ТТ+ТА - схема підключення

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем doroshenko1977, 3 июн 2013.

1. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    КПД подразумевает потери. Какие потери Вы имеете в виду?

2. Любко

Любко Підмайстер

Симпатии:
    23
    По-перше, я думаю, що дана схема буде мати велику інерцію, по-друге все залежить від самого змієвика, яка буде його потужність, щоб досягнути потужність, потрібна велика площа теплообміну, чи не буде більша тепловіддача на радіаторах і підложному? Все залежить від площі опалюваного приміщення тепло втрат і відповідно потрібно робити величину ТА щоб у ньому проходив процес теплообміну відповідної потужності. У даній схемі неможливо миттєво нагріти приміщення, обминувши ТА, і коли котел загасне, потрібно буде мінімум одну закладку дров, щоб нагріти теплоносій у ТА, а потім підтримувати температуру. Як що у Вас є двоконтурний котел прослідкуйте процес підігріву води, щоб вода з крану мала Т 40 гр.С то пальник горить на повному полум'ї, що навіть при запалюванні котла, коли він сам собі тестує полум'я, він до такого не доходить.У мене є двоконтурний котел і паралельно газова колонка. Газова колонка на 40-50% споживає менше газу при тих ж самих умовах (температура і витрата води). Я маю наочне порівняння прямого підігріву і не прямого. Для приготування води я згідний з такою схемою, для підложного також.

3. Энки

Симпатии:
    15.563
    По счётчику, или по секундомеру с ведром?

4. Любко

Любко Підмайстер

Симпатии:
    23
    У мене криниця, лічильник хотіли ставити для оплати за каналізацію. Ви праві відро і таймер, а секундомір СССРовськи ще маю.

5. Энки

Симпатии:
    15.563
    @Любко, и даже летом, когда кран на отопление от котла перекрыт?

6. Johny B

Johny B Майстер

Симпатии:
    14
    Чи можна зробити ,ще якийсь теплообмінник крім спіралі? Може є ,шось ефективніше?

7. Автоматчик

Автоматчик Прораб

Симпатии:
    269
    Пластинчатый теплообменник. Устанавливается снаружи ТА, но к нему нужен дополнительный насос. Получается где-то на тысячу дороже, но геморроя меньше на порядок. И никаких проблем с затенением витков, слабой циркуляцией воды в ТА и т.п. Заодно этот же насос перемешивает воду в ТА при горении ТТ, т.е. увеличивается теплоемкость ТА. Себе такой купил https://voltar.com.ua/shop/plastinchatyi-paianyi-teploobmennik-secespol-la-22-20.html

Alex__1970 нравится это.
  8. Юрец 2

Юрец 2 Підмайстер

Симпатии:
    2
    Як паравильно підключити пластинчастий теплообмінник з системою опалення. Хто може підказати схему.

9. Энки

Симпатии:
    15.563
    Увеличить теплоёмкость ТА, можно только наполнив его веществом с большей удельной теплоёмкостью. А для эффективной аккумуляции, стараются слои не смешивать, чтоб градиент был покороче, а разница температуры побольше. Соответственно выбирается скорость и направление потока на входе и выходе ТА, ставятся воронки для потоков, отделяется ТА в отдельный контур..

Володимир П нравится это.
  10. Автоматчик

Автоматчик Прораб

Симпатии:
    269
    "Переведи" )))

Поделиться этой страницей