Схема опалення теплою підлогою на 2 котли

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем dmode, 8 авг 2013.

1. dmode

dmode Майстер

Симпатии:
    11
    это ржавая труба с металлобазы? там же постоянный контакт с водой...? или это не страшно?

2. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    Не страшно.
    Извините, а можно спросить, чем Вы занимаетесь?
    Складывается впечатление, что Ваша специальность рабочая не далека от техники?

3. dmode

dmode Майстер

Симпатии:
    11
    на данный момент я офисный работник, в свободное время занимаюсь строительством дома. Технику люблю :) как же без нее

4. Энки

Симпатии:
    15.563
    Ну тогда с видами коррозии металлов сами разберётесь. victory

5. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    не так швидко. 1 см шва посудин під тиском до 6 атм коштує 3-5 грн мінімум.

6. Энки

Симпатии:
    15.563
    Ну. трёхчетвертную резьбу приварить 7,5см - 22,5-37,5грн. Но это, так считать, какой-то педантичный больно сварщик. Может, попроще поискать?
    Надо две полдюймовых, шесть трёхчетвертных и две двухдюймовых. За 200-300 грн, сварщик с нормальной самооценкой за пару часов сделает.

7. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    там до 10 см набігає, плюс нарізка, отвір, ціна різьби. Найголовніше - збірка. Якщо по місцю, як-небудь - то ще не дорого. Якщо з точністю до мм, для продажу - то дорожче. Фарбування не рахую.

8. Энки

Симпатии:
    15.563
    Да...?
    Ну тогда хрен с ними с этими сварщиками, пусть блатуют дальше, миллиметры шва считают.
    dmode, покупайте мейбес, пусть эти триста гривен менеджер заработает.

В цену за шов входит слесарная подгонка. Кто не первый раз болгарку в руках держит, два цилиндра друг к другу под любым углом быстро и без лишних разговоров подрежет.
    Резьбу дешевле купить, чем нарезать.
    У меня есть стойкое отношение к таким "считальщикам", вот тут я его примерно выразил.

9. dmode

dmode Майстер

Симпатии:
    11
    коллеги, дякую за обговорення, я сам робити точно не буду бо не маю на це часу, простіше купити, на разі бачу що можна замовити готову стрілку по розмірам замовника тут і тут, буде дешевше ніж мейбес...

але начитався що при використанні гідрострілки сумарна потужність (та розхід) контурів після стрілки повинна бути на 30% меньшою ніж потужність контуру котла.

В мене зараз за третю добу після старту опалення 1-го поверху при подачі 40 градусів обратка вже добу не піднімається і тримається на рівні 27 градусів. При цьому в приміщеннях ще не досягнуто проектної температури, вологість 80%, по вікнам другого поверху течуть ріки, при тому що 40 градусів подачі розраховані на зиму -20. Або будинок (перший поверх) ще не прогрівся, або ця воголість не дає прогрітись бо постійно провітрюю, або хол. повітря з другого поверху не дає прогрітись плиті першого, або десь помилка в розрахунках і вся система неробоча, що трохи лякає. Тобто вже добу дельта не зменьшується меньше 13 градусів. Роблю висновок що можливо насос заслабий на котлі, і не може продавити гребінку... Тоді як я поставлю потужніші насоси на гребінки, вони точно не будуть в сумі давати меньшу потужність ніж потужність насосу котла. Відповідно гідрострілка не буде працювати правильно... Якось все заплуталось

10. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    а котел як працює, безперервно?
    стіни за три дні просушуються при радіаторному опаленні і морозі на вулиці, коли повітря холодне і сухе.

Поделиться этой страницей