Однотрубна система опалення в квартирі

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Super-Mario, 17 жов 2013.

?

Чи буде ця система ефективно працювати ?

  1. Так

    6 голосів
    54,5%
  2. Ні

    5 голосів
    45,5%
  1. iakmak

    iakmak Бригадир

    Повідомлення:
    301
    Симпатії:
    123
    Та можливо. Тримав буквально на днях терморегулятори для однотрубної системі від Данфосс типу RA-G.
     
  2. Leon26

    Leon26 Майстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    33
    Адреса:
    м.Миколаїв
    Конечно возможно, если устраивает дельта темп. на входе и выходе радиатора в 20-30 град. А что за термоголовка? Какой коэффициент местного сопротивления?
     
  3. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    TKMHS_1_assemply.jpg


    Столько вопросов сразу? И в правду интересуетесь, аль не доучились?
     
  4. Leon26

    Leon26 Майстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    33
    Адреса:
    м.Миколаїв
    А Вы попробуйте хоть на один ответить вместо того чтоб тролить. Мне то это всё давно известно и на практике не раз проверено.
     
  5. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    На один отвечу.
    https://krainamaystriv.com/attachments/76385/
     
  6. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Jonic, я наверное неправильно написал или Вы неправильно поняли. В первом сообщении поста,чертеж отличается от моего и Вашего чертежа по однотрубной системе подключения. Посмотрите внимательно.
    А в остальном я согласен.
     
  7. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    Конечно! Учимся, кто не дипломированный специалист.:Hi:
     
  8. Leon26

    Leon26 Майстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    33
    Адреса:
    м.Миколаїв
    Вы же только заказчикам не рассказывайте что только учитесь, а на них тренируетесь, а то как бы казуса какого не вышло Crazy
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    щось бачу, що всі скучили за холіваром "однотрубна-двотрубна" схема розводки теплоносія.. :)

    Справа в тому, що двохтрубна система є дешевшою за матеріалами, монтажем і налагоджуванням від аналогічної однотрубної. Зустрічаються схеми розводки, в яких поєднюється однотрубна з двотрубною: частина приладів приєднується за однотрубною схемою, а частина - за двотрубною, можуть бути різні комбінації, але не в тому суть.

    Я завжди відштовхуюсь при розрахунках трубних трас від теплового навантаження гілки чи ділянки системи опалення + температурний режим роботи приладів. Цих два критерії завжди визначають основний параметр для труби: скільки води цій трубі необхідно пропустити через себе при, наприклад, даному насосі (напорі) контуру (ділянки), тобто її мінімально допустимий діаметр.
    Так от, для однотрубної системи вся труба контуру повинна бути цього мінімально допустимого діаметр. Хай вас не заспокоює слово "мінімально", насправді це буде найтовстіша труба у контурі, та і ще на всю довжину контура.
    А у двотрубній розводці кількість такої товстої труби буде мінімальною, і протяжність її буде тільки до першого радіатора, а далі можна вже зменшувати діаметр магістралі (а отже її вартість).
    Ось вам і економія.
    На аргумент, що "для двотрубної системи потрібно дві труби , а для однотрубної - тільки одна труба потрібна" я ще раз наводжу приклад, що один метр товстої труби буває до 50 раз дорожчий від необхідної тонкої.
    Якщо взяти за точку відліку ефективності обговорюваних схем розводки теплоносія підключення одного радіатора ( тут вартость (і різниця) між однотрубною і двотрубною відсутні) - збільшення кількості опалювальних приладів, опалювальної площі, збільшення потужності окремих приладів приводить до того, що однотрубна схема розводки стає дедалі більш дорожчою від двотрубної.

    ПС. зауважу, що ми говоримо за однакові за якістю роботи системи опалення, різниця полягає тільки у схемі розводки теплоносія.
     
    Andrii_M, Leon26 та Дед Хоттабыч подобається це.
  10. Leon26

    Leon26 Майстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    33
    Адреса:
    м.Миколаїв
    Всё точно, коротко и ясно. Хочется только добавить что при двухтрубке за счёт хорошей циркуляции темп. подачи в КАЖДОМ ОП равна (грубо) темп. подачи на котле, а темп. на выходе его из прибора равна темп. обратки перед котлом. То есть средняя темп. в котле равна средней темп. ОП. У меня в доме двухтрубка гравитационка с хорошей насосной циркуляцией даёт в сильный мороз дельту Т на котле и ОП около 5 град. То есть средняя темп. ОП (к примеру) 55+50:2= 52,5 гр. При однотрубке в этом приборе средняя темп. была бы в лучшем случае 55+40:2=47,5 гр. То есть нужно или увеличивать поверхность ОП или повышать темп на котле более чем на 5 град.
     

Поділитися цією сторінкою