Як усунути шпарини між дошками підлоги

Тема у розділі 'Полы', створена користувачем Vinni, 14 жов 2013.

  1. Vinni

    Vinni Новачок

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Lviv
    Привіт всім,

    В своєму будинку ставлю підлогу, соснова дошка с пасами. Шпарини між дошками максимум 3 мм (більшість то й 1 мм не буде), підлога на лагах(не відчуваю щоб гуляла), дошка добре висушена (кілька років природньої сушки).
    Ніяк не можу оприділитись чим усувати ті щілини. Як я розумію, є варіант використовувати ПВА з опилками, шпаклівку (тут радили ирком ip-33) та герметик або ці шпарини не усувати (хоча як тоді лакувати?).

    Я схиляюсь до герметика, щось типу Den Braven Parquet-Seal(перше що гугл видав), але хочу почути поради від тих хто має в цьому досвід; що вибрати, які переваги, і як буде взаємодіяти з лаком (планую 1 шар грунтовки Bona Prime, 2 шари лаку Bona Novia).
    І чи обовязково перед нанессеням шпаклівки\герметика шліфувати підлогу? Чи буде нормально, якщо я зашпаклюю шпарини а тобі пошліфую?
     
  2. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    Если правильно укладывать доску на пол, то более 1 мм щелей не будет, но раз уже лежит, то тогда смотрите, коль большие перепады между досками - надо строгать(циклевать), если нет то шлифуйте крупной шкуркой. Соберите пыль от шлифовки, просейте на мелкое сито(как для муки), смешайте с лаком, зашпоклюйте(предварительно пропылесосьте). Шлифуйте мелкой шкуркой и окончательно лакируйте.
     

Поділитися цією сторінкою