Европа: на шаг ближе

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем Оринэ, 16 лип 2009.

  1. Мастер ЭВН

    Мастер ЭВН Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.290
    Симпатії:
    4.441
    Адреса:
    Германия
    Унас есть налог на упаковку:

    Украинские министры решили ввести плату за использование организациями упаковки из пластика. По сообщению УНИАН, Ю. Тимошенко, премьер страны, огласила данное решение на заседании украинского правительства 21.05.2009 года.

    По словам г-жи Тимошенко, 20.05.2009 года было принято правительственное постановление, обязывающее всех ввозящих или производящих на территории страны продукцию в пластиковой упаковке, требующей утилизации специальным образом, отчислять определенную плату в фонд, занимающийся утилизацией пластиковых отходов. Ю. Тимошенко также добавила в своем заявлении, что специальная плата за утилизацию введена и успешно используется во многих станах мира.

    http://www.plast-group.ru/materials/59/
     
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Европа: на шаг ближе

    знову я за це платитиму, тобто кінцевий споживач, а не підприємства-виробники товарів в упаковці.
    Колись, на початку України (1993-4 роки) я працював на харчосмасковій фабриці. Випускали суперпродукцію (по теперішніх мірках) - все з натуральних складників, про хімію навіть тоді не думали. І що ви думаєте - продукція не йшла в продажі так інтенсивно, як аналогічна польська, тільки в яскравій упаковці. Їхні цукерки були просто як пластилін в порівнянні з нашими. Але наші мали просту обгортку з вощеного паперу, за дизайном радянського зразку, а польські - яскраву, блискучу і хрустку, таку, як тепер вже мають і наші цукерки. І закрилася фабрика. В ноль. Все розпродали. Програли в упаковці.
    Виробник хоче перетягнути покупця на свою сторону, тому і упаковку робить іміджову, з форсом. І його не зупинять наші стогони від засилля сміття. Йому потрібно загорнути своє "г.." у гарну, багату упаковку. Б"ють на те, якщо упаковка дорога (а це ми можем оцінити), то і за товар можна більше грошей заломити.

    Найбільша сьогочасна проблема - пластикові пляшки. А решта - все швидко розкладається.
     
  3. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Re: Відповідь: Re: Европа: на шаг ближе

    На жаль ПЕТ-пляшки - далеко не єдиний вид пластикової упаковки. Проблема і в пластиковій та металічній тарі (упаковці), і в мізерному обороті скляних пляшок, і в відсутності елементарного порядку в питаннях утилізації сміття, і, що особливо важливо, в відсутності системи вторинної переробки і утилізації (або хоча б контролю за нею) промислових відходів, свіжий приклад - отруєння стічних вод відходами сирного комбінату, свіжий сюжет кілька днів тому по ТБ. Проблема дуже багатогранна.

    З повагою
     

Поділитися цією сторінкою