ТТ котла 20 kW

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем peps08, 21 фев 2014.

1. kr60502

kr60502 Інженер

Симпатии:
    522
    недавно розмовляв з одним дипломованим спеціалістом з котлобудівництва, за водяні колосники теж питав, так він казав що треба в зоні горіння максимально підвищувати температуру, навіть водяну рубашку піднімати вище щоб не відбирала тепло, тому подумайте добре, зважте всі за і проти, я вважаю що краще трохи добавити площу теплообміну ніж відбирати безпосередньо з колосників, по великому рахунку ви заберете таку ж кількість тепла

2. Erni

Erni Заслужений майстер

Симпатии:
    1.858
    я про це також пишу не вперше. треба тримати ядро горіння, то буде люкс. якщо котлу не дати набрати температуру- він пливе, тече конденсат..., все стогне. трішечки повітря , роздмухується і горить все підряд.
    на водотрубних- буде шар жару охолоджуватись, тирса просто так вже не горітиме ( так думаю). Суттєва різниця в колосниках з кутика і пустотілих труб, а побачимо, як себе поведе котел, коли Анатолій Іванович нам відпише про цей екземпляр.

3. Anjey217

Anjey217 Бригадир

Симпатии:
    154
    я не кажу що не треба нахил, просто його виконання не дуже

4. shnek

shnek Майстер

Симпатии:
    70
    а що обратку збираетесь не підключать?

5. kr60502

kr60502 Інженер

Симпатии:
    522
    котел стоїть поруч з ТА, десь 20см між ними, а на подачі є куди причепить

Erni нравится это.
  6. shnek

shnek Майстер

Симпатии:
    70
    ще нама результатів коли будуть відпишусь.
    --- добавлено: 18 бер 2016 у 23:14 ---
    клапан ставлять щоб обратка в котел була від 45 до 65 градусів

Последнее редактирование модератором: 26 мар 2016
    Papp Janos нравится это.
  7. slavko.malynovsky

slavko.malynovsky Інженер

Симпатии:
    634
    Дякую запораду, я слідкую за темою майже з самого початку, тому проблему підігрівання повітря думаю вирішити трошки по іншому, подачу ПП крім як через колосники хочу подавати і над колосниками- через дверцята розпалу, так як вони знаходяться безпосередньо в зоні вогню то зроблю їх подвійні щось на зразок коробки, внутрішня стінка буде чавунна в ній насверю дірки, регулювання подачі під"єднаю до підувала .

8. kr60502

kr60502 Інженер

Симпатии:
    522
    я експериментував з подачею над колосниками, по перше починає горіть(тліть) верхній шар дров, по друге котел димить більше, час горіння менше(хоча можливо здалося), отже прийшов висновку що краще під колосниками

я це знаю, але ж можна поставити і на подачі, в мене різниця приблизно 15гр., значить Т відкривання повинна бути не 60 а 75гр, правда всі ставлять на обратку, і клапана йдуть змішуючі, а мені треба розділяючі

Vorfolomey нравится это.
  9. vintik1976

vintik1976 Бригадир

Симпатии:
    214
    @Юрій Мокрицький, єсть терморегулятори в яких виставляеться верхня і нижня температури,тобто можна поставить один а не два.у мене так
    --- добавлено: 19 бер 2016 у 15:02 ---
    @kr60502, А як колосники забьються попелом?тоді як горить?

Последнее редактирование модератором: 27 мар 2016
  10. kr60502

kr60502 Інженер

Симпатии:
    522
    та нормально горить, в мене чугунні, проблем з цим не було, колосники забиваються коли котел вже добре розігрівся і заслонка вже майже закрита - скільки там того повітря треба, шпаринка завжди знайдеться

Поделиться этой страницей