Своїми руками Саморобний твердопаливний котел нижнього горіння на природній тязі

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем peps08, 26 ноя 2013.

1. peps08

peps08 Заслужений майстер

Симпатии:
    2.662
    юриййй, РТ-3 в мене стоїть, в цілому мабуть Ви праві чим простіше тим краще:Hi:

2. юриййй

юриййй Заслужений майстер

Симпатии:
    1.288
    peps08, все збираюсь переглянути уважно Вашу тему , та все руки не доходять. Можливо я десь задаю питання , які вже озвучувались. Але обіцяю, вечером все перечитаю, і не буду повтороватись.

3. peps08

Симпатии:
    2.662
    Знайшов час і зробив фото з дьогтем на стінах в завантажувальній камері. На одному фото видно що в зоні горіння його немає.
    148.JPG 153.JPG 151.JPG

Последнее редактирование модератором: 14 дек 2013
    Lermk, Andrii_M и Voyutichi нравится это.
  4. peps08

Симпатии:
    2.662
    Ось іще фото з дьогтем.
    160.JPG

Последнее редактирование модератором: 15 дек 2013
    Багрінець, Lermk, ptvm2014 и 4 другим нравится это.
  5. balder

balder Інженер

Симпатии:
    891
    Анатолій справжній альтруїст! Він справді безкорисно ділиться кресленнями свого котла! За що йому велике ДЯКУЮ

slavko.malynovsky, ptvm2014, nikhal и 2 другим нравится это.
  6. Hanterr

Hanterr Новачок

Симпатии:
    0
    Якщо руки золоті - неважливо з якого місця вони ростуть !!! Респект і уважуха !

7. peps08

Симпатии:
    2.662
    Через шквал запитань хочу дещо розяснити. Я перевіряв максимальну можливу тривалість горіння мого котла без повноцінного згорання димогазів з майше повністю закритими засувками. При температурі на вулиці в середньому -5. При повністю закладеній камері сухим дубом час склав 13 годин. Вечером в 17:00 розтопив в 06:00 ранку зайшов подивитися в камері залишилась добра жменя червоного деревного вугілля. Накидав дрібних дров і вони загорілися. Перевіряв клен, окацію,вільху ... до 8-10 годин. Верба, сосна, осика, тополя 6-8 годин. В режимі ефективного згорання димогазів час горіння значно коротший. Дуб сухий 6-8 годин. Мякі породи 4-6 годин.

Стосовно креслення. Я розмічав маркером на листах металу. І різав болгаркою прямо по намальованому.
    Нічого страшного не має якщо Ви трохи схибили на 2-3 мм. Коли будете зварювати то все виправиться.

Труби вторинного повітря не обовязково робити з нержавіючої сталі. Піде звичайна чорна 57мм. В мене з нержавійки і виймаються бо це мій первий котел і я підбірав діаметри отворів зараз вони становлять 7мм.
    У мене іх вийшло по 51 на кожній з труб.
    Колосники теж не обовязково робити з труб, якщо це дефіцит.

Креслення дверей я не викладав тому що і сам робив їх без креслення...
    --- добавлено: 18 дек 2013 в 10:56 ---
    Як я починав зварювання. На рівну поверхню в моєму варіанті це ідеально рівна бетонна пішохідна плита розміром метр на метр. На неї поклав (внутрішній задній лист) згідно креслення. До неї притулив сферу завантажувальної камери. А далі потрібно виставити (внутрішній передній лист) паралельно задньому листу. І потратити купу часу (я потратив півдня) щоб все це ідеально виставити і тільки потім поприхвачувати.
    DSC01166.JPG 7.JPG 6.JPG 5.JPG 8.JPG 9.JPG

Последнее редактирование модератором: 26 дек 2013
    Lermk, ptvm2014, Володимир П и 5 другим нравится это.
  8. Erni

Erni Заслужений майстер

Симпатии:
    1.858
    Супер. Одним словом. у мене система опалення вміщує 300 літрів води, існує 40 років. Видатки газу в опалювальний сезон 500-800 м3 в місяць. рік вже проводжу пошуки підходящого котла на дровах... Ваша стаття надихає на Подвиг

energy330vb нравится это.
  9. Vorfolomey

Vorfolomey Інженер

Симпатии:
    836
    P1100074.JPG P1100075.JPG P1100076.JPG
    --- добавлено: 19 дек 2013 в 10:53 ---
    Не могли бы сказать, сколько это в кг?

Последнее редактирование модератором: 27 дек 2013
  10. peps08

Симпатии:
    2.662
    Vorfolomey, дякую за фото. Дрова я не важив. Просто напхав повну камеру після розпалу малими дровами.

Трохи гумору. Десь в середині роботи над своїм котлом після чергового розмічення маркером листа металу. Дивлюся, щось косо намалював. Переміряв лінійкою, все правильно. Ще раз дивлюся на лист таки криво. Беру лінійку і о Боже китайці зробили ось цю річ.
    Китайська лінійка.jpg

Последнее редактирование модератором: 22 дек 2013

Поделиться этой страницей