Своїми руками Саморобний твердопаливний котел нижнього горіння на природній тязі

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 26 лис 2013.

1. peps08

peps08 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    По тильній стінці близько 8 мм. По бокам також по 8 мм. А з переду взагалі катастрофа, у мене на дверях немає термоекрана, то взагалі 4 см. Метал 5 мм. Відходи трішки просипаються тільки через передок. А решта все в порядку.

NikIN подобається це.
  2. peps08

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    Відео про спалювання зернових відходів.

Дмитро-сан, Ches, malamyt та 11 іншим подобається це.
  3. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Мені здається, що якщо насипати відсіву чи тирси ще товщий шар то отворів навідь, які Ви збираєтесь досвердлити буде недостатньо. Я пропоную деякі отвори, що по бокам так і по середині зробити більші (десь 14-16мм) і на ці отвори перпендикулярно догори наварити півдюймові трубкі, які проперфорувати по довжині. Торці з іншого боку заварити. Довжину дивіться вже самі, думаю десь 10-15см. Перфорації в трубках думаю діаметром 5-6мм досить, кількість отворів треба підбирати в залежності від їх густоти.

peps08 подобається це.
  4. peps08

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    @NikIN, Я спочатку насвердлю як говорив а потім якщо буде погано тоді так як Ви пропонуємо.

5. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    @peps08, приставка супер ( тобто ідея) , думаю, що одними отворами обійдеться.

stas7896 та peps08 подобається це.
  6. stas7896

stas7896 Майстер

Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    42
    Горіння дуже гарне. Такого добра є де взяти. Знімки детально розповідають як зробити.Скажіть будь ласка котел і ТА були холодні.

Останнє редагування: 30 вер 2015
  7. peps08

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    Температура води була десь 27 градусів внизу і 35 вгорі.

8. Дональд78

Дональд78 Бригадир

Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    подерживаю идеи , все что дает экономию по стоимости топлива , нужно искать и эффективно сжигать, а на котлах peps08 это возможно,:lulka::lulka::lulka::lulka:

Vasil77 подобається це.
  9. express150

express150 Прораб

Повідомлення:
    404
    Симпатії:
    313
    @peps08, пшеничный отход очень тяжело распалить горелкой. попробуйте вниз бросать немного веток. и он ещё плохо горит. вы попробуйте отход подсолнечника. вообще удивитесь. приставку для отхода я немного ещё модернизировал. смысл такой же, основание взято с просечно-вытяжного листа.

Останнє редагування: 1 жов 2015
    peps08 та Erni подобається це.
  10. peps08

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    @express150, Викладіть фото для розуміння.
    Я останній раз так і зробив накидав дровець як розгорілись насипав відходів. Біля котла страшно було стояти розгудівся наче вертоліт. В трубах вторинного повітря колір відблисків полум'я став ідеально білим. Температуру нагнав до 90 прямо на очах. Довелось знову прикривати доступ повітря.

Автоматчик, express150 та Erni подобається це.

Поділитися цією сторінкою