Своїми руками Креслення саморобного ТТ котла 20 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 21 лют 2014.

1. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    @ЮраНовик, якщо можна більш детально про газове вікно. При нормальному розмірі полум'я достає до дверки ревізії, я зменшував газове вікно в два рази, вогонь ледь видно з горизонтального каналу а Ви говорите що розмір газового вікна не має значення?

2. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    Сьогодні порахував площу подачі повітря і вихід димогазів ( спочатку відрізав а потім поміряв!) і ось що в мене вийшло: димохід 176,6 канали 180, газове вікно 120, рушти (колосники) 240, ПП 133, ВП 23 все в см кв. Може чогось мало чи багато?

3. express150

express150 Прораб

Повідомлення:
    404
    Симпатії:
    313
    газовое окно считается ещё по теплонапряжённости. сделает маленькое возможен прогар и проблемы при дозагрузке. пример пиролизные котлы.
    @Олександер_1, огонь достаёт до дверцы из-за небольшой ширины камеры дожига (6 см). Там высокая скорость движения газов (расчётная около 3 м/с).
    @kotel21veka, на мощность котла влияет в основном размер газового окна, толщина слоя угля перед порожком, площадь колосника, ширина прозоров колосника, площадь теплообменника.

Erni подобається це.
  4. Sergey1966

Sergey1966 Заслужений майстер

Повідомлення:
    5.140
    Симпатії:
    5.816
    Адреса:
    Одесса
    Если хотите уменьшить мощность котла то действительно можно поднять немного колосники , но на самом деле нужен комплекс мер например можно попробовать ломанные колосники нужно будет сузить шахту например одну сторону заложить по всей вертикали шамотным кирпичом разрезанным так чтоб толщина была 30 мм потом уже можно пытаться сузить газ окно и в конце обязательно нужно проконтролировать температуру дымогазов и если она слишком низкая то прийдется блокировать часть теплообменника . Количество воды в котле мало играет роль , не парьтесь по этому поводу .

Papp Janos, kotel21veka, malamyt та ще 1-му подобається це.
  5. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    Я ЖИВУ в Україні... далі по тексту
    --- добавлено: 1 січ 2016 у 23:50 ---
    да, и мощность тоже меньше
    --- добавлено: 1 січ 2016 у 23:57 ---
    а вранці холодно? чи вистачає тепла акумулятора?
    --- добавлено: 2 січ 2016 у 00:05 ---
    какую нужно иметь температуру? минимум- максимум, можете подсказать?

Останнє редагування модератором: 9 січ 2016
  6. express150

express150 Прораб

Повідомлення:
    404
    Симпатії:
    313
    @Erni, у Вас размер шахты котла совпадает с чертежами на форуме, и площадь отверстий в колосниках? Т.е. какие отличия вашего котла кроме теплообменника? Как сейчас показал себя котёл по эксплуатации в минусовую погоду? Часто ли переходит в тлеющий режим? Спасибо
    --- добавлено: 2 січ 2016 у 00:11 ---
    насколько я понял, температуру на выхлопе в номинале нужно стараться держать около 200 град.

Останнє редагування модератором: 9 січ 2016
  7. Sergey1966

Sergey1966 Заслужений майстер

Повідомлення:
    5.140
    Симпатії:
    5.816
    Адреса:
    Одесса
    Мнений среди самодельщиков много теоретически температура минимума может быть и 120 гр. , но стремно может дымоход забиться лучше сделать минимум дымогазов 150 -170 гр. и максимум до 250 гр.

vintik1976 та Erni подобається це.
  8. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    @express150, колосники з труб 1/2" ,прозори приблизно 9мм( вставки з арматури 8мм на зварку труб між собою), ширина колосника 300 мм, ширина шахти 410-415. планував обкласти шамотом, але не було часу і закрив бока сталлю 5 мм. глибина шахт також 400мм, об"єм топки 95 літрів.
    вчора-позавчора почались морози до 14С - на котлові тримаю 55-70С. розпалюю котла - 2 відра дров- це приблизно 10кг , дрова горіх, груша , яблуня - обрізки з садка в основному. на добу потрібно в ці дні 40-50 кг, скажу за кілька днів точніше- бо зараз Свята, гості, і т.і. в хаті 20-24С .
    чи то мені так здається , чи насправді так- дим з димаря самий світлий і немає довжелезного "хвоста" у порівнянні з сусідами. температура вихлопу максимум, що я міряв 180С, мінімум 104С. засирання димоходу ще немає, чисток не було .
    розпалюється нормально- сьогодні вранці о 8-00 вистачило кілька вугіль від вчорашньої закладки о 24-00. шибером розпалу не користуюсь, але пропускаю дим напряму, не задіючи трубообмінник, грію з холодного старту (+15-20С на котлі) , що дорівнює температурі води в хаті до 40-70С, перекриваю заслонку, подаю димогази на теплообмінник і вмикаю циркнасос.
    коли хата прогрівається з18 до 23, вимикаю циркнасос і вода на котлі піднімається до 70-80С і далі на природній циркуляції. Попелу збирається досить небагато. поки все гуд.
    на таку погоду розхід газу був би 25-30м3 на добу
    --- добавлено: 2 січ 2016 у 10:24 ---
    в додаток можу сказати, що трубою ВВ не користуюсь взагаллі, щілина над колосниками 5 см під газове вікно. таким чином дрова горять найдовше.

Останнє редагування модератором: 10 січ 2016
    vitaha74, malamyt та express150 подобається це.
  9. kotel21veka

kotel21veka Майстер

Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    38
    Извините дорогие ТА-любители, но я думаю что можно достич того, чтобы котел работал бет ТА (хоть пока топишь-пока тепло) только без потерии.
    еще вопрос про колосник, какой колосник надо поставить чтобы горел древесные опилки????

Вкладення:

• 01.jpg
      01.jpg
      Розмір файлу:
      61,9 КБ
      Переглядів:
      22
  10. amasis15

amasis15 Майстер

Повідомлення:
    164
    Симпатії:
    38
    у вас расход дров приблизительно 2 кг за час, А отопительная площадь сколько???

Поділитися цією сторінкою