ТТ+ТА - схема підключення

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем doroshenko1977, 3 чер 2013.

  1. Любко

    Любко Підмайстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Львовская обл. Міженець
    Я зрозумів, що трьохходовий з головкою, працює, як розділювач потоків, тоді коли будинок непрогрітий, підмішування немає, як що насоси однакової потужності, тоді насос СО має перевагу в циркуляції і заберає майже весь кругообіг на себе. Тому що він робить розрідження на подачі ТА і подає в обратку посередині між ТА і ТП і по тій причині блокується кругообіг по малому колу і ТП заходить в стоп. Я так бігом подивився по фото, може я не правий, зараз маю роботу на подвір'ї, а вечором ще можна щось подумати і прикинути що до чого.
    --- добавлено: 17 лис 2018 у 11:33 ---
    Щоб була природня - потрібно щоб низ ТА був вище від половини висоти водяної рубашки ТП котла.
     
    Останнє редагування модератором: 25 лис 2018
  2. onyx_75

    onyx_75 Інженер

    Повідомлення:
    694
    Симпатії:
    572
    Коли будинок не прогрітий із шапки ТА забираеться насосом СО теплоносій с темп наприклад 45С,( перед насосом висить сильфон від голови Каліса, яка налаштована на 60С) і подається на радіатори опалення при такій установці каліса і теплоносія в 45С голова відкрита і байпас прикритий і теплоносій вийшовши із СО радіаторів пройде через каліс і попаде до Точки входу в ТА і до обратки підмішуючого вузла ТТ всі напрямки потоків дву насосів в одному напрямку. Коли ситуація зміниться , тоді коли із шапки піде температура вища за установлену на голові клапана каліс і тоді вона начне прикривать прямий прохід клапана ( направлення до ТА) і відриє байпас і він буде відкритий доки температура не стане установці голови клапана 60С і теплоносій буде крутитись в СО через байпасну лінію підмішуючи в подачу охоловший теплоносій із самої СО.
     
    Останнє редагування: 17 лис 2018
  3. Любко

    Любко Підмайстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Львовская обл. Міженець
    Так, але проходимість із шапки ТА більша, ніж через клапан, тоді насос СО гонить воду по колу СО, а із шапки ТА, робить розрідження тоді пряма і обратка ТП котла служать як закольцовка СО. Тяжко визначити гідравлічний рух у даному випадку. Пр включеному насосі ТА і ТП верхня частина ТА може працювати як гідрострілка і при великій швидкості рух води проходить у верхній частині ТА
     
  4. onyx_75

    onyx_75 Інженер

    Повідомлення:
    694
    Симпатії:
    572
     
  5. Любко

    Любко Підмайстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Львовская обл. Міженець
    Попробуйте закрити кран на обратці, біля ТА. і поспорігайте як поведеться система, коли хата не прогріта, і також - як хата прогріється і включиться підміс.
     
  6. БАЗА

    БАЗА Стажер

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    львів
    @onyx_75, дякую але мене цікавить яка має бути різниця чи дельта між обраткою і подачею на СО.Нерозомію логіки роботи ТТ котла , думав що коли ТА непрогрітий тобто багато холодної води тоді ТТ котел має працювати на повну а не входить в стоп .Яка має бути температура димових газів ?
     
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Це залежить від погоди, площі опалювальних приладів, і швидкості руху повітря попри них.
    Яка модель котла, автоматики, паспорт, інструкцію маєте?
    Котел буде працювати на повну, коли в нього повільно заходить холодна вода. Якщо в нього швидко влітає гаряча вода, майже тієї самої температури що і вилітає, то нема для чого йому палити на повну.
     
    onyx_75 подобається це.
  8. Любко

    Любко Підмайстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Львовская обл. Міженець
    Щоб котел працював на повну, то потрібна велика швидкість теплоносія між ТА і ТП, а при цьому вузол підмішування тримає тепловий режим котла і швидкість міняється.
    То питання, на практиці спірне, по теорії від 5 до 10 гр.С. Наприклад я до сьогодні тримав 15-18, сьогодні притиснув морозець - 3 гр.С, з вітром, я зменшив різницю до 9-10 гр.С. Для того, щоб тримати у хаті температуру 21-23 гр.С я регулюю швидкістю теплоносія.У даний момент вся система працює на одному насосі (6) на першій швидкості, система змішана, на другому поверсі 5 радіаторів і одне підложне в душовій, на першому 5 підложних і два радіатори, У сильні морози включаю насос на 2; 3; швидкості, деколи приходиться і включати насос підложного, всю систему збалансував за допомогою лазорного термометру ( вирівнював температури обраток) регулюючи вентилями на радіаторах і витратами на гребінках контурів підложного. Так можна експерментувати у себе вдома, а у когось робити все на автоматичний режим.
    --- добавлено: 17 лис 2018 у 19:28 ---
    То коли ТА прогрітий, а коли холодний, то при більшій швидкості іде швидша заміна теплої води на холодну температура понижається і він більше відкриває піддув, так у мене працює.
     
    Останнє редагування модератором: 25 лис 2018
  9. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    а не може бути справа в автоматиці.90градусів також швидко набирає?Ви не пробували без автоматики?
     
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    А якщо куба три на годину?
     

Поділитися цією сторінкою