Своїми руками Креслення саморобного ТТ котла 20 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 21 лют 2014.

1. express150

express150 Прораб

Повідомлення:
    404
    Симпатії:
    313
    @Володя82, из-за приварки на большом расстоянии отбойника внутри двери теплообменника сильно заузили проходное сечение для дыма, т.е. зажали выхлоп.

2. Urka

Urka Стажер

Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Запорожье
    Вечір добрий! Шановні, скажіть, чи варто заморочуватись шибером прямої тяги, як що котел буде стояти в окремо прибудованій котельні?
    Сьогодні почав варити котел....:kluch::elektrik:

leshiy_40 подобається це.
  3. OlegОлег

OlegОлег Майстер

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    87
    Адреса:
    Луцк
    Я специально заузил проходное сечение поставив в верхней дверце металлический "кирпич". Потому что тяга такая, что огонь вылазит в трубу дымохода.

4. express150

express150 Прораб

Повідомлення:
    404
    Симпатії:
    313
    @OlegОлег, если огонь вылазит в трубу какая тогда температура выхлопа? посчитайте кпд котла и что обогреваете: дом или улицу.

5. OlegОлег

OlegОлег Майстер

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    87
    Адреса:
    Луцк
    Так потому и прижал выхлоп. Температура трубы снаружи доходила до 200 градусов. В трубе нет дроссельной заслонки.
    Но до прижатия сжег все листья во дворе. Даже полузеленые и сырые.Сгорели без конденсата, а в верхней двери только сухая пыль.

Останнє редагування: 5 гру 2015
  6. express150

express150 Прораб

Повідомлення:
    404
    Симпатії:
    313
    @OlegОлег, за температуру трубы уже столько переписано. ну не меряется она на поверхности. и меряем мы не температуру трубы, а температуру выхлопа. он важнее. а прижать выхлоп вместо кирпича, можно турбулизаторами в верхнем теплообменнике

7. OlegОлег

OlegОлег Майстер

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    87
    Адреса:
    Луцк
    Я знаю , что мерять внутри. Но термопары нет, есть пирометр.

8. Urka

Urka Стажер

Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Запорожье
    :Hi:Дякую!

Papp Janos подобається це.
  9. vitaha74

vitaha74 Майстер

Повідомлення:
    77
    Симпатії:
    29
    Привіт всім! Питання стосовно зміни кострукції котла. Якщо бокові листи теплообмінника подовжити в нижній частині на 130мм, лист №15 не виготовляти і не встановлювати взагалі, лист №5 подовжити на 130мм, а внизу котла приварити всі ці листи до листа №17. Поперше дещо спроститься конструкція котла, подруге зменшиться кількість зварювальних швів, а відповідно і ймовірність протікання теплоносія в місцях зварювання, потретє зменшиться кількість елементів конструкції, почетверте в нижній частині котла значно підвищиться ремонтопридатність на випадок протікання теплоносія, поп"яте така зміна конструкції полегше прибирання попілу (відпрацьованої сировини) з нижньої частини котла (в народі піддувайло) яка не буде залишатись в вуглах біля дверей. І на останок мені здається десь я таку конструкцію вже зустрічав. Випадково чи не в кресленнях котлів більшої потужності 32 або 40 кВт? Але є і деякі сумніви. Поперше збільшиться об"єм теплоносія в котлі, особливо в задній нижній частині, подруге телоносій буде знаходитись і навколо "піддувайла". То це якось може сказатись на роботі котла?

Вкладення:

shnek подобається це.
  10. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    @vitaha74, можете і так зробити, на 10 і 32 так і є

Поділитися цією сторінкою