Своїми руками Саморобний твердопаливний котел нижнього горіння на природній тязі

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 26 лис 2013.

1. ТИС 1962

ТИС 1962 Новачок

Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    И ещё.Есть-ли следы коррозии металла?Просто на форумах по теме ТТК часто говорят о низкотемпературной коррозии.Я её никогда не видел.

2. peps08

peps08 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    ТИС 1962, нагар відчищається легко я його відчистив за 15 хв, довше виготовляв всякі кочерги та йорші.
    Він по відчуттю крихкий як скло на ялинкових кульках, це той що на фото виблискує як смола. А там де найвища швидкість і температура димогазів там взагалі сухо просто сірий наліт. Корозії я не побачив, хоч заглядав кругом.

Володимир П та Энки подобається це.
  3. peps08

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    В котлові спалив використані памперси

Lermk та Дмитрий ДАР подобається це.
  4. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    rofl:vo:

5. sany1975

sany1975 Підмайстер

Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Херсонская обл.
    peps08, Неплохой наглядный пример по утилизации бытового мусора!!!!good
    У меня вопрос, при подаче воздуха в камеру загрузки нижний подув был открыт или закрыт?

Coh подобається це.
  6. peps08

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    sany1975, на момент коли я відкривав повітря в камеру завантаження РТ вже закрив подачу первинного повітря в піддувайло.

7. sany1975

sany1975 Підмайстер

Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Херсонская обл.
    peps08, Прошу прощения за такие вопросы, хочу сделать выводы для большего понимания.
    С видео видно нарастающую интенсивность дож жига газов,после подачи воздуха в камеру загрузки, при этом нижний подув в процессе не участвует.
    В чертежах 20кВт-го котла Вы исключили возможность подачи воздуха в камеру загрузки. Вопрос- не снизится качество дож жига газов?

8. peps08

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    sany1975,

Якщо чесно то я не впевнений. Але перечитавши на Форум Хаусі кучу статтей прийшов до висновку що згорання димогазів повинно бути ефективним. Все таки газове вікно буде одне і щільність димогазів через нього більша і в конструкції 20квт котла я збільшив висоту порога до 8 см. відповідно більший шар розпеченого жару, і більша швидкість через вікно. Хоч деякі майстри все таки робили отвори у дверях завантажувальної камери діаметром від 10 до 20 мм при налагодженні процесу ефективного горіння.

Дмитрий ДАР та sany1975 подобається це.
  9. sany1975

sany1975 Підмайстер

Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Херсонская обл.
    peps08, Премного благодарен Вам за ответ. Думаю в процессе испытаний 20 кВт-го котла по экспериментировать с отверстием в загрузочной дверце. По не надобности это отверстие можно будет заглушить, одним словом нужно пробовать а практика внесет свои коррективы.

10. работник

работник Новачок

Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    peps08
    есть чертеж 20кВт-го котла если можно скин те силку

Поділитися цією сторінкою