Своїми руками Креслення саморобного ТТ котла 20 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 21 лют 2014.

1. лебедь

лебедь Бригадир

Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    110
    http://220tm.com/nizkovoltnoe/taimeru/tm50-rozetka-s-tajmerom--sutochnaja--3500w-16a--230-v.html В мене таке,по окружності сині сектора нажаті вкл. отжаті викл. мікромоторчик крутить весь диск і вони по кількості нажатих включають нагрузку.+ блокування у включеному стані.

malamyt подобається це.
  2. volusik

volusik Майстер

Повідомлення:
    204
    Симпатії:
    67
    хто там в Криму в свій час поставив сонячну електростанцію на полях?клюєв вроді би як так?
    так ви знаєте по якій ціні він впарював 1 кВт державі на той час,а саме то було тоді 7 гривень,доляр тоді був вроді уже 8 гривень,то напевно було після 2008 року...алеж то самі розумієте для своїх такі ціни були,і ще,він свої гроші туда не вкладав ..то було дано на зелене.

Юрій Миколайович подобається це.
  3. Юрій Миколайович

Юрій Миколайович Підмайстер

Повідомлення:
    40
    Симпатії:
    21
    До речі газ з квітня дорожчає ще на 53% так що тема про ТП котла стає ще більш актуальною.

Ches, vintik1976 та bogdan_1983 подобається це.
  4. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    Так і дрова також не дешевіють. Я собі думаю треба прикупити пару машин дров поки субсидії роздають направо, а більше наліво.

Ches, satok та bogdan_1983 подобається це.
  5. Vorfolomey

Vorfolomey Інженер

Повідомлення:
    737
    Симпатії:
    836
    Адреса:
    Светловодск
    Это уже хоть что-то.
    А то все жопой чувствуют, что ВВ работает, а как, никто не знает:-D

А в таком режиме, открытие-закрытие ВВ по дымогазам что-то меняет?

6. igoro

igoro Прораб

Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Газ дорожчає тільки на літній період,а на опалювальний сезон лімітна кількість знову подешевіє.Минулого року з 1 травня по 1 жовтня газ коштував 7.20 ,а цього навпаки обіцяють що трохи впаде.

7. malamyt

malamyt Бригадир

Повідомлення:
    146
    Симпатії:
    255
    Ни кому не советую брать супсидии,отдавать придется в разы больше! Уже начинают "изымать" по 15-30 тыс.за неправильное заполнение диклораций! будьте внимательнее и "покопайтесь" в этой теме!

bogdan_1983, vintik1976 та satok подобається це.
  8. bogdan_1983

bogdan_1983 Бригадир

Повідомлення:
    135
    Симпатії:
    143
    Адреса:
    Івано-Франківська область
    На сухих дровах було так, котел набрав 80 радусів, заслонка ПП закрилась, ВП було відкрите на половину і піролізні гази горіли, тумпература в котлі виросла до 90 градусів. Десь через пів години температура в котлі впала нижче 80, і ПП знов відкрилось.Із моїх спостережень при закритому ВП дрова горять довше ( температуру ДГ тоді я ще не міряв) Сьогодні попробую так само протопити котел, та заміряти димогази.Одно шо можу сказати, при відкритому ВП температура ДГ паде

vintik1976, gjkzr, Erni та 2 іншим подобається це.
  9. serg75

serg75 Стажер

Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    2
    Дуже прошу напишіть результати експерименту. З того, що Ви повідомили виходить, що ВП тільки розбавляє димогази зменшуючи їх температуру. А в теорії (наскільки я розумію) повинно бути наступне (як приклад).
    При роботі на МАХ режимі:
    1. ПП відкрите, ВП закрите. Темп. ДГ біля 500 С;
    2. Відкриваємо ВП потроху. Темп. ДГ повинна збільшуватись. Ми ж допалюємо димогази.
    3. У якийсь момент температура ДГ починає падати. Це означає, що ВП почало розбавляти ДГ знижуючи їх температуру. Заслонку ВП вертаємо трохи назад. Це повинна бути "золота середина" для режиму МАХ.
    Те ж саме робимо для режиму, коли котел працює в усталеному режимі (або у мінімальному режимі). Отримуємо "золоте" положення заслінки ВП для відповідного режиму.
    Якщо темп. ДГ не влаштовує (висока або низька), змінюємо положення ПП та проходимо пункти вище по новому. Таким чином отримуємо межі регулювання ходу заслонок. Напевно, закони регулювання нелінійні та залежать від інших факторів, але в першому наближенні, регулювання все ж буде точніше ніж просто закр./відкр.
    Це ж у мене вже цілий алгоритм вийшов.;-) Ще б знати, чи він правильний/правдивий.
    У мене ТП котла немає. Я тільки вивчаю це питання. Може ще хтось захоче випробувати мій алгоритм? Повідомте результат будь ласка.beer

10. vintik1976

vintik1976 Бригадир

Повідомлення:
    211
    Симпатії:
    214
    Адреса:
    Запорожье
    если закрыть ВП и пототить неделю будеш иметь забитый теплообменник сажей(из личного опыта)ВП для того чтобы сгорали остатки продукта горения

volusik, bogdan_1983 та styuart_36 подобається це.

Поділитися цією сторінкою