Своїми руками Саморобний твердопаливний котел нижнього горіння на природній тязі

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем peps08, 26 ноя 2013.

1. swwsww

swwsww Підмайстер

Симпатии:
    20
    уважаемый Анатолий Иванович подскажите
    какая площадь щелей колосников на 1 кВт мощности котла

2. peps08

peps08 Заслужений майстер

Симпатии:
    2.662
    В моїх конструкціях я брав від 8 до 12 см на кіловат. Але застерігаю що це мої конструкції і мої розрахунки. Якоїсь сталої цифри не має. Тому що повітря можна подавати як під колосники так і над нами. Як вентилятором нагнітати так і без нього.

Побував у с. Яшники Лохвицького району. Там місцевий підприємець установив котла в погрібі (льохові).
    Опалює будинок і різні інші господарські приміщення. Об'єм СО за 1500 літрів. Зняв відео. Саме цікаве це те що система може працювати на природній циркуляції і монтаж труб в труби від каналізації не розрізаючи останніх.

викс, stas7896, Erni и 3 другим нравится это.
  3. amasis15

amasis15 Майстер

Симпатии:
    38
    А можно сделать точно такой конструкции (размер меньше) НО на 20 кВт?? На пример у РОЖЕК-а ест такие котли (http://teplochita.ru/kotly_bytovye_na_drevesi)??
    http://sp-royek-lviv.ibud.ua/ru/company-prais/kotel-piroliznyy-sp-royek-lviv-51948

4. peps08

Симпатии:
    2.662
    Можна. Тільки навіщо? Я вже писав що краще котел з одним газовим вікном.

5. amasis15

amasis15 Майстер

Симпатии:
    38
    На мои взгляд, у вашего котла схема лучше

6. peps08

Симпатии:
    2.662
    Ну кому як не мені краще знати яка схема з моїх котлів краща. Мій 40кВт котел гарний. Але лінійка 10-20-32 кВт краща тим що в них одне газове вікно відповідно щільність димогазів температурне напруження вдвічі більше ніж в котла з двома вікнами. Я спостерігав за роботою 20-ки і 40-ки то режим роботи з допалом димогазів в 20-кі починається після 5 хвилинного прогріву у 40-ки десь приблизно через 40-60 хвилин. 20-ка працює в цьому режимові набагато довше ніж 40-ка. І котли типу 20-32 більш всеядні і ергономічні.

Але якщо Вам дуже хочеться то будь ласка, майструйте. Тільки запам'ятайте що для виробництва 1 кВт теплової енергії потрібно 400 грам дров . І щоб не було дьогтю в котлові потрібно температуру диму на виході тримати більше 140-160 градусів. От і шукайте між цими параметрами компроміс.

І останнє. Я вже твердо вирішив що весною буду міняти свою 40-ку. На новий схожий на мій 32 кВт але нової розробки з урахуванням всіх за і проти, такий собі PEPS /HI-END

s_fly, Sergey1966, Bogdan72 и 11 другим нравится это.
  7. swwsww

swwsww Підмайстер

Симпатии:
    20
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Чи можете поділитися новою розробкою 32кВт бо теж планую розпочинати виготовляти цей котел.

8. amasis15

amasis15 Майстер

Симпатии:
    38
    А скажите пожалуйста если будет больше 140-160, то это плохо???
    У нас дрова Граб, 1 куб =800 килограмм, мне нужен 15 кВт, у меня расход за месяц будет
    15x0.4x24x30=4320/800=5,4 кубометр?? правильно я считал?? Если да то обясните пожалуйста, у меня в прошлом году был простой печь котел расход был за месяц максимум 3 куб, дом был теплый, тогда становится что нормальный котел разход болше????

9. Erni

Erni Заслужений майстер

Симпатии:
    1.858
    печное отопление и отопление ТТК имеет разницу по комфорту,ощущения разные. мне топить печью нравится, но разница температуры возле печи и у окна существенная. при отоплении ТТК такой разницы не будет. не волнуйтесь, дров больше не уйдет

10. peps08

Симпатии:
    2.662
    Ще не можу тому що ця розробка поки що тільки в моїй голові.:Hi:

Поделиться этой страницей